Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δολοφονική ενέδρα σε διμοιρία ΥΑΤ. Ως πότε το "άσυλο" θα καλύπτει εγκληματίες;

Κυριακή, 03 Ιουνίου 2018 09:51 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Νέα πρωτοφανής επίθεση σημειώθηκε εναντίον διμοιρίας ΥΑΤ, η οποία ενώ βρίσκονταν καθ'οδόν μετά την λήξη ωραρίου,έπεσε σε ενέδρα και δέχθηκε σφοδρή επίθεση με δεκάδες μολότοφ.


Πλην των υλικών ζημιών στο λεωφορείο, ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός Αστυνομικού.
Αλλεπάλληλες φορές, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχει επισημάνει ότι η στατική διμοιρία, επί 24ωρου βάσεως, έξω από το τούρκικο προξενείο καθιστά τους αστυνομικούς σε ζωντανούς στόχους. Μέχρι σήμερα, η διμοιρία έχει δεχτεί πολυάριθμες επιθέσεις, χωρίς ωστόσο να έχει αλλάξει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός.
Ως συνήθως, η αντίδραση της Ηγεσίας ήταν η περιμετρική κάλυψη του σημείου και προσαγωγές για ύποπτα άτομα.
Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την επιλεκτική ευαισθησία των αρμοδίων, οι οποίοι αντιδρούν άμεσα σε κατ' έγκληση πλημμεληματικά αδικήματα εναντίον πολιτικών, προχωρώντας χωρίς χρονοτριβές σε ταυτοποιήσεις προσώπων και συλλήψεις. Αντιθέτως, σε κακουργηματικές πράξεις σαν την σημερινή, περιορίζεται απλά στην περιμετρική επίβλεψη του χώρου.
Είναι απορίας άξιο, σε ποιο ευνομούμενο κράτος οι εγκληματίες του ποινικού δικαίου απροκάλυπτα αποπειρώνται να αφαιρέσουν ζωές εργαζομένων και η αστυνομία να παραμένει αδρανής λόγω "ασύλου";
Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι οι αστυνομικοί είναι οι πλέον εκτεθειμένοι εργαζόμενοι.
Για πόσα ακόμα χρόνια, οι επιθέσεις με μολότοφ θα προσεγγίζονται επιδερμικά;
Θα το βροντοφωνάζουμε, έως ότου εμπεδωθεί, ότι στις υποχρεώσεις μας δεν συγκαταλέγεται η δολοφονία μας από θερμοκέφαλους ιδεοληπτικούς. Υποχρέωση μας είναι να φυλάσσουμε την κοινωνική ειρήνη της χώρας και να ενεργούμε βάσει των Νόμων της.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες για την παράνομη ακινητοποίηση των συναδέλφων στο σημείο (η οποία αντίκειται στα ΠΔ που προβλέπουν διαφορετική χρήση και διάθεση των διμοιριών), αλλά και για τις εντολές που δόθηκαν μετά την επίθεση για την σύλληψη των δραστών. Επίσης, θα ερευνήσουμε αν ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας για το περιστατικό ή αν αντιμετωπίστηκε σαν επίθεση "ρουτίνας".
Όσο βασιλεύει η ατιμωρησία, έμμεσα επικυρώνεται και η ανομία. Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης των περιστατικών απρόκλητης βίας έναντι των αστυνομικών, και πλέον να αποδίδεται δικαιοσύνη στους εν δυνάμει δολοφόνους της ΕΛ.ΑΣ.

 

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6948753589

Σχετικά Άρθρα

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...