Προτάσεις της Ένωσης για τον περιορισμό της παραβατικής συμπεριφοράς μεταναστών

Με αφορμή την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη που αποτελούταν στο σύνολο της από αλλοδαπούς μετανάστες, η  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης απέστειλε μια σειρά προτάσεων προς τον Πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ κ. Γρηγόριο Γερακαράκο για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

 

Κύριε Πρόεδρε, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συνεχάρη τους Αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για την μεγάλη επιτυχία τους, ήτοι την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας τελούσαν ληστείες και κλοπές σε βάρος συμπολιτών μας.

Όπως γνωρίζετε, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, δημοσιοποιήθηκαν τα προσωπικά στοιχεία των κατηγορουμένων, οι οποίοι στο σύνολο τους είναι αλλοδαποί. 

Η παραβατικότητα στο κέντρο της πόλης μας, όπου καθημερινά συρρέουν χιλιάδες μετανάστες, έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας και οι Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης προσπαθούν με όλες τις δυνάμεις τους να ανταπεξέλθουν στο έργο τους και να την αντιμετωπίσουν. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που αντί να αναγνωριστούν οι προσπάθειές μας, οι υπεύθυνοι γι’ αυτήν την κατάσταση μετατοπίζουν τις ευθύνες τους πάνω στο αστυνομικό προσωπικό, χάριν εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης.

Η σύσταση και σύλληψη της συγκεκριμένης οργάνωσης ανοίγει ένα σοβαρό ζήτημα κι εγείρει πλήθος ερωτημάτων σχετικά με την διαδικασία χορήγησης ασύλου στην χώρα μας και τη λειτουργία των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων. Τονίζουμε ότι αναφερόμαστε σε άτομα τα οποία έχουν εισέλθει παρανόμως στην χώρα και όχι στους πρόσφυγες από την Συρία και το Ιράκ.

Ειδικότερα, όπως ενημερωθήκαμε, όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί στο παρελθόν για ποινικά αδικήματα, πλην όμως αφέθηκαν ελεύθεροι και συνέχισαν την παράνομη δράση τους.

Επιπλέον, τα κλοπιμαία βρέθηκαν τόσο σε μια οικία που μισθώνεται από μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ), όσο και σε camp προσφύγων.

Με αφορμή τις προαναφερόμενες συλλήψεις, χωρίς να έχουμε διάθεση ομαδοποίησης ή στιγματισμού του συνόλου των προσφύγων, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι μέχρι σήμερα, τα συναρμόδια Υπουργεία Δικαιοσύνης και Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν έχουν μεριμνήσει για τον σωφρονισμό των μεταναστών που παρανομούν ή για την απέλασή τους, εφόσον είναι δυνατό.

Επειδή η προσφυγική κρίση πλήττει την Ευρώπη και η Ελλάδα έχει αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος, επιβάλλεται να γίνουν στοχευμένες ενέργειες για τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας στην χώρα μας.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων σας καταθέτει μία σειρά προτάσεων, οι οποίες είναι βέβαιο ότι αν εφαρμοστούν θα αποτρέψουν σε μεγάλο βαθμό την εκδήλωση παραβατικών συμπεριφορών. Συγκεκριμένα:

-  Κάθε πρόσωπο που έχει εισέλθει παρανόμως στην χώρα και συλλαμβάνεται να έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα εντός της επικράτειας, εφόσον έχει αιτηθεί αίτημα ασύλου, αυτό να εξετάζεται άμεσα για να αποφασιστεί η περαιτέρω διαμονή του ή μη, στην χώρα. Σε περίπτωση απόρριψης, να κινείται άμεσα η διαδικασία για την επιστροφή στην χώρα καταγωγής του.

-  Μέχρι την ημέρα εξέτασης του αιτήματος ασύλου, οι παραβάτες να κρατούνται.

-  Σε περίπτωση που το πρόσωπο έχει έγγραφο προθεσμίας οικειοθελούς αποχώρησης και δεν εκκρεμεί άσυλο, να επαναπροωθείται άμεσα στην χώρα καταγωγής του.

-  Οι ΜΚΟ που νοικιάζουν οικίες και τις παραχωρούν σε μετανάστες, να συνεργάζονται υποχρεωτικά με τις αστυνομικές αρχές και να δηλώνουν τα πλήρη στοιχεία αυτών που διαμένουν στα σπίτια τα οποία νοικιάζουν.

Οι παραπάνω προτάσεις στοχεύουν αποκλειστικά στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την μείωση της εγκληματικότητας, η οποία παρουσιάζει αυξητικές τάσεις.

Επειδή το ζήτημα επιβάλλει πολιτική βούληση, το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης αιτείται την προώθηση των προτάσεών μας κι αν δύναστε, παρουσία σας, να πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπου θα αναλύσουμε σε βάθος το πολυεπίπεδο πρόβλημα και από κοινού θα προωθήσουμε τόσο τα διαλαμβανόμενα στο έγγραφό μας όσο και τις υπόλοιπες προτάσεις μας.

 

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6948753589

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...