Αναγκαία η ενίσχυση της ΓΑΔΘ στις έκτακτες μεταθέσεις με τουλάχιστον 300 Αστυνομικούς

 Κύριε Υπουργέ,κ.κ. Βουλευτές,κ. Αρχηγέ,κ.κ. Δήμαρχοι

Όπως είναι γνωστό, η πόλη της Θεσσαλονίκης και οι ευρύτερες περιοχές μέχρι σήμερα αριθμούν

εννέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων. Τα ανακύψαντα προβλήματα και η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης έχουν βαρύνει δυσανάλογα τόσο το Νομό Θεσσαλονίκης όσο και τους Αστυνομικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.
Ήδη από τις πρώτες ημέρες τονίσαμε σε όλους τους αρμόδιους φορείς ότι η κατάσταση αναμονής και η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού, μόνο αρνητικές συνέπειες θα επέφερε, όπως κι έγινε. Η γκετοποίηση της Ειδομένης και οι καθημερινές εντάσεις στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με αποσπασμένους συναδέλφους από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Οι αρμοδιότητες στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων είναι πολλές και οι συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων αυτών απαιτούν την παρουσία Αστυνομικών σε μόνιμη βάση και όχι την εκ περιτροπής αλλαγή τους μέσω αποσπάσεων. Βάσει απλών μαθηματικών, για την εύρυθμη λειτουργιά κάθε κέντρου στην πόλη μας καθίσταται αναγκαία η ύπαρξη πέντε συναδέλφων ανά βάρδια, ήτοι τουλάχιστον εικοσιπέντε Αστυνομικούς ανά ημέρα. Άρα, για τα εννέα κέντρα που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη απαιτούνται τουλάχιστον 225 Αστυνομικοί ως μόνιμη δύναμη.
Όπως διαφαίνεται, το αμέσως επόμενο διάστημα η Θεσσαλονίκη θα υποδεχτεί για φιλοξενία χιλιάδες πρόσφυγες. Για το λόγο αυτό, η ελληνική πολιτεία υποχρεούται να λάβει τα κατάλληλα μέτρα και να ενισχύσει άμεσα την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με νέους Αστυνομικούς. Το αίσθημα ασφάλειας των Πολιτών της Θεσσαλονίκης είναι άμεσα συναρτώμενο με τον έλεγχο των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων αλλά και την παρουσία των Αστυνομικών στις γειτονιές της πόλης.
Μόλις πριν από λίγες μέρες, οι συνάδελφοι μας στην Ειδομένη δέχτηκαν επίθεση από ομάδες προσφύγων. Δεδομένου, ότι δεν είναι όλοι οι πρόσφυγες ελεγχόμενοι και μεγάλος αριθμός τους θα μετακινηθεί στην Θεσσαλονίκη, όλοι οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να συνεργαστούν για να θωρακιστεί η ειρηνική διαβίωση όλων.
Για να εξασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια δεν απαιτείται αυξημένη αστυνόμευση μόνο στα κέντρα προσφύγων αλλά και στις γειτονιές της πόλης, οι οποίες χρόνια τώρα είναι «απογυμνωμένες», αφού τα περισσότερα Αστυνομικά Τμήματα λειτουργούν με οριακό αριθμό συναδέλφων. Τα Αστυνομικά Τμήματα φαίνεται να είναι στη συνείδηση των υπευθύνων «ο τελευταίος τροχός της αμάξης». Για τα 32 Α.Τ. της Θεσσαλονίκης υπάρχουν μόλις 12 περιπολικά(!), τα περισσότερα των οποίων είναι πεπαλαιωμένα ή κακοσυντηρημένα, χωρίς να υπάρχει εμφανής βούληση ή πρόβλεψη για την αντικατάστασή τους.
Καμία προσπάθεια όμως δεν θα αποδώσει αν πρωτίστως δεν ενισχυθεί η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση με μόνιμο προσωπικό μέσω των εκτάκτων μεταθέσεων έτους 2016. Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση των τακτικών μεταθέσεων και η Ηγεσία του Σώματος για άλλη μια φορά πήρε αψήφιστα το πρόβλημα του λιγοστού προσωπικού στη Θεσσαλονίκη.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης εκφράζοντας την φωνή και τις εύλογες ανησυχίες των Αστυνομικών της Θεσσαλονίκης ζητά από όλους τους συναρμόδιους φορείς και την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να απαιτήσουν την ενίσχυση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης στις έκτακτες μεταθέσεις με τουλάχιστον 300 Αστυνομικούς και νέα οχήματα.


                     Για το Διοικητικό Συμβούλιο
            Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας
     ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος           ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...