Συνάντηση με τον Προϊστάμενο Επιτελείου του ΑΕΑ

Τα Προεδρεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Προϊστάμενο Επιτελείου του

Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Ανδρέα ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Στη συνάντηση ήταν παρόντες, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος κ. Φώτιος ΔΟΜΖΑΡΙΔΗΣ, ο Βοηθός Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος κ. Αβραάμ ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ, ο Βοηθός Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος κ. Παναγιώτης ΝΤΖΙΟΒΑΡΑΣ, ο Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος κ. Νικόλαος ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ, ο Διευθυντής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος κ. Λάζαρος ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ και ο Διευθυντής Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος κ. Γεώργιος ΔΟΥΒΑΛΗΣ.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, αναφερθήκαμε σε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό της ΓΑΔΘ κι ενημερωθήκαμε για την εξέλιξή τους.

 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Μολονότι έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από την ψήφιση των διατάξεων που ορίζουν την λειτουργία Αστυνομικών Φαρμακείων, αυτές δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία. Οι Ενώσεις μας επισήμαναν την μεγάλη ανάγκη κάλυψης των φαρμακευτικών αναγκών του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και των μελών των οικογενειών τους, από δικά μας Φαρμακεία, τα οποία θα λειτουργούν αυτοτελώς όπως γίνεται με τα Στρατιωτικά Φαρμακεία .

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Επιτελάρχης, ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την λειτουργία του πρώτου Αστυνομικού Φαρμακείου, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι όποια κωλύματα υπάρξουν θα ξεπεραστούν γρήγορα.

 

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΡΟΩΝ

Εδώ και δυο μήνες, οι μετακινήσεις των συναδέλφων της ΥΜΕΤ/ΔΑΕΘ στην Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου αποζημιώνονται με έξοδα δημοσίου και όχι μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος, όπως γίνεται για τις υπόλοιπες μετακινήσεις των Αστυνομικών στα νησιά.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σε πρόσφατο έγγραφό της προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, επισήμανε την οικονομική αδικία που υφίστανται οι συνάδελφοι και πρότεινε την ένταξη των συγκεκριμένων μετακινήσεων στο πρόγραμμα της Ε.Ε. που προορίζεται για την αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών.

Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε από τον κ. Επιτελάρχη ότι η πρότασή μας υιοθετήθηκε και θα τεθεί σε ισχύ από 1-6-2019.

Μια ακόμα πρότασή μας, η οποία όπως διαφαίνεται θα πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι η αεροπορική μετακίνηση των διμοιριών στα νησιά. Η Ηγεσία έχει αναγνωρίσει την αναγκαιότητα γρήγορης και άκοπης μετακίνησης των συναδέλφων κι ως εκ τούτου προχωράει τις διαδικασίες προς την κατεύθυνση αυτή.

 

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΟΧΗΜΑΤΑ

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει πολλά λειτουργικά προβλήματα λόγω της έλλειψης υπηρεσιακών οχημάτων. Πρόσφατα, η Ηγεσία έκανε ένα πρώτο βήμα για την μερική άμβλυνση της κατάστασης. Ωστόσο, όπως ενημερωθήκαμε έχει προκηρυχθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη, νέος διαγωνισμός από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ για την προμήθεια του Σώματος με 400 νέα οχήματα. Ο κ. Επιτελάρχης μάς εξέφρασε τη βούλησή του για νέα ενίσχυση της ΓΑΔΘ με οχήματα, όχι μόνο μέσω του προαναφερόμενου τρέχοντος διαγωνισμού αλλά και με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο.

 

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού είναι ένα βασικό πρόβλημα της ΓΑΔΘ, από το οποίο πηγάζουν και άλλες σημαντικές υπηρεσιακές δυσλειτουργίες. Ο κ. Επιτελάρχης αναφέρθηκε στη φετινή ενίσχυση της ΓΑΔΘ με 50 Αστυνομικούς, μετά από πολλά χρόνια ελάχιστων μεταθέσεων. Η ενέργεια αυτή, αποτελεί την έμπρακτη αναγνώριση των μεγάλων ελλείψεων της ΓΑΔΘ σε προσωπικό και για τον ίδιο λόγο, η ΓΑΔΘ θα ενισχυθεί τους θερινούς μήνες με Δόκιμους Αστυφύλακες.

 

ΜΕΤΡΑ ΤΑΞΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι Ενώσεις μας δεν θα μπορούσαν να μην θέσουν επί τάπητος το επαχθές πρόβλημα της κατασπατάλησης δυνάμεων σε μέτρα τάξης και εκδηλώσεις ήσσονος αστυνομικού ενδιαφέροντος.

Τη στιγμή που σε πολλούς Αστυνομικούς οφείλονται δεκάδες ημερήσιες αναπαύσεις, η Διοίκηση με κάθε ευκαιρία ανατρέπει, την τελευταία στιγμή, τον πίνακα υπηρεσίας και διαθέτει υπέρογκο αριθμό Αστυνομικών σε εκδηλώσεις που ως συνήθως χαρακτηρίζονται «έκτακτο γεγονός».

Η παρούσα Ηγεσία, από την στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, έχει εκδώσει αλλεπάλληλες διαταγές για την τήρηση του χρόνου εργασίας του προσωπικού, οι οποίες αγνοούνται επιδεικτικά. Οι Ενώσεις μας ζήτησαν από τον κ. Επιτελάρχη να ελεγχθεί ποιοι είναι οι υπαίτιοι για τις καταστρατηγήσεις των εσωτερικών διαταγών της Υπηρεσίας.

 

Δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε ότι η νυν Ηγεσία του Σώματος δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον για την επίλυση των προβλημάτων μας και δεν εξαντλείται σε θεωρητικές συζητήσεις που δεν έχουν κάποιο απτό αποτέλεσμα.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΥΘ       

  Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΚΜ

Ο Πρόεδρος

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ

Θεόδωρος

Ο Γεν. Γραμμ.

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Γεώργιος

     

Ο Πρόεδρος

ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ιωάννης

 

Ο Γεν. Γραμμ.

ΓΙΑΡΙΣΚΑΝΗΣ

Πέτρος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/b7273b5a224af6dd3f755a10ad64bf44.jpg
Σε συνέχεια των ενεργειών της Ομοσπονδίας μας για την προστασία του αστυνομικού προσωπικού από τον
cache/resized/f4139fcdfab2c3e85b5be92247f62104.jpg
Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε την Υποδιεύθυνση Τροχαίας
cache/resized/09fc23b39cd22cdecdb1345331356633.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης, δράττοντας της ευκαιρίας, συνάντησαν τον Υφυπουργό
cache/resized/29f44abdef4d519238bfe5bd298ca737.jpg
Έγγραφο της Ένωσης προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για την
cache/resized/27e27f36bd0175b53cedfe7bb36a5cbd.jpg
Από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων του ο Υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης επιχείρησε να βάλει μία τάξη
cache/resized/ae4f15da5511d0a8a3c424f13172d597.jpg
Έγγραφο της Ένωσης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας,
cache/resized/ed106b6699e8631fbab8d37f6a39b13a.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στην Ισραηλιτική
cache/resized/d32aa22c9391e614029c1e1947e8f718.jpg
Άλλο ένα διαχρονικό αίτημα της Ομοσπονδίας βρήκε θετική ανταπόκριση, δικαιώνοντας τον αγώνα μας,

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...