Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία προχώρησε σε νέα δωρεά, χορηγώντας υπηρεσιακά τζάκετ για τα μέλη μας. 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Απόστολο ΧΑΒΔΟΥΛΑ, για να του μεταφέρει μια σειρά θεμάτων που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό των Τμημάτων Διαχείρισης Μεταναστευτικού.

Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει αντιμετωπίζει η αστυνομία, έκανε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, κύριος Θοδωρής Τσαϊρίδης.

Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, κ. Σίμο Δανιηλίδη, και του κατέθεσαν όσα στοιχεία έχουν συλλέξει σχετικά με τον δυσθεώρητο αριθμό αποσπάσεων από τα ΑΤ της Διεύθυνσης Αστυνομίας. Τα στοιχεία αυτά, ήδη έχουν αποσταλεί προς την Ηγεσία του Σώματος, πλην όμως, δεν έχουμε δει ακόμα απτά αποτελέσματα.

Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης θα δωρίσει σχολικές τσάντες και γραφική ύλη στα παιδιά των μελών της που θα φοιτήσουν στην Α’ Δημοτικού τον Σεπτέμβριο 2021, δηλαδή σε όσα έχουν γεννηθεί το έτος 2015.

Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των Αστυνομικών και των οικογενειών τους στα ΚΑΑΥ.

Σήμερα γίναμε αυτήκοοι μάρτυρες ακόμα μιας απόπειρας αποποίησης ευθυνών για όσα συμβαίνουν μέσα στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έγγραφο της Ένωσης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, μέσω ΠΟΑΣΥ, για τον τρόπο στελέχωσης και την διοικητική υπαγωγή των Ειδικών Ομάδων της ΕΛΑΣ.

Αυτά που συμβαίνουν εδώ και κάποιες εβδομάδες, στα αστυνομικά τμήματα, θυμίζουν την προ COVID εποχή.
Φθάσαμε αισίως στις 4 Μαίου και πολλές δραστηριότητες της οικονομίας, επανήλθαν στην πολυπόθητη "κανονικότητα". Έχουν περάσει ήδη δύο μήνες, απ' τα γεγονότα της πλατείας της Ν.Σμύρνης και όπως φαίνεται στη Θεσσαλονίκη το μάθημα η ηγεσία της πόλης, δεν το πήρε. Είναι το λιγότερο παιδαριώδες να τοποθετείς διμοιρίες για την αποτροπή συγκέντρωσης ατόμων σε πλατεία, όταν ακριβώς απέναντι, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι πλέον ανοιχτά.
Ο ρόλος της Αστυνομίας, για έναν και πλέον χρόνο την εποχή του covid, περιορίζεται στα στατιστικά στοιχεία του αριθμού των επιβαλλόμενων προστίμων. Ένας ρόλος που εξ΄αρχής είναι άχαρος, μακριά από τα αστυνομικά καθήκοντα και ενέχει τον ρόλο του "Μπαμπούλα" απέναντι στον πολίτη. Σήμερα, δυστυχώς στη Θεσσαλονίκη, τοποθετήθηκε πάλι διμοιρία σε πλατεία. Το οξύμωρο που μέχρι και απλοί πολίτες καυτηριάζουν είναι πώς ολόκληρες πορείες των δύο χιλιάδων και πλέον ατόμων "επιτρέπονται", ενώ η βόλτα στην πλατεία μίας οικογένειας πρέπει να ελέγχεται, εύλογο ερώτημα που ακόμα και εμείς δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτό. Η αστυνομική πρακτική επιτάσσει ότι επεμβαίνουμε, λύνουμε το πρόβλημα που προέκυψε και αποχωρούμε. Δεν βάζουμε μόνιμη διμοιρία, ώστε αφενός να γίνει στόχος και αφετέρου να υπάρχει συνεχής ένταση στο σημείο. Ως εκ τούτου το κλίμα που επικρατεί σε όλες τις διευθύνσεις, είναι η κατήφεια και η δυσαρέσκεια, που μετά λύπης δεν μοιάζει να απασχολεί κανέναν.
Φαίνεται πως το πνεύμα των εορτών του Πάσχα περιορίστηκε μόνο σε επίπεδο ευχών καθώς οι αποφάσεις του διευθύνοντα αφήνουν εκτεθειμένο τον αστυνομικό που απλά εκτελεί μία εντολή.
Εντέλει, η οικειότητα που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της εκάστοτε κυβέρνησης με την άσκοπη χρήση των αστυνομικών δυνάμεων που διαθέτει είναι και η απαρχή της περιφρόνησης της Αστυνομίας.
 

