Η Ένωση Θεσσαλονίκης αντίθετη στη μετακίνηση ειδικών Υπηρεσιών στο ΑΤ Μενεμένης

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018 13:06 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης απέστειλε έγγραφο προς τον κ. Υπουργό και τον κ. Αρχηγό εκφράζοντας την αντίθεσή της στην μεταστέγαση ειδικών Υπηρεσιών στο ΑΤ Μενεμένης. Διαβάστε το έγγραφο:

 

 

Ο ασαφής τρόπος της αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζει να δημιουργεί σύγχυση και ερωτηματικά στο προσωπικό. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης από τον Σεπτέμβριο 2017 που εφαρμόστηκε η πολυαναμενόμενη αναδιάρθρωση, έχει επισημάνει με απτά επιχειρήματα τους λόγους για τους οποίους ορισμένα κτίρια που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούνταν για τη στέγαση Υπηρεσιών, ήταν ακατάλληλα και δεν έπρεπε να επιλεγούν για τα νέα συγχωνευμένα Τμήματα της ΓΑΔΘ. Ο χρόνος μάς δικαίωσε, όταν λίγους μήνες μετά άρχισαν να διαφαίνονται τα πρώτα προβλήματα. Ήδη, η ίδρυση νέων Αστυνομικών Σταθμών σηματοδοτεί μια μεταστροφή από τον αρχικό σχεδιασμό της αναδιάρθρωσης.

Εν τούτοις, με λύπη ενημερωθήκαμε πως με νεότερο έγγραφο του ΑΕΑ διατάσσεται η μεταστέγαση της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος και των Ομάδων ΟΠΚΕ της Δ/νσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης στο κτίριο του ΑΤ-ΤΑ Μενεμένης. Είναι γνωστό ότι η ισχύουσα σύμβαση για το συγκεκριμένο κτίριο λήγει το 2020, πλην όμως δεν είναι συνετό για οικονομικούς και μόνο, λόγους να αγνοηθούν οι μεγάλοι κίνδυνοι που ελλοχεύουν.

Η έδρα του ΑΤ Μενεμένης βρίσκεται σε μια «ιδιαίτερη» περιοχή που παρατηρούνται κρούσματα παραβατικότητας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η αστυνόμευση οφείλει να είναι διαρκής μέσω εποχούμενων και πεζών περιπολιών. Παράλληλα, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η ύπαρξη ενός Αστυνομικού Τμήματος, που είναι ανοιχτό προς το κοινό, ενισχύει την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Αντιθέτως, η στέγαση της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος στην Μενεμένη, της οποίας προϊσταμένη αρχή είναι το Αρχηγείο, θα δημιουργήσει επιπλέον «πονοκέφαλο» για τον τρόπο φύλαξης και λειτουργίας της. Το ίδιο ισχύει και για την ΟΠΚΕ που είναι μια ειδική Υπηρεσία, και ασχολείται αμιγώς με την πάταξη του εγκλήματος. Η μετακίνηση της έδρας της στην Μενεμένη μπορεί να παρερμηνευτεί σκόπιμα και να στοχοποιηθεί από συγκεκριμένες ομάδες ατόμων. Πλην των ανωτέρω, οι λόγοι που επιβάλλουν την διακοπή της μεταστέγασης αυτής, είναι πολυάριθμοι και εύλογα δεν μπορούν να αναλυθούν σε ένα έγγραφο.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, αυτή η απόφαση του ΑΕΑ εγείρει μεγάλα ερωτηματικά. Αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι κατά την συγχώνευση του ΑΤ Αμπελοκήπων με το ΑΤ Μενεμένης επιλέχθηκε, για αδιευκρίνιστους λόγους, η μεταφορά των Υπηρεσιών στο ΑΤ Αμπελοκήπων, παρότι το κτίριο είναι σαφώς παλαιότερο (50 ετών), με ακατάλληλη ηλεκτρική εγκατάσταση, ενώ στερείται αλεξίσφαιρης σκοπιάς, ανελκυστήρα, ράμπα ΑμεΑ και χώρο προσωρινής κράτησης στο Τμήμα Ασφαλείας. Η Ένωσή μας έχοντας πλήρη εικόνα των δεδομένων, προτείνει την στέγαση του ΑΤ Αμπελοκήπων-Μενεμένης στο κτίριο του ΑΤ Μενεμένης, το οποίο χτίστηκε το 2008, τηρεί τους κανόνες ασφαλείας για το προσωπικό και τους κρατούμενους, και πληροί τις προϋποθέσεις φιλοξενίας των πολιτών προς εξυπηρέτηση.

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στη μεταστέγαση της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος και των Ομάδων ΟΠΚΕ στο κτίριο του ΑΤ-ΤΑ Μενεμένης, και παρακαλούμε να επανεξετάσετε τόσο τους λόγους που την επέβαλλαν, όσο και τις συνέπειες που ενδεχομένως θα πυροδοτηθούν. Το Προεδρείο της Ένωσης είναι στη διάθεσή σας για μια δια ζώσης συνάντηση όπου θα αναλυθούν όλοι οι λόγοι που κρίνουν ως απαγορευτική την μετακίνηση ειδικών Αστυνομικών Υπηρεσιών, ιδίως σε μια περιοχή που χρήζει ιδιαίτερης αστυνόμευσης.

 

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

6932649076

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...