Άλυτα παραμένουν τα προβλήματα των δικυκλιστών της Άμεσης Δράσης- Η Ένωση παρούσα στη συγκέντρωση προσωπικού

Το Προεδρείο της Ένωσής μας παρευρέθηκε στη συγκέντρωση προσωπικού του Β΄ Τμήματος Άμεσης Επέμβασης που περιλαμβάνει τους δικυκλιστές των Ομάδων «Ζ» και ΔΙ.ΑΣ. της

Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, όπως αυτό προέκυψε μετά την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. Τα προβλήματα που αναφέρθηκαν ήταν πανομοιότυπα με αυτά της συγκέντρωσης του προηγούμενου έτους, όπου ήταν παρούσα η Ένωση.
Συγκεκριμένα, η απασχόληση του προσωπικού σε πάρεργα και η χρήση των δικυκλιστών για τη φύλαξη στόχων και σημείων ως σταθεροί σκοποί, υποτιμά τη φύση της Υπηρεσίας και στερεί από την γενική αστυνόμευση της πόλης. Το Προεδρείο της Ένωσης εξέφρασε την αντίθεσή του στην τακτική αυτή. Ο καθορισμός αρμοδιοτήτων σε όλες τις Διευθύνσεις της ΓΑΔΘ είναι απαραίτητος για να απασχολούνται απρόσκοπτα όλοι οι συνάδελφοι στο αντικείμενο της Υπηρεσίας τους και να εκπέσει το επιχείρημα των υπηρεσιακών κενών λόγω έλλειψης προσωπικού.
Δυστυχώς, η καθημερινότητα των δικυκλιστών της Άμεσης Δράσης έχει δυσκολέψει αισθητά και η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής εντείνει τα προβλήματα. Χαρακτηριστικά, θα αναφέρουμε ότι δεν έχουν χορηγηθεί στολές στο προσωπικό από το 2010, παρότι η Διοίκηση έχει αποστείλει αρμοδίως τα απαραίτητα έγγραφα. Όπως φαίνεται, η Ηγεσία βασίζεται στο φιλότιμο των Αστυνομικών οι οποίοι για να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους βάζουν το χέρι στην τσέπη και μεγάλο μέρος του μισθού τους το δαπανούν για στολές και είδη που είναι υποχρέωση της Υπηρεσίας να τα χορηγεί.
Ακόμα και ορισμένες βελτιωτικές κινήσεις που είχαν γίνει παλαιότερα περιορίστηκαν με υπηρεσιακό κόστος. Για παράδειγμα, η διάθεση οχημάτων για την μετακίνηση των προσαγόμενων και συλληφθέντων στα οικεία Τμήματα ελαττώθηκε λόγω έλλειψης υπηρεσιακών οχημάτων και ως εκ τούτου οι δικυκλιστές της ΔΙ.ΑΣ. περιμένουν 1 έως 1,5 ώρα στα σημεία προσαγωγής μέχρι να βρεθεί και να μεταβεί διαθέσιμο όχημα. Το φαινόμενο είναι εντονότερο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.
Από μέρους της, η Διοίκηση ανέφερε ότι έχει καταθέσει όλα τα αναγκαία έγγραφα για την ενίσχυση της Υπηρεσίας με υλικοτεχνική υποδομή, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι η διάθεση των συναδέλφων σε πάρεργα οφείλεται σε εντολές προϊστάμενων Υπηρεσιών.
Η Ένωσή μας, για να διαλευκανθούν ορισμένα προβλήματα και να αναζητηθούν οι οδοί που θα δώσουν λύσεις, θα επισκεφθεί άμεσα τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης.
Είναι χρέος όλων μας, και κυρίως των διοικούντων, να θυμόμαστε ότι Ομάδες «Ζ» και ΔΙ.ΑΣ. έχουν μάχιμους συναδέλφους που αποτελούν τη βιτρίνα του Σώματος και βρίσκονται καθημερινά στη διάθεση του Πολίτη. Με την ίδια ευκολία που σε κάθε επιτυχία οι προϊστάμενοι επικαλούνται τις Ομάδες αυτές ως την αιχμή του δόρατος στη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, θα έπρεπε να μην απαξιώνουν τον καθημερινό τους αγώνα για την διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας.
Η διευκόλυνση του έργου τους με την διάθεσή τους σε υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών και την χορήγηση των προβλεπόμενων υλικών και στολών, αποτελεί ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους και πρέπει να είναι κεντρικός άξονας των αποφάσεων των προϊσταμένων.

 

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

 

Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

 

 

www.eaythes.gr

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/b927f811b5c7c756e3122c7d3bb5839b.jpg
Η κατάσταση στις διμοιρίες της ΔΑΕΘ είναι σε οριακή κατάσταση με το προσωπικό πλέον να έχει
cache/resized/d5cc186a0dfdcc8d48733119cec406b1.jpg
Η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το μεταναστευτικό αποδεικνύεται κάθε ώρα και στιγμή 
cache/resized/edb17e4845482aa3fd1b7f78fbb923b3.jpg
  Το Προεδρείο της Ένωσης παρευρέθηκε στη συγκέντρωση προσωπικού των ομάδων ΔΙΑΣ και ΖΗΤΑ της
cache/resized/b11c466b9570b5501a6d2d703348c7d4.jpg
  Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, προσέλαβε ως
cache/resized/2e663bd8c7ef544161724259cb789e67.jpg
Έχει τονισθεