Οι μετακινήσεις των διμοιριών στα νησιά αυξάνονται, οι λύσεις αγνοούνται!

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων απέστειλε το κάτωθι έγγραφο προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέροντας τα προβλήματα και την οριακή υπηρεσιακή κατάσταση που βιώνουν οι Αστυνομικοί της ΔΑΕΘ:

 

 

Η υπηρεσιακή ζωή των διμοιριών της ΔΑΕΘ έχει καταλήξει να είναι ένας «Γολγοθάς» δίχως τέλος. Παρότι τα προβλήματα γιγαντώνονται, από πλευράς της Ηγεσίας δεν επιδεικνύεται σχεδόν καμία μέριμνα για την αναστροφή της κατάστασης.

Το τελευταίο περιστατικό που μας καταγγέλθηκε από μέλη μας, αφορά τις συνεχείς μετακινήσεις των διμοιριών εκτός της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, οι διμοιρίες της ΔΑΕΘ που βρίσκονταν στην Χίο και στη Μυτιλήνη, αναγκάστηκαν, λόγω κακοκαιρίας και απαγορευτικού απόπλου, να παραμείνουν στα νησιά για 4 ημέρες επιπλέον. Το άκρον άωτον του παραλόγου είναι ότι οι συνάδελφοι υποχρεώθηκαν να πληρώσουν τα έξοδα διαμονής τους.

Εκτός αυτού, παρατηρήθηκε πολλάκις το φαινόμενο τροποποίησης του υπηρεσιακού προγραμματισμού την τελευταία στιγμή. Όλο και συχνότερα, οι Αστυνομικοί ενημερώνονται μόλις 2-3 ημέρες νωρίτερα, ότι θα μετακινηθούν σε κάποιο νησί ή αντιστρόφως τους αναγγέλλεται η ακύρωση κάποιας μετακίνησης, δημιουργώντας σύγχυση στον οικογενειακό προγραμματισμό τους.

Πλέον, δεν έχουμε την πολυτέλεια να ερμηνεύουμε τα διατρέξαντα «κατά το δοκούν». Δυστυχώς, η Ηγεσία της ΔΑΕΘ δεν δύναται να διευκολύνει το υπηρεσιακό πλάνο, καθώς οι αποφάσεις και οι διαταγές προέρχονται από το Αρχηγείο.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχει εξαντλήσει κάθε πρόσφορο μέσο για να σας μεταφέρει την επιβαρυντική καθημερινότητα της ΔΑΕΘ, και παράλληλα σας έχουμε καταθέσει μια σειρά προτάσεων που θα επέλυαν άμεσα κάποια χρόνια λιμνάζοντα προβλήματα. Επιγραμματικά, σας υπενθυμίζουμε τις προτάσεις μας για αεροπορική μετακίνηση των διμοιριών, τον καθορισμό μόνιμης εθελοντικής διμοιρίας στα νησιά, και τέλος, την εκ περιτροπής συμβολή και των υπόλοιπων διμοιριών των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Βόρειας Ελλάδας στις μετακινήσεις στα νησιά, με στόχο την ανάπαυση του προσωπικού της ΔΑΕΘ και την υπηρεσιακή ισονομία.

Ωστόσο, παρότι ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Ανδρέας ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ανταποκρίθηκε θετικά στις προτάσεις μας και τις προώθησε στο ΑΕΑ, μέχρι σήμερα δεν επιλύθηκε κανένα από τα προαναφερόμενα προβλήματα. Τουναντίον, η ΔΑΕΘ δεν ενισχύθηκε στις εσωτερικές μεταθέσεις της ΓΑΔΘ, γεγονός που επέδρασε καταλυτικά στην επιπλέον αποδυνάμωσή της.

Κύριε Αρχηγέ,

Οι Αστυνομικοί της ΔΑΕΘ είναι σωματικά εξοντωμένοι και απογοητευμένοι από την αντιμετώπιση που έχουν από την Ηγεσία. Τα τελευταία χρόνια, επανειλημμένα, στις αποφάσεις των Διοικήσεων δεν συνυπολογίζεται στο στοιχείο του ανθρώπινου παράγοντα. Αυτό έχει ως σωρευτικό αποτέλεσμα, την αποθάρρυνση των συναδέλφων και την διάρρηξη της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ του προσωπικού και της Διοίκησης.

Επίσης, δεν μπορούμε να μην εγκαλέσουμε την προσχηματική επίρριψη ευθυνών σε γραφειοκρατικά κωλύματα, τακτική η οποία προσφιλώς χρησιμοποιείται από τους αρμόδιους. Είμαστε βέβαιοι ότι όταν υπάρχει η βούληση, τα όποια τυπικά εμπόδια υπερπηδούνται.

Κύριε Αρχηγέ,

Απευθυνόμαστε σ’ εσάς, στοχεύοντας στον παρεμβατικό και αλληλέγγυο ρόλο σας, που μπορεί να μετριάσει τα όσα βιώνουν οι Αστυνομικοί της ΔΑΕΘ. Για το λόγο αυτό σας καλούμε να σκύψετε πάνω στα προβλήματα του προσωπικού, να συναισθανθείτε την οριακή σωματική και ψυχολογική κατάστασή του, και να υιοθετήσετε τις προαναφερόμενες προτάσεις μας.

 

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Αν. Γεν. Γραμματέας

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Τριαντάφυλλος

6980223482

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

THESSpolice

  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/4add0c61e9978ede8a7498db00bfe0aa.jpg
Στο νομοσχέδιο που κατέθεσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου στη Βουλή υπάρχει
cache/resized/782f5d39730b09bde90444c4602ede8d.jpg
Μετά από πιέσεις των μελών μας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ήρθε σε επικοινωνία με
cache/resized/9323ee5049a5339d5a6a4abe792f7ca8.jpg
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης δεν έχει ενισχυθεί με νέα οχήματα πάνω από δέκα χρόνια.
cache/resized/ef99140d7e3488d47e36fc6104ff84fd.jpg
Κάθε χρόνο, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης παρέχει στα μέλη της και τα τέκνα αυτών,
cache/resized/96555dea38b368baf5e3a8140f563f68.jpg
Με διαταγή του Α.Ε.Α. η ΓΑΔΘ θα ενισχυθεί με 16 έγχρωμα οχήματα , 3 συμβατικά και 9 δίκυκλα μέσω
cache/resized/a511c4d7f398d2ba8163caf9c3b9cd4c.jpg
Δεν θα μπαίναμε στην διαδικασία να ασχοληθούμε με κάποιους οι οποίοι είναι συνδικαλιστικά
cache/resized/f43d60a08efe4f11a3a385baa771ea64.jpg
Κατά την διάρκεια των χθεσινών διαμαρτυριών , ομάδες ΔΙΑΣ δέχθηκαν εντολή να διέλθουν μέσα από
cache/resized/e2e7170a445b9ad910413a8ab4f3cb46.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δέλτα κ. Ευθύμιο Φωτόπουλο, ο

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...