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχειών για τις πολυάριθμες αποσπάσεις Αστυνομικών από τα Αστυνομικά Τμήματα, με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι δεν επήλθε καμία αλλαγή. Κατόπιν τούτου, όπως προαναγγείλαμε, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σήμερα κατέθεσε εξώδικη δήλωση κατά του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχου κ. ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ Χρήστου, για την επαναξιολόγηση όλων των χρόνιων αποσπάσεων, την τήρηση της κείμενης εργασιακής νομοθεσίας και την ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων.

Έγγραφο της Ένωσης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, μέσω ΠΟΑΣΥ, με κοινοποίηση στους Βουλευτές Νομού Θεσσαλονίκης, τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ και τον Διευθυντή Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχο κ. Χρήστο ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ για τον δυσθεώρητο αριθμό των αποσπασμένων από Αστυνομικά Τμήματα.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σήμερα ακόμη μια επιτυχημένη αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Έγγραφο της Ένωσης προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, μέσω ΠΟΑΣΥ, για την διενέργεια ελέγχου των εγγράφων εισόδου (PLF και PCR) των ταξιδιωτών στην χώρα από το αστυνομικό προσωπικό.

Έγγραφο προς τον Διευθυντή Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχο κ. ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ Χρήστο, με κοινοποίηση στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο κ. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ Λάζαρο για την κρατούσα υπηρεσιακή κατάσταση στο ΑΤ Λευκού Πύργου.

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης απένειμε τιμητικές πλακέτες και συνεχάρη εκ του σύνεγγυς τους Αστυνομικούς που διέσωσαν πολίτη, ο οποίος φλεγόταν από τη ρίψη μολότοφ, παρότι ανάλογη επίθεση δέχονταν και οι ίδιοι.

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το Α.Τ. Ωραιοκάστρου, όπου διένειμε υπηρεσιακά τζάκετ στα μέλη της. Οι υπηρετούντες συνάδελφοι δέχτηκαν με ικανοποίηση τα δωρούμενα είδη και μετέφεραν στους εκπροσώπους μας ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους.

Πρόταση της Ένωσης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, μέσω ΠΟΑΣΥ, για εφαρμογή προαιρετικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης (self-test) από το αστυνομικό προσωπικό».

Η χθεσινή εικόνα των Αστυνομικών να σβήνουν τη φωτιά που προκάλεσε μια βόμβα μολότοφ σε διαδηλωτή, τη στιγμή που και οι ίδιοι καίγονταν, είναι απόδειξη και συνάμα τεράστιος συμβολισμός για την θέση και στάση των Ελλήνων Αστυνομικών απέναντι στην κοινωνία.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την τραγική δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Αίτημα της Ένωσης προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ μέσω ΠΟΑΣΥ και κοινοποίηση στον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ, στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ, και στον Διευθυντή Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχο κ. Αριστείδη ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗ, για αναθεώρηση της διαταγής που εξαιρεί την ΔΑΚΑΘ από τις ενισχύσεις με αστυνομικό προσωπικό για τη θερινή περίοδο.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ευχαριστεί θερμά το Κέντρο Μοριακής Διαγνωστικής & Βιοτεχνολογίας, «Experiment» για τη δωρεά 2000 €. Το ποσό αυτό θα διατεθεί για την αγορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού, για τα μέλη της Ένωσης.

Μέλη του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης μετέβησαν σήμερα στον οικισμό Δαμάσι του Δήμου Τυρνάβου, όπου παρέδωσαν τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν μετά από πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Σαν σήμερα συμπληρώνονται 11 χρόνια από την εμφάνιση της ομάδας ΔΙΑΣ
Δεκαπέντε (15) και πλέον μέρες, συνάδελφοι της Θεσσαλονίκης, εκτελούν υπηρεσία μέσα σε πτέρυγα βραχείας νοσηλείας covid-19, για την φύλαξη κρατουμένου.

Σήμερα, ακριβώς 200 χρόνια μετά την έναρξη της ελληνικής επανάστασης του 1821, η χώρα μας, όπως και όλη η υφήλιος, τιμά τους επιφανείς και αφανείς ήρωες που με τη θυσία τους επαναθεμελίωσαν την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, πραγματοποίησε ομαδική εθελοντική αιμοδοσία στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, προχώρησε σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου στεγάζεται το Πρωθυπουργικό Γραφείο, και επέδωσε το επισυναπτόμενο υπόμνημα, τηρώντας όλα τα επιβαλλόμενα προστατευτικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η στοχοποίηση των Ελλήνων Αστυνομικών ως πηγή όλων των δεινών που βιώνει τη δεδομένη χρονική στιγμή η κοινωνία μας, έχει φέρει σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση το αστυνομικό προσωπικό.

