Συνάντηση της Ένωσης με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κύριο

Η Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο ΖΕΡΒΑ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, που έχουν αντίκτυπο τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Πρωτίστως, η Ένωση αναφέρθηκε στη μεγάλη έλλειψη προσωπικού στα 2 κεντρικότερα Τμήματα της πόλης, το ΑΤ και ΤΑ Λευκού Πύργου.

Όπως είναι εύλογο, όταν η υπάρχουσα δύναμη είναι σημαντικά λιγότερη από την αναγκαία, δεν επιτυγχάνεται εύκολα η ορθή αστυνόμευση του αστικού ιστού της Θεσσαλονίκης.

Ως αποτέλεσμα, ορισμένα σημεία της πόλης έχουν γκετοποιηθεί και καθημερινά συντελούνται παράνομες ενέργειες και διακίνηση λαθραίων ειδών. Μπορεί η εικόνα της πλατείας Αριστοτέλους να παρουσιάζει βελτίωση, αλλά δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι το πρόβλημα μεταφέρθηκε στην περιοχή του ΟΣΕ. Η Ένωσή μας επισήμανε ότι η κατάσταση αυτή θα αλλάξει μόνο αν αυξηθούν οι εποχούμενες και πεζές περιπολίες και οι Αστυνομικοί απασχολούνται σε στοχευμένες επιχειρήσεις.

Επίσης, θέσαμε το ζήτημα της αδυναμίας πρόσβασης των ΑμεΑ στα Αστυνομικά Τμημάτα του κέντρου της πόλης. Τόσο η Ένωση, όσο και ο κ. Δήμαρχος, είναι ευαισθητοποιημένοι στο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης όλων Ελλήνων πολιτών. Όσο συνεχίζουν να υπάρχουν δημόσιες Υπηρεσίες που αποκλείουν την παρουσία των ΑμεΑ, επί της ουσίας συμβάλλουν στον κοινωνικό αποκλεισμό των ατόμων αυτών, και γενικά στον εξοβελισμό τους από την ενεργή κοινωνία των πολιτών.

Επίσης, η Ένωση εξέφρασε την ανάγκη προώθησης νομοθετικής ρύθμισης σχετικά με το θέμα δωρεών από τους δήμους προς την Αστυνομία. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα πολλοί Δήμοι προτίθενται να δωρίσουν υλικά και οχήματα της ΕΛΑΣ, πλην όμως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Αιτηθήκαμε την μεσολάβησή του, ώστε να προωθηθεί ειδική νομοθετική ρύθμιση για τις δωρεές των Δήμων προς την Ελληνική Αστυνομία, ανάλογη με αυτή που ισχύει μεταξύ των Υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών για τις δωρεές των Δήμων προς τα Κέντρα Υγείας.

Στην ίδια κατεύθυνση, η Ένωση ανέλυσε τον καθημερινό άθλο των συναδέλφων μας, οι οποίοι μεταγάγουν κρατούμενους στα δικαστήρια. Η ανυπαρξία μέριμνας για την εξασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησης, άφιξης και αναχώρησης των κρατούμενων, πολλαπλασιάζει τους κινδύνους και δυσκολεύει το έργο των συναδέλφων μας. Προτείναμε την οριοθέτηση ενός συγκεκριμένου χώρου έξωθεν του Δικαστικού Μεγάρου, ο οποίος θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τους Αστυνομικούς που εκτελούν μεταγωγές. Έτσι, θα διασφαλίζεται η στάθμευση των οχημάτων και η ασφαλής μεταφορά των κρατουμένων.

Από πλευράς του, ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι ενδιαφέρεται πολύ για την αστυνόμευση της Θεσσαλονίκης και έχει υψηλά στην ατζέντα των θεμάτων του, την ασφάλεια των πολιτών. Συμφώνησε ότι η ΓΑΔΘ έχει ανάγκη από ενίσχυση με προσωπικό, ώστε να αυξηθούν οι περιπολίες και η αστυνομική παρουσία στο κέντρο της πόλης. Άλλωστε, για τους λόγους αυτούς, συναντήθηκε χθες με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την Ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Επίσης, μας γνωστοποίησε την απόφασή του για δημιουργία ενός κοινού επιχειρησιακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας και Δημοτικής. Το εγχείρημα αυτό, θα βασίζεται σε μικτά συνεργεία που θα δρουν όλο το 24ωρο, θα απασχολούνται με θέματα κοινού ενδιαφέροντος για τις δυο Υπηρεσίες και θα εδρεύει σε κτήριο επί της οδού Μοναστηρίου. Για τα αποτελέσματα των ενεργειών και δράσεών του, θα υπάρχει εβδομαδιαία αξιολόγηση.

Αναμένουμε ότι το ενδιαφέρον του κ. Δήμαρχου και οι πρωτοβουλίες του θα βρουν πρόσφορο έδαφος και με την βοήθεια της Ηγεσίας της ΓΑΔΘ, και στο άμεσο μέλλον θα εξομαλυνθεί η κατάσταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη, 13 Φεβρουαρίου 2020

 

Ο Πρόεδρος

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6948753589

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/3c0315046653b791f3d9cedd09bd5365.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, γνωρίζει στα μέλη της πως εξασφάλισε τη διενέργεια της
cache/resized/f8ac2527a3efc5e3ce4df182910db45e.jpg
Διαίρει και βασίλευε… Για να κυβερνάς λοιπόν και να κρατάς την εξουσία σου, πρέπει να σπείρεις
cache/resized/b201d83b2fa3689cc5fc68844cdc923f.jpg
Για ποια μέτρα μιλάμε;;; Χθες το βράδυ ομάδα ΔΙΑΣ κατά την διάρκεια περιπολίας εντοπίζει δύο
cache/resized/29f60daee34776895c35fd1691299835.jpg
Και αν οι προηγούμενοι έδειξαν με κάθε τρόπο ότι δεν μας υπολογίζουν, αυτοί που μας "λατρεύουν" μας
cache/resized/383389158ef78fca93dfd4ba2edf235f.jpg
Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή
cache/resized/21b1b220817d25363ac4a8ffc54696ef.jpg
Δυστυχώς δεν πρόλαβαν να περάσουν ούτε λίγα 24ωρα από την αποχώρηση όλων αυτών που επιχειρούσαν επί
cache/resized/491bf6a12daae0c183e9080e8c9467b4.jpg
    Αναφορικά με τη συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση δράση της Επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ»,
cache/resized/e27d36db1b0c5a4f5f6e8ccb4c8dcfd8.jpg
Τα μέτρα αυστηροποιούνται σε όλο τον κόσμο και στην χώρα μας για να προστατευθούν οι πολίτες από

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...