Συνάντηση του Προεδρείου της Ε.Α.Υ.Θ. με την Ηγεσία της Γ.Α.Δ.Θ.

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 16:27 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Έπειτα από αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, μέλη του Προεδρείου της πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ, και άλλα ανώτατα πρόσωπα της Ηγεσίας της ΓΑΔΘ.

Αρχικά, το Προεδρείο ευχήθηκε καλή και γόνιμη θητεία σε όλους τους ανώτατους Αξιωματικούς που ανανέωσαν την θητεία τους σε καίριες θέσεις της ΓΑΔΘ, μετά τις πρόσφατες κρίσεις.

Κύριος στόχος της συνάντησης ήταν να γίνει αποτίμηση της υπηρεσιακής κατάστασης που βιώνουν οι Αστυνομικοί σε όλες τις Διευθύνσεις της ΓΑΔΘ και να υπάρξει δέσμευση για την επίλυση ορισμένων χρόνιων προβλημάτων. Το Προεδρείο διατύπωσε τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό και απαιτούν περαιτέρω ενέργειες της Υπηρεσίας για τη διευθέτησή τους.

Ειδικότερα, αιτήθηκε την άμεση αναθεώρηση των φυλασσόμενων ευπαθών στόχων. Η υφιστάμενη τακτική έχει ως αποτέλεσμα τη διαρκή κατασπατάληση δυνάμεων, κι έχει μετατρέψει τη Διεύθυνση Ασφαλείας σε «Διεύθυνση φύλαξης στόχων με πολιτική περιβολή». Για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, πρέπει να επανεξεταστούν όλοι οι στόχοι και να πάψει η φύλαξη όπου δεν κρίνεται αναγκαία.

Στο ίδιο πνεύμα, πρέπει να εξορθολογιστούν οι φυλάξεις ανηλίκων και κρατουμένων νοσούντων από Covid-19 στα Νοσοκομεία. Μόνο έτσι θα σταματήσουν οι αλόγιστες φυλάξεις που πολλές φορές είναι άτοπες, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση που διατάχθηκε φύλαξη βρέφους 6 μηνών.

Εν συνεχεία, το Προεδρείο αναφέρθηκε στις πολυάριθμες και χρόνιες αποσπάσεις  μεταξύ των Αστυνομικών Διευθύνσεων, οι οποίες προκαλούν τεράστιες και αξεπέραστες δυσλειτουργίες. Μονόδρομος για την καλύτερη κατανομή του προσωπικού είναι η επανεξέταση όλων των αποσπάσεων και η αποκλειστική ενίσχυση των Υπηρεσιών που παρουσιάζουν ελλείψεις.

Τρανό παράδειγμα είναι η Διεύθυνση Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης (ΔΑΚΑΘ), η οποία παραδοσιακά ενισχύεται μόνο μέσω αποσπάσεων. Παρότι πέρασε εύλογο χρονικό διάστημα μετά την επέκταση του αεροδρομίου και η Ένωση μας έχει πολλάκις διατυπώσει τις νέες ανακύψασες ανάγκες, μέχρι στιγμής η υπηρεσιακή κατάσταση δεν έχει μεταβληθεί στο παραμικρό. Το Προεδρείο έχει αιτηθεί επανειλημμένως τον διπλασιασμό της οργανικής δύναμης και ζήτησε από την μεσολάβηση της Ηγεσίας, ώστε να ασκηθεί συντονισμένη πίεση για την υιοθέτηση του αιτήματος. Επίσης, εκφράστηκε η κάθετη αντίθεση της Ένωσης στην τοποθέτηση συνοριακών φυλάκων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ενέργεια η οποία θα προκαλέσει αλυσιδωτά προβλήματα στις εσωτερικές λειτουργίες της Διεύθυνσης και θα αποτελέσει «ταφόπλακα» για τις τακτικές μεταθέσεις.

Όσον αφορά τις αποσπάσεις στα νησιά, η Ένωση ζήτησε την εισαγωγή κριτηρίων για την επιλογή των αποσπασμένων και την τήρηση σειράς προτεραιότητας. Εντούτοις, θα πρέπει να προσμετράται και η άποψη του εκάστοτε Αστυνομικού Διευθυντή, ο οποίος έχει πλήρη αντίληψη των υπηρεσιακών αναγκών και της οικογενειακής κατάστασης των υπηρετούντων Αστυνομικών.

Με αφορμή τα επεισόδια τα προχθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ, η συζήτηση στράφηκε στον τρόπο παρέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων. Το Προεδρείο επισήμανε ότι σε μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις πρέπει να υπάρχει απόλυτος συντονισμός και σχεδιασμός, ούτως ώστε να λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα για να μην εκτίθενται σε κίνδυνο οι Αστυνομικοί.

Επειδή τόσο η κρατούσα, όσο και η διαφαίνουσα κατάσταση, απαιτούν πλήρη εγρήγορση των αστυνομικών δυνάμεων, επιβάλλεται να προβλεφθεί η ενίσχυση των διμοιριών με νέο προσωπικό. Επιπλέον, πρέπει να ξεκινήσουν οι αναγκαίες εκπαιδεύσεις για το προσωπικό της ΔΑΕΘ. Η μακροχρόνια αναβολή τους, έχει υπηρεσιακό αντίκτυπο καθώς, όσοι Αστυνομικοί μετακινηθήκαν στις διμοιρίες τα τελευταία χρόνια, δεν έχουν εκπαιδευτεί.

Τέλος, το Προεδρείο επισήμανε ότι μετά την παραλαβή των νέων υπηρεσιακών οχημάτων, πρέπει να γίνει ανακατανομή των ήδη υπαρχόντων μεταχειρισμένων και να αποδοθούν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και στη ΔΑΚΑΘ, οι οποίες έχουν τεράστιες ανάγκες για νέα λειτουργικά οχήματα.

Καθώς, οι περισσότεροι Διευθυντές της υφιστάμενης Ηγεσίας μετρούν τη δεύτερη ή τρίτη θητεία τους, η Ένωση έφερε όλους προ των ευθυνών τους και απαίτησε να μην χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος. Αναμένουμε τις ενέργειες των αρμόδιων και θα επανέλθουμε με κριτική στάση εφόσον δεν ευοδωθούν οι προσδοκίες μας.

     

Θεσσαλονίκη, 24 Φεβρουαρίου 2021

        

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701                     6948753589

 

Πηγή: eaythes.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...