Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσκεψη της ΑΣΠΑ στην Διεύθυνση Αεροδρομίου. Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της υπηρεσίας με προσωπικό. Κύριο

Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 18:24 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Αντιπροσωπεία της ΑΣΠΑ επισκέφθηκε την Διεύθυνση αεροδρομίου, μετά τα έντονα παράπονα συναδέλφων για την κατάσταση που επικρατεί λόγω της μεγάλης αύξησης

 

Στην συνομιλία μας τόσο με τους συναδέλφους, όσο και με την Ηγεσία ενημερωθήκαμε για την μεγάλη αύξηση των συλλήψεων και του φόρτου εργασίας, τα οποία σε συνδυασμό με την μη αύξηση του προσωπικού έχουν προκαλέσει πολλές δυσλειτουργίες στην υπηρεσία.
Ενδεικτικά μας είπαν ότι τον Οκτώβριο του 2016 οι συλλήψεις ήταν 30 ενώ τον Οκτώβριο του 2017 είναι 161, με τον αριθμό να αγγίζει το σύνολο των συλλήψεων που είχε η Διεύθυνση ολόκληρο το έτος 2016
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καθημερινή απασχόληση μεγάλου αριθμού συναδέλφων με τις μεταγωγές στα δικαστήρια αλλά και στην σήμανση για την λήψη αποτυπωμάτων.
Όπως μας ενημέρωσαν, καθημερινά οι συνάδελφοι οι οποίοι καλούνται να κάνουν μεταγωγές εργάζονται τουλάχιστον 10-12 ώρες, αφού η αλλαγή είναι ανέφικτη.
Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η μη ύπαρξη ικανού αριθμού συναδέλφων που μπορούν να οδηγήσουν μεταγωγικό όχημα, με αποτέλεσμα πολλές φορές να αναγκάζονται από την προηγούμενη να ψάχνουν για οδηγό από άλλες Διευθύνσεις με ότι αυτό συνεπάγεται.
Επίσης, η αύξηση των συλλήψεων δημιουργεί πρόβλημα και στους χώρους κράτησης, αφού τα κρατητήρια του αεροδρομίου είναι χωρητικότητας ελάχιστων ατόμων.
Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι αξιωματικοί υπηρεσίας, είναι ότι ο χώρος που στεγάζονται εντός αεροδρομίου δεν είναι ο πλέον κατάλληλος  και θα πρέπει αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση με τις τόσες συλλήψεις να βρεθεί κάποιος άλλος, που θα εξασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας των συναδέλφων.
Η αύξηση του όγκου εργασίας,έχει ως αποτέλεσμα την σταδιακή αύξηση των οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων η οποία θα μεγαλώνει μέρα με την μέρα αν δεν ενισχυθεί άμεσα με προσωπικό η υπηρεσία.
Όλα τα παραπάνω έχουν επιπτώσεις και στα υπόλοιπα καθήκοντα των συναδέλφων εντός και εκτός αεροδρομίου, αφού ο διαβατηριακός έλεγχος πλέον γίνεται με πολύ μικρό αριθμό προσωπικού με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές φορές έντονα παράπονα πολιτών και καθυστερήσεις, ενώ πλέον έχει μειωθεί και ο αριθμός των πεζών περιπολιών που βοηθούν στην πρόληψη. 
Όπως μας ενημέρωσαν έχουν γίνει ήδη ενέργειες για ενίσχυση της υπηρεσίας με τον κατάλληλο εξοπλισμό για την ηλεκτρονική λήψη αποτυπωμάτων, έτσι ώστε να αποφεύγετε η διαδικασία μεταφοράς των κρατουμένων από την μία άκρη της πόλης στην άλλη απλά για την λήψη αποτυπωμάτων.

Δυστυχώς, η Διεύθυνση αεροδρομίου είναι ακόμη μία υπηρεσία που επηρεάστηκε από το μεταναστευτικό προσφυγικό, με αποτέλεσμα την μεγάλη επιβάρυνση του προσωπικού.
Τα εκλεγμένα μέλη της ΑΣΠΑ θα μεταφέρουν άμεσα τα προβλήματα στην Ηγεσία και θα πιέσουν ώστε να βρεθούν λύσεις.
Η ενίσχυση της εν λόγω διεύθυνσης κρίνεται άμεση και αναγκαία για όσο θα διαρκέσει η συγκεκριμένη κατάσταση.
Θα πρέπει η Ηγεσία ανάλογα με την εποχή και τις υπηρεσιακές ανάγκες να αναπροσαρμόζει το σχεδιασμό της και να ενισχύει τις υπηρεσίες που έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας,
ώστε να μπορεί το προσωπικό να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες και να μην παραβιάζονται τα εργασιακά του δικαιώματα

Άλλωστε δεν πρέπει να λησμονούμε ότι τα αεροδρόμιο παγκοσμίως έχουν γίνει στόχος δεκάδων τρομοκρατικών επιθέσεων και θα πρέπει το επίπεδο ασφαλείας να είναι υψηλό

ΚΛΕΑΝΗΣ Βασίλειος Αν.Γενικός Γραμματέας και υπεύθυνος Ανατολικού τομέα Ε.Α.Υ.Θ.

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Ε.Α.Υ.Θ.

ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ Γεώργιος μέλος του Δ.Σ. ΕΑΥΘ και ΠΟΑΣΥ

ΑΛΜΠΑΝΟΥΔΗ Βάλια Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Θ. στην ΠΟΑΣΥ

ΜΕΓΑΡΧΙΩΤΗ Αποστολία Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Θ στην ΠΟΑΣΥ

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος Μέλος ΑΣΠΑ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ Σωτήριος Μέλος ΑΣΠΑ

 

Α.Σ.Π.Α.Θεσσαλονίκης

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ

Σχετικά Άρθρα

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...