16 κιλά ηρωίνης και 11 συλλήψεις σε υπόθεση εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016 16:04 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Δεκαέξι 16 κιλά ηρωίνης και έντεκα 11 συλλήψεις σε υπόθεση εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης εισαγωγής, διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών

 

Την υπόθεση χειρίστηκε η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.Οι συλλήψεις και οι κατασχέσεις των ναρκωτικών πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

 

Οκτώ μήνες μεθοδικών ερευνών οδήγησαν στην κατάσχεση δεκαέξι περίπου κιλών ηρωίνης και τη σύλληψη έντεκα ατόμων, τα οποία συγκροτούσαν εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε και διακινούσε συστηματικά μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκη

Τις έρευνες για την υπόθεση χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την αντίστοιχη Υποδιεύθυνση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συνελήφθησαν συνολικά έντεκα μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 17 έως 56 ετών και συγκεκριμένα οκτώ ημεδαποί, μεταξύ των οποίων η 32χρονη συνδιευθύνουσα την οργάνωση και τρεις αλλοδαποί. Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 39χρονος αλλοδαπός, με διευθυντικό ρόλο καθώς και 45χρονη.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τους αλλοδαπούς.

Όπως προέκυψε από την έρευνα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή στη χώρα μας ναρκωτικών, τα όποια αποθήκευαν, συσκεύαζαν και τυποποιούσαν, χρησιμοποιώντας ειδικά σύνεργα και εξοπλισμό σε διαμορφωμένο χώρο – οικία στο Κορωπί, που αποτελούσε την «έδρα» της οργάνωσης.

Στη συνέχεια συντόνιζαν τη μεταφορά τους με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση και εμπορία των ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, από κλιμάκιο αστυνομικών εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης μέλος της οργάνωσης (33χρονος ημεδαπός) να μεταφέρει με μισθωμένο αυτοκίνητο πάνω από 13 κιλά ηρωίνη.

Όπως διακριβώθηκε είχε παραλάβει τα ναρκωτικά από την «έδρα» της οργάνωσης στο Κορωπί, με αποδεκτή την 32χρονη στη Θεσσαλονίκη, ενώ πρόεκυψε ότι ανάλογες μεταφορές είχε πραγματοποιήσει κατά τους τρεις τελευταίους μήνες, διακινώντας τουλάχιστον 21,5 κιλά ηρωίνη.

Ακολούθησαν παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής και Θεσσαλονίκης, όπου συνελήφθησαν δέκα ακόμη μέλη της οργάνωσης. Από τις έρευνες που επακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών, σύνεργα τυποποίησης ναρκωτικών, όπλα, χειροβομβίδες και χρηματικά ποσά. Συνολικά κατασχέθηκαν :

(15,822) κιλά ηρωίνης και (148,5) γραμμάρια κάνναβης,
(240) ναρκωτικά δισκία,
(4.335) ευρώ και (2) βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων,
(10) χειροβομβίδες
πολυβόλο,
υποπολυβόλο scorpion,
τέσσερα πιστόλια και περίστροφο
επαναληπτική καραμπίνα και δίκαννο (λειόκανα)
(6) γεμιστήρες,
(2) υδραυλικές πρέσες, μοχλός πρέσας, (2) σιδερένιες πλάκες πρεσαρίσματος και (3) σιδερένια καλούπια τυποποίησης και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών,
(342) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων ,
( 5 ) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακρίβειας,
φορητός πομποδέκτης,
(22) κινητά τηλέφωνα, (23) πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, (10) τηλεκάρτες, κάρτα sim.
Μεγάλο μέρος των κατασχεθέντων και κυρίως ο οπλισμός βρέθηκε θαμμένος σε οικόπεδο πλησίον της οικίας - «έδρας» της εγκληματικής οργάνωσης, στο Κορωπί Αττικής.

Τις αστυνομικές επιχειρήσεις για την αποδόμηση του εγκληματικού δικτύου συνέδραμαν Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, Ομάδα αστυνομικών σκύλων – ανιχνευτών και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων.

Οι δράστες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να προσδιοριστεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του δικτύου εμπορίας των ναρκωτικών, να εξεταστεί η ενδεχόμενη διασύνδεση του με άλλα ομοειδή κυκλώματα και να εντοπιστούν τυχόν και άλλες ποσότητες ναρκωτικών.

www.seleo.gr

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...