"Την στιγμή που η ελευθερία είναι πλήρης, πεθαίνει μέσα στην αναρχία."
Γουίλ Ντυράν 1885-1981 (Αμερικανός ιστορικός & φιλόσοφος)
Από εμάς ποιός θα ζητήσει συγνώμη;
Χθες είδαμε άλλη μια ανούσια πολιτική συζήτηση, που αν εξαιρέσουμε το κομμάτι των καμερών, το αστυνομικό σώμα απλά στοχοποιήθηκε ακόμα περισσότερο και δεν κέρδισε απολύτως τίποτα κάτι που αυτομάτως συνεπάγεται, ότι και η κοινωνία σε επίπεδο ασφαλείας δεν κέρδισε απολύτως τίποτα.
Ακούσαμε από τον Πρωθυπουργό να ζητάει συγνώμη, για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας, από την κοινωνία.
Δεν ακούσαμε όμως να ζητάει συγνώμη από το αστυνομικό προσωπικό, για την βία που δέχεται από επικίνδυνες μειοψηφίες, για τις οποίες δεν τολμάνε να θεσπίσουν αυστηρό τιμωρητικό πλαίσιο, ώστε να περιοριστεί η δράση τους.
Δεν ακούσαμε να ζητάει συγνώμη που εδώ και ένα χρόνο, μας έχει βάλει να κυνηγάμε ποιός φοράει μάσκες και πόσα άτομα βρίσκονται στις πλατείες.
Δεν ακούσαμε να λέει απολύτως τίποτα, για το αν το επάγγελμα μας είναι επικίνδυνο και ανθυγιεινό, για τα απλήρωτα νυχτερινά, για τον εξοπλισμό, τα οχήματα, τις κτήριακες εγκαταστάσεις που θυμίζουν τριτοκοσμική και σε καμία περίπτωση σύγχρονη Αστυνομία, για την ανύπαρκτη αξιοκρατία και διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα στους κόλπους της ΕΛ. ΑΣ.
Απο την άλλη είδαμε την αξιωματική αντιπολίτευση, να αντιμετωπίζει με ειρωνεία την μοναδική ουσιαστική πρόταση για τις κάμερες και έναν Πρόεδρο να παραποιεί ακόμα και τα επεισόδια έξω από το Εφετείο, να συνδυάζει το θάνατο ενός πολίτη, από αλλά αιτία, με την σύλληψη του από την ΕΛ. ΑΣ. προ δύο μηνών.
Τελικά η υποκρισία σας δεν έχει όρια.

Η πρόσφατη επίθεση στο ΑΤ Πυλαίας και η χθεσινοβραδινή ρίψη μολότοφ στο ΤΑ Λευκού Πύργου είναι ένα μικρό μέρος των συντονισμένων ενεργειών που γίνονται με αμείωτο ρυθμό, από συγκεκριμένες ομάδες εις βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης εκφράζει την συμπαράστασή της στις οικογένειες που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό στις περιοχές της Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρκαδόνας.

Επειδή αυτές τις δύσκολες στιγμές, όλοι μας πρέπει να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας, η Ένωση αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης που θα σταλούν στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Σήμερα, το Α’ Ψυχοσάββατο του έτους, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης τέλεσε τρισάγιο στο Μνημείο πεσόντων Αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στη μνήμη των συναδέλφων μας που έδωσαν τη ζωή τους προασπιζόμενοι την δημόσια ασφάλεια και το κοινό καλό.

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών για την ομαδική αγωγή της Ένωσης που αφορά τη διεκδίκηση πληρωμής του συνόλου των ωρών νυχτερινής εργασίας, παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 26-3-2021.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 και ώρες 09:00-13:00 στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Αίτημα της Ένωσης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κώστα ΤΣΙΑΡΑ, και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, μέσω ΠΟΑΣΥ, με κοινοποίηση στους Βουλευτές, για αυστηροποίηση των ποινών για ποινικά αδικήματα εις βάρος των Αστυνομικών.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης δηλώνει τη συμπαράστασή της σε όλους τους Αστυνομικούς, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν δεχτεί τρομοκρατικές επιθέσεις στις οικίες τους.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...