Οι μετακινήσεις των διμοιριών στα νησιά αυξάνονται, οι λύσεις αγνοούνται!

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων απέστειλε το κάτωθι έγγραφο προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέροντας τα προβλήματα και την οριακή υπηρεσιακή κατάσταση που βιώνουν οι Αστυνομικοί της ΔΑΕΘ:

 

 

Η υπηρεσιακή ζωή των διμοιριών της ΔΑΕΘ έχει καταλήξει να είναι ένας «Γολγοθάς» δίχως τέλος. Παρότι τα προβλήματα γιγαντώνονται, από πλευράς της Ηγεσίας δεν επιδεικνύεται σχεδόν καμία μέριμνα για την αναστροφή της κατάστασης.

Το τελευταίο περιστατικό που μας καταγγέλθηκε από μέλη μας, αφορά τις συνεχείς μετακινήσεις των διμοιριών εκτός της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, οι διμοιρίες της ΔΑΕΘ που βρίσκονταν στην Χίο και στη Μυτιλήνη, αναγκάστηκαν, λόγω κακοκαιρίας και απαγορευτικού απόπλου, να παραμείνουν στα νησιά για 4 ημέρες επιπλέον. Το άκρον άωτον του παραλόγου είναι ότι οι συνάδελφοι υποχρεώθηκαν να πληρώσουν τα έξοδα διαμονής τους.

Εκτός αυτού, παρατηρήθηκε πολλάκις το φαινόμενο τροποποίησης του υπηρεσιακού προγραμματισμού την τελευταία στιγμή. Όλο και συχνότερα, οι Αστυνομικοί ενημερώνονται μόλις 2-3 ημέρες νωρίτερα, ότι θα μετακινηθούν σε κάποιο νησί ή αντιστρόφως τους αναγγέλλεται η ακύρωση κάποιας μετακίνησης, δημιουργώντας σύγχυση στον οικογενειακό προγραμματισμό τους.

Πλέον, δεν έχουμε την πολυτέλεια να ερμηνεύουμε τα διατρέξαντα «κατά το δοκούν». Δυστυχώς, η Ηγεσία της ΔΑΕΘ δεν δύναται να διευκολύνει το υπηρεσιακό πλάνο, καθώς οι αποφάσεις και οι διαταγές προέρχονται από το Αρχηγείο.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχει εξαντλήσει κάθε πρόσφορο μέσο για να σας μεταφέρει την επιβαρυντική καθημερινότητα της ΔΑΕΘ, και παράλληλα σας έχουμε καταθέσει μια σειρά προτάσεων που θα επέλυαν άμεσα κάποια χρόνια λιμνάζοντα προβλήματα. Επιγραμματικά, σας υπενθυμίζουμε τις προτάσεις μας για αεροπορική μετακίνηση των διμοιριών, τον καθορισμό μόνιμης εθελοντικής διμοιρίας στα νησιά, και τέλος, την εκ περιτροπής συμβολή και των υπόλοιπων διμοιριών των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Βόρειας Ελλάδας στις μετακινήσεις στα νησιά, με στόχο την ανάπαυση του προσωπικού της ΔΑΕΘ και την υπηρεσιακή ισονομία.

Ωστόσο, παρότι ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Ανδρέας ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ανταποκρίθηκε θετικά στις προτάσεις μας και τις προώθησε στο ΑΕΑ, μέχρι σήμερα δεν επιλύθηκε κανένα από τα προαναφερόμενα προβλήματα. Τουναντίον, η ΔΑΕΘ δεν ενισχύθηκε στις εσωτερικές μεταθέσεις της ΓΑΔΘ, γεγονός που επέδρασε καταλυτικά στην επιπλέον αποδυνάμωσή της.

Κύριε Αρχηγέ,

Οι Αστυνομικοί της ΔΑΕΘ είναι σωματικά εξοντωμένοι και απογοητευμένοι από την αντιμετώπιση που έχουν από την Ηγεσία. Τα τελευταία χρόνια, επανειλημμένα, στις αποφάσεις των Διοικήσεων δεν συνυπολογίζεται στο στοιχείο του ανθρώπινου παράγοντα. Αυτό έχει ως σωρευτικό αποτέλεσμα, την αποθάρρυνση των συναδέλφων και την διάρρηξη της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ του προσωπικού και της Διοίκησης.

Επίσης, δεν μπορούμε να μην εγκαλέσουμε την προσχηματική επίρριψη ευθυνών σε γραφειοκρατικά κωλύματα, τακτική η οποία προσφιλώς χρησιμοποιείται από τους αρμόδιους. Είμαστε βέβαιοι ότι όταν υπάρχει η βούληση, τα όποια τυπικά εμπόδια υπερπηδούνται.

Κύριε Αρχηγέ,

Απευθυνόμαστε σ’ εσάς, στοχεύοντας στον παρεμβατικό και αλληλέγγυο ρόλο σας, που μπορεί να μετριάσει τα όσα βιώνουν οι Αστυνομικοί της ΔΑΕΘ. Για το λόγο αυτό σας καλούμε να σκύψετε πάνω στα προβλήματα του προσωπικού, να συναισθανθείτε την οριακή σωματική και ψυχολογική κατάστασή του, και να υιοθετήσετε τις προαναφερόμενες προτάσεις μας.

 

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Αν. Γεν. Γραμματέας

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Τριαντάφυλλος

6980223482

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/27e27f36bd0175b53cedfe7bb36a5cbd.jpg
Από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων του ο Υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης επιχείρησε να βάλει μία τάξη
cache/resized/ae4f15da5511d0a8a3c424f13172d597.jpg
Έγγραφο της Ένωσης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας,
cache/resized/ed106b6699e8631fbab8d37f6a39b13a.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στην Ισραηλιτική
cache/resized/d32aa22c9391e614029c1e1947e8f718.jpg
Άλλο ένα διαχρονικό αίτημα της Ομοσπονδίας βρήκε θετική ανταπόκριση, δικαιώνοντας τον αγώνα μας,
cache/resized/01a2c37ec4aa693a27a38f6e62ee51b7.jpg
Δελτίο Τύπου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης μετά την χθεσινή δολοφονική επίθεση κατά
cache/resized/e579366e687aa0cf42d9ff4c872128b0.jpg
Μετά από επικοινωνία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, η προγραμματισμένη εθελοντική
cache/resized/b971877db2637450c5511edceb103d1b.jpg
Έγγραφο της Ένωσης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, τον Αρχηγό της
cache/resized/f54204519696bedbebb62dda7c92b615.jpg
Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ήταν πολύ διαφορετικό για την Ελλάδα και ειδικά για τον Στρατό και

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...