Πρόταση για αξιοκρατικές αποσπάσεις με έξοδα δημοσίου. Του ΧΑΤΖΗΑΝΕΣΤΙΑΔΗ Μιλτιάδη Κύριο

Ήταν καλοκαίρι του 2012 όταν ο τότε Υπουργός αποφάσισε για να προστατεύσει τα σύνορα της Χώρας από τις εισροές παράνομων μεταναστών να στείλει με μία διαταγή σχεδόν 2000 αστυνομικούς από ολόκληρη την χώρα στον Έβρο.

Τότε είχε ξεσηκωθεί το σύνολο των συνδικαλιστικών σωματείων αλλά και οι ίδιοι οι συνάδελφοι , αφού κανένας δεν ήθελε.

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πάρα πολλά και εκεί που το 2012 ουδείς ήθελε να αποσπαστεί, εδώ και τουλάχιστον μία τριετία γίνεται όσον αφορά την ΓΑΔΘ χαμός για το ποιος θα πάει.

Ο καθένας προσπαθεί να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο ο οποίος θα πάρει το κατάλληλο τηλέφωνο και θα τον βοηθήσει να πάει την πολυπόθητη απόσπαση.

Η δύσκολη οικονομικά εποχή στην οποία ζούμε και οι αυξημένες προσωπικές και οικογενειακές υποχρεώσεις του καθενός, έχουν οδηγήσει μεγάλη μερίδα συναδέλφων να σκέφτονται αποκλειστικά και μόνο  με γνώμονα το ατομικό και όχι το συναδελφικό συμφέρον. Έτσι δεν είναι λίγα τα παραδείγματα όπου τα ίδια άτομα αποσπώνται κάθε χρόνο μία και δύο φορές και άλλοι συνάδελφοι κάνουν αιτήσεις χρόνια ολόκληρα και ακόμα περιμένουν.

Το θέμα έχει αναδειχθεί τόσο από την ΠΟΑΣΥ όσο και από άλλες συνδικαλιστικές ενώσεις και παρατάξεις αλλά ουδείς μέχρι στιγμής έχει καταθέσει επίσημη πρόταση.

Έχοντας λοιπόν ως δεδομένο ότι οι αποσπάσεις δεν φαίνεται να κόβονται τα επόμενα χρόνια αλλά και το ότι ουδείς καταθέτει μία επίσημη και αξιοκρατική πρόταση, με γνώμονα την αξιοκρατία και την διαφάνεια καταθέτω την παρακάτω πρόταση σε σχέση με τις αποσπάσεις η οποία είναι ανέξοδη και θα βάλει τέλος στις πελατειακές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί ακόμα και σε ένα τέτοιο ζήτημα.

Καταρχήν, όλες οι Διευθύνσεις να ζητήσουν από τους υπηρετούντες σε αυτές, να καταθέσουν αιτήσεις επιθυμίας για αποσπάσεις με έξοδα δημοσίου, καθώς και για τα μέρη στα οποία επιθυμούν να αποσπαστούν.

Εν συνεχεία τα επιτελεία των Διευθύνσεων να δημιουργήσουν αυτόματα μία λίστα όλων των επιθυμούντων , στην οποία βέβαια θα καταγράφουν δίπλα από το όνομα κάθε συναδέλφου αν έχει αποσπαστεί και πότε κατά το παρελθόν.

Αυτόματα λοιπόν η κάθε Διεύθυνση θα έχει μία λίστα με σαφείς στοιχεία τα οποία δεν θα επιδέχονται καμία αμφισβήτηση.

Όποτε λοιπόν θα βγαίνουν διαταγές απόσπασης, οι επιλογές θα γίνονται αυτόματα από την συγκεκριμένη λίστα χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση να μπορεί να γίνει και θα προηγούνται αυτοί οι οποίοι καταρχήν δεν είχαν πάει ουδέποτε κατά το παρελθόν και εν συνεχεία αυτοί οι οποίοι είχαν πάει σε προγενέστερο χρόνο από τους υπόλοιπους.

Οποιοσδήποτε συνάδελφος επιθυμεί σε μεταγενέστερο χρόνο να δηλώσει επιθυμία, αυτή θα γίνεται δεκτή και θα προστίθεται σε αυτήν την λίστα, με τα ίδια δεδομένα να ισχύουν.

Μοναδικό κριτήριο για σειρά προτεραιότητας μεταξύ συναδέλφων οι οποίοι δεν έχουν αποσπαστεί ποτέ ή έχουν αποσπαστεί κατά το ίδιο χρονικό διάστημα θα αποτελεί η αρχαιότητα.

Καμία άλλη παράμετρος δεν θα γίνεται δεκτή, αφού όλοι θυμόμαστε ότι το 2012 όλοι οι έγγαμοι είχαν επικαλεστεί τις οικογένειες τους τότε εις βάρος των άγαμων.

Παρεμπιπτόντως, η συγκεκριμένη λίστα θα κοινοποιηθεί προς όλες τις υφιστάμενες υπηρεσίες και έτσι και οι επιθυμούντες θα γνωρίζουν επακριβώς πότε είναι η σειρά τους να αποσπαστούν

Με αυτήν την ανέξοδη πρόταση η οποία ζήτημα να χρειάζεται μία εβδομάδα ώστε να υλοποιηθεί, θα καταφέρουμε να υπάρχει μία αξιοκρατική σειρά και κανείς δεν θα χρησιμοποιεί αθέμιτα μέσα και ουδείς Διευθυντής υπηρεσίας θα μπορεί να δέχεται πιέσεις από εξωγενείς παράγοντες για να προωθήσει συγκεκριμένα άτομα .

 

ΧΑΤΖΗΑΝΕΣΤΙΑΔΗΣ Μιλτιάδης 

Οργανωτικός Γραμματέας Ε.Α.Υ.Θ.

Μέλος ΑΣΠΑ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/29f60daee34776895c35fd1691299835.jpg
Και αν οι προηγούμενοι έδειξαν με κάθε τρόπο ότι δεν μας υπολογίζουν, αυτοί που μας "λατρεύουν" μας
cache/resized/383389158ef78fca93dfd4ba2edf235f.jpg
Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή
cache/resized/21b1b220817d25363ac4a8ffc54696ef.jpg
Δυστυχώς δεν πρόλαβαν να περάσουν ούτε λίγα 24ωρα από την αποχώρηση όλων αυτών που επιχειρούσαν επί
cache/resized/491bf6a12daae0c183e9080e8c9467b4.jpg
    Αναφορικά με τη συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση δράση της Επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ»,
cache/resized/e27d36db1b0c5a4f5f6e8ccb4c8dcfd8.jpg
Τα μέτρα αυστηροποιούνται σε όλο τον κόσμο και στην χώρα μας για να προστατευθούν οι πολίτες από
cache/resized/833f096a6c5ad4c87db00581efe068cb.jpg
Έγγραφο της Ένωσης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ (μέσω ΠΟΑΣΥ) σχετικά
cache/resized/6b8f05e604f0eca84e356076402ef98f.jpg
Έγγραφο προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ (μέσω ΠΟΑΣΥ),
cache/resized/c95c54b6e93c5b570b1ade49c999f95c.jpg
Σας γνωρίζουμε ότι, δημοσιεύθηκε σήμερα, 24-03-2020, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Β-1005) η υπ'

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...