Με μηχανοκίνητες ομάδες «θωρακίζονται» τα ΜΑΤ

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016 13:00 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Με μηχανοκίνητες ομάδες «θωρακίζονται» τα ΜΑΤ (βιντεο)

 

Ένα βήμα πριν τη λήψη αποφάσεων για την εφαρμογή ενός νέου επιχειρησιακού σχεδιασμού που θα εφαρμοστεί στη περιοχή των Εξαρχείων για να αντιμετωπιστούν οιομάδες αντιεξουσιαστών και οι επιθέσεις τους σε βάρος στόχων, βρίσκονται οι επιτελείς της αστυνομίας.

Οι επιθέσεις στη διμοιρία έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η επίθεση στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη, έφτασαν το κόμπο στο χτένι, καθώς το τελευταίο διάστημα σταΕξάρχεια οι ομάδες των αντιεξουσιαστών έκαναν όπου ήθελαν καταδρομική, χωρίς τίποτα να τους σταματά.

 



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πιθανότερο σενάριο είναι, τις διμοιρίες που βρίσκονται σε στόχους στα Εξάρχεια, να συμπληρώνουν ομάδες αστυνομικών με μηχανές που θα έχουν την ευθύνη μετά την επίθεση να κυνηγούν τα άτομα που κάνουν τις επιθέσεις.

Σε πρώτη φάση η μηχανοκίνητη αυτή ομάδα θα βρίσκεται σε δυο διμοιρίες και οι αστυνομικοί που θα απαρτίσουν αυτές τις μηχανοκίνητες ομάδες, θα είναι από τηναστυνομική μονάδα ΟΠΚΕ, ενώ το σχέδιο αυτό αφορά μόνο στη περιοχή των Εξαρχείων.

Οι επιτελείς της Κατεχάκη διαπίστωσαν ότι χρειάζεται μια ευκίνητη ομάδα πάνω σε δίκυκλα που να μπορεί να καταδιώξει τους αντιεξουσιαστές, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ λόγω του εξοπλισμού που κουβαλούν.

Οι επιθέσεις που... ξεχείλισαν το ποτήρι

Τα Εξάρχεια γίνονται συχνά θέατρο επιθέσεων με μολότοφ με «πρωταγωνιστές» αντιεξουσιαστές, όμως οι πρόσφατες επιθέσεις με στόχο τόσο τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όσο και το σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη κινητοποίησαν την αστυνομία, που αποφάσισε να αλλάξει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της στην περιοχή.

Η τελευταία-χρονικά- επίθεση, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη. Κουκουλοφόροι έριξαν περισσότερες από 20 βόμβες μολότοφ στα γραφεία του κόμματος, ενώ στο στόχαστρό τους μπήκε και η διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην περιοχή. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και στους γύρω δρόμους, με τους αντιεξουσιαστές να πετούν περίπου εκατό αυτοσχέδιες βόμβες και να βάζουν φωτιά σε κάδους.

Όμως και το προηγούμενο βράδυ, την Παρασκευή, άγνωστοι είχαν επιτεθεί και πάλι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με μολότοφ, ενώ από την επίθεση κινδύνεψε ο βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης.

Μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 30 Ιανουαρίου, ομάδα αγνώστων επιχείρησε να κάψει ζωντανό τον αστυνομικό που φρουρούσε την οικία του Αλέκου Φλαμπουράρη, στην περιοχή των Εξαρχείων.

 



Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα των περίπου 10 ατόμων μόλις έφτασε έξω από το σπίτι του υπουργού άρχισε να πετά βόμβες μολότοφ στο σταθμευμένο αυτοκίνητο της ασφαλείας, μέσα στο οποίο βρισκόταν ο αστυνομικός.

Και ενώ το αυτοκίνητο είχε πάρει φωτιά συνέχισαν να πετούν μολότοφ στην είσοδο του σπιτιού και σε ένα ακόμα αυτοκίνητο που ανήκει στο γιο του κ. Φλαμπουράρη. Ο αστυνομικός κατάφερε να βγει από το φλεγόμενο υπηρεσιακό αυτοκίνητο την τελευταία στιγμή και μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο ευτυχώς ελαφρά τραυματισμένος με εγκαύματα.

Οι κάτοικοι της περιοχής των Εξαρχείων "μετρούν πληγές" σε εβδομαδιαία βάση καθώς τα επεισόδια και οι συμπλοκές μεταξύ κουκουλοφόρων και δυνάμεων των ΜΑΤ τείνουν να γίνουν πλέον συνηθισμένο γεγονός με τις ζημιές σε σπίτια και περιουσίες να φτάνουν σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. 

ΠΗΓΗ: www.cnn.gr

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...