Συνάντηση του Προεδρείου της Ε.Α.Υ.Θεσσαλονίκης, με εκλεγμένους Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, συναντήθηκε με τον Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης κ. Χαράλαμπο Καστανίδη και τον Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιο Αρβανιτίδη, του Κινήματος Αλλαγής, παρουσία του Τομεάρχη Θεσσαλονίκης σε θέματα Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιώργου Φεστερίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποί μας ανέφεραν τα τεράστια κενά στη λήψη μέτρων προστασίας των Αστυνομικών, από την εξάπλωση της πανδημίας, αλλά και από τη μη πρόβλεψη ανάλογων ενεργειών στις αστυνομικές Υπηρεσίες, όπως την τοποθέτηση plexiglass σε όλες τις Υπηρεσίες. Το Προεδρείο μετέφερε την πρότασή του για διενέργεια τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, σε όλους τους Αστυνομικούς που επιστρέφουν από άδεια και σε όσους υπηρετούν σε Υπηρεσίες που έρχονται σε άμεση επαφή με τους πολίτες. Επίσης, ιδιαίτερη μνεία έγινε στις μετακινήσεις παράτυπων μεταναστών εντός της επικράτειας, οι οποίοι μετά τη σύλληψή τους μεταφέρονται σε πολλές και διαφορετικές Υπηρεσίες, αυξάνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης της νόσου. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, η Ελληνική Αστυνομία είναι ο μόνος κλάδος που δεν ανταμείφθηκε έμπρακτα για την προσφορά του, στον αγώνα κατά της πανδημίας και εξαιρέθηκε από το ανάλογο επίδομα που δόθηκε στους υγειονομικούς υπαλλήλους.

Κατόπιν, συζητήθηκαν οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, οχήματα και άλλα απαραίτητα είδη για τη λειτουργία των Υπηρεσιών. Η Ένωση επισήμανε την πρόταση που έχει καταθέσει αρμοδίως και αφορά την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στους Δήμους, να προχωρούν σε δωρεές προς τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της εδαφικής τους αρμοδιότητας.

Το Προεδρείο δεν παρέλειψε να αναδείξει την τεράστια προσπάθεια που κάνουν οι Αστυνομικοί που υπηρετούν σε Α.Τ. και Τ.Α., οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν. Ωστόσο, τα πολυάριθμα προβλήματα εντός των Υπηρεσιών και η λάθος διαχείριση του προσωπικού, έχουν οδηγήσει στη μόνιμη έλλειψη προσωπικού, με όσα αυτό συνεπάγεται. Η κατάσταση αυτή, μπορεί να μεταβληθεί εφόσον υιοθετηθεί η πρόταση της Ένωσής μας για θέσπιση ενός αξιοκρατικού Κώδικα Μεταθέσεων εντός των Αστυνομικών Διευθύνσεων.

Η Ένωση επέδωσε υπόμνημα προς τους κ. Βουλευτές, με όλες τις επιμέρους προτάσεις που έχει καταθέσει στην πολιτική και φυσική Ηγεσία.

Από μέρους τους, οι κ. Βουλευτές αναγνώρισαν το δίκαιο των αιτημάτων μας, τα οποία χαρακτήρισαν απολύτως λογικά, και υπογράμμισαν ότι η βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των Αστυνομικών θα επιφέρει άμεσα θετικά αποτελέσματα στη δημόσια ασφάλεια. Τέλος, δεσμεύτηκαν ότι θα θέσουν όλα τα προαναφερόμενα θέματα στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, ώστε να υπάρξει η δέουσα ανάδειξη αυτών.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει τις επαφές της με τα πολιτικά κόμματα και τους πολιτικούς φορείς, καθώς παρατηρείται διευρυμένη αδράνεια από πλευράς τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί και αδιαφορία για την αξιοσημείωτη προσφορά τους.

      

Θεσσαλονίκη, 31 Αυγούστου 2020

               

Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος          ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701                         6948753589

Πηγή: eaythes.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/343e296747a527cfdcc9553ac4af6ac5.jpg
Έγγραφο προς τον Διευθυντή Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχο κ. ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ Χρήστο, με κοινοποίηση
cache/resized/27c865b3a86e1d4002e5b34cc8e1f606.jpg
Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης απένειμε τιμητικές πλακέτες και συνεχάρη
cache/resized/72aff2da7cbab9bcbe83e66fe3a18c50.jpg
Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το Α.Τ. Ωραιοκάστρου, όπου
cache/resized/5c15d26e690edbb6b492ce86aaf57327.jpg
Πρόταση της Ένωσης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, και τον Αρχηγό της
cache/resized/570f75c89269998cccb7609d827806f1.jpg
Η χθεσινή εικόνα των Αστυνομικών να σβήνουν τη φωτιά που προκάλεσε μια βόμβα μολότοφ σε διαδηλωτή,
cache/resized/70c5142c3181c091d1ee70d09d652ce1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την τραγική δολοφονία
cache/resized/de819796733fabd7f514caa29a6628e3.jpg
Αίτημα της Ένωσης προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ μέσω
cache/resized/d6ef40dbcb0996841fb5e903bc511708.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ευχαριστεί θερμά το Κέντρο Μοριακής Διαγνωστικής &

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...