Καταγγελία της Ε.Α.Υ.Θ. για εκδικητικές αποσπάσεις Αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ.

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 12:59 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, μέσω ΠΟΑΣΥ, για τις τιμωρητικές αποσπάσεις μελών της.

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την τιμωρητική συμπεριφορά του Διευθυντή της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, Αστυνομικού Διευθυντή κ. Κωνσταντίνου ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΥ, απέναντι σε Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι σχολίασαν την κρατούσα υπηρεσιακή κατάσταση σε μια συζήτηση μεταξύ μελών της κλειστής ομάδας που διατηρούν εκλεγμένοι συνδικαλιστές της Ένωσης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου φιλοξενούνται αποκλειστικά Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης. Η ομάδα αυτή είναι ενημερωτική και στοχεύει στην άμεση και αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ των μελών και των συνδικαλιστών, για την προαγωγή και επίτευξη των καταστατικών σκοπών του Σωματείου μας. Στα πλαίσια αυτά, δεν είναι λίγες οι φορές που τα μέλη της ομάδας εκφράζουν παράπονα ή θίγουν τα κακώς κείμενα εντός της Υπηρεσίας τους.

Τα σχόλια αυτά, προφανώς μεταφέρθηκαν στον κ. Διευθυντή και του προκάλεσαν μεγάλη δυσαρέσκεια, καθώς με συνοπτικές διαδικασίες διέταξε την τρίμηνη απόσπασή τους σε άλλες Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ. Φρονούμε ότι εφόσον υπήρξε ατόπημα εκ μέρους των Αστυνομικών, η Διοίκηση όφειλε να τους καλέσει σε απολογία όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία και να μην αναβιώσει πρακτικές που υποδηλώνουν επίδειξη δύναμης.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που η Διοίκηση επιδεικνύει άμεσα αντανακλαστικά μόνο όταν θέλει να εξαντλήσει την αυστηρότητά της έναντι του προσωπικού, ενώ η εν γένει στάση της είναι διαμετρικά αντίθετη.

Εξάλλου, πως αλλιώς να ερμηνευτεί η μη πραγματοποίηση συγκέντρωσης προσωπικού για τους δικυκλιστές της Άμεσης Δράσης, τους τελευταίους 10 μήνες; Ο νέος Διευθυντής από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, ουδέποτε έχει συναντήσει το προσωπικό, με όσα αυτό συνεπάγεται για τις εργασιακές σχέσεις και τον τρόπο διοίκησης της Υπηρεσίας.

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαζόντως λυπηρή, πολλώ δε μάλλον για τις Ομάδες ΔΙΑΣ, οι οποίες επάξια έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας και την έμπρακτη στήριξή σας. Από την αρχή της θητείας σας, αμφότεροι, επιδοθήκατε σε μια σημαντική προσπάθεια για την ενίσχυση των Ομάδων, ενέργεια που δυστυχώς δεν συμμερίζεται η Διοίκηση της Άμεσης Δράσης. Αυτό αποδεικνύεται και από τις υπηρεσιακές συνέπειες που θα επιφέρουν οι προαναφερόμενες αποσπάσεις, ήτοι τη μείωση, κατά μια, των Ομάδων ΔΙΑΣ που κινούνται και αστυνομεύουν τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, ένα χαρακτηριστικό της παρούσας Διοίκησης που αναδεικνύει την εκ διαμέτρου αντίθετη αντίληψή της σε σχέση με την κοινωνία και την Ηγεσία, είναι το γεγονός ότι επιλέγει, αποκλειστικά και μόνο, Αστυνομικούς των ΔΙΑΣ και ΖΗΤΑ για τις προσωρινές ενισχύσεις άλλων Διευθύνσεων ή για την στελέχωση νέων Υπηρεσιών.

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Επειδή η υπηρεσιακή ευημερία των συναδέλφων μας έχει διαταραχθεί σφόδρα και έχει προκληθεί ανησυχία για παρόμοιες δυσάρεστες εξελίξεις στο μέλλον, παρακαλούμε για τη μεσολάβησή σας ώστε να παύσει η δίωξη και ο στιγματισμός των συναδέλφων μας. Άλλωστε, η σχέση μεταξύ κάθε συνδικαλιστικού Σωματείου και των μελών του είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των εργαζομένων και όλοι μας υποχρεούμαστε να το διαφυλάξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι η Ένωσή μας εξετάζει τον τόπο και τον χρόνο που θα κλιμακώσει τις δράσεις της, ως μέσο για την προστασία των μελών μας και ως αντίδραση σε κάθε προσπάθεια φίμωσης της ελευθερίας του λόγου.

  

Θεσσαλονίκη, 23 Ιουνίου 2020

           

Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος          ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701                         6948753589

 

Πηγή: eaythes.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...