Μεροληπτικές οι προτάσεις των Διοικητών για την νέα Ομάδα αστυνόμευσης - Κόντρα στις διαταγές του Αρχηγού.

Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2019 18:39 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

 

  

Έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο κ. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ Λάζαρο, με κοινοποίηση στον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο κ. ΣΚΟΥΜΑ Κωνσταντίνο, για τον τρόπο επιλογής των Αστυνομικών που θα στελεχώσουν την νέα Ομάδα αστυνόμευσης στη ΓΑΔΘ.

 

Κύριε Γενικέ,

 

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, επισημάναμε την ανάγκη στελέχωσης της νέας ειδικής Ομάδας της ΓΑΔΘ με αντικειμενικά κριτήρια και σεβασμό στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι.

Ωστόσο, οι αρχικοί φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν και οι περισσότερες προτάσεις των Υπηρεσιών για τη στελέχωση της νέας ειδικής Ομάδας αστυνόμευσης, βασίστηκαν σε υποκειμενικά κριτήρια και προχειρότητα. Όπως ενημερωθήκαμε, δεν ήταν λίγοι οι Διευθυντές και Διοικητές, που αγνόησαν τις πρόσφατες σαφείς εντολές του κ. Αρχηγού για ενίσχυση των ομάδων ΔΙΑΣ και αποφόρτιση των Επιτελείων από το υπεράριθμο προσωπικό. Η αντίδρασή σας, όσο και του κ. Επιθεωρητή, ήταν άμεση και καταλυτική και πρόλαβε αρκετές επιχειρούμενες αδικίες.

Εντούτοις, λίγες ημέρες μετά, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να επαναθέσουμε το ζήτημα και να σας αναφέρουμε ορισμένα περιστατικά που χρήζουν παρέμβασης.

- Παρά τις κατευθυντήριες γραμμές σας, η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης επέλεξε να στείλει στην νέα Ομάδα, μαχίμους συναδέλφους της ΔΙΑΣ. Με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, έναν μάχιμο συνάδελφο, ο οποίος πρόσφατα αντιμετώπισε ένα σοβαρό ζήτημα υγείας και παρά την χρονικά μακρά περίοδο αποκατάστασης του, επέστρεψε στην δίκυκλη αστυνόμευση, όντας απόλυτα ικανός να εργαστεί.

- Κάθε φορά που διατάσσεται κάποια απόσπαση και δεν υπάρχουν δηλώσεις επιθυμίας, η Διοίκηση του Τ.Τ. Αυτοκινητόδρομων ΠΑΘΕ Θεσσαλονίκης επιλέγει τους ίδιους Αστυνομικούς. Είναι επόμενο, ότι η εμμονή αυτή, πλέον, λαμβάνεται ως άνιση και επιλεκτική μεταχείριση του προσωπικού εκ μέρους της Διοίκησης.

- Στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, με τέχνασμα της Διοίκησης, κατορθώθηκε το άκρον άωτον της μεροληψίας. Ειδικότερα, αυθαίρετα, τέθηκε ηλικιακό όριο στην επιλογή των Αστυνομικών, και μ’αυτό τον τρόπο προστατεύθηκε συγκεκριμένη μερίδα συναδέλφων. Η τακτική αυτή, είναι γνωστή και δεν βαραίνει μόνο την Διοίκηση αλλά και αυτούς που διαχρονικά σπείρουν τον διχασμό μεταξύ των συναδέλφων, επιθυμώντας να δημιουργήσουν προμαχώνες και φανατισμό μέσα στον αστυνομικό συνδικαλισμό.

Δυστυχώς, συμπεραίνουμε ότι δεν μπορούμε εύκολα να απομακρυνθούμε από την βαθιά ριζωμένη νοοτροπία των Διοικητών, οι οποίοι πολύ συχνά διαχωρίζουν το προσωπικό βάσει των προσωπικών τους συμπαθειών, και όχι βάσει του υπηρεσιακού συμφέροντος. Σας θυμίζουμε ότι αντίστοιχα περιστατικά είχαμε αντιμετωπίσει και στην πρόσφατη στελέχωση των πεζών περιπολιών.

Επειδή, αυτές οι συμπεριφορές καθορίζουν τη δράση και την αποτελεσματικότητα του Σώματος, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ελέγχου των Διοικητών που παρερμηνεύουν τις διαταγές και βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να κυνηγήσουν όσους υφιστάμενους τους δεν συμπαθούν. Μόνο όταν οι διαταγές εκδίδονται με συγκεκριμένα και αξιοκρατικά κριτήρια, που θα ορίζουν με σαφήνεια τα πλαίσια επιλογής του προσωπικού, μόνο τότε, θα τερματιστούν οι αυθαιρεσίες της Διοίκησης.

Εν προκειμένω, η Ένωσή μας μένει στις διαβεβαιώσεις σας και του κ. Επιθεωρητή, για στελέχωση της νέας Ομάδας μόνο με επιθυμούντες Αστυνομικούς και την σταδιακή απομάκρυνση των μη επιθυμούντων, μετά τη λήξη των καλοκαιρινών αδειών και σε σύντομο βάθος χρόνου.

Θεσσαλονίκη, 5 Αυγούστου 2019

              

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6948753589

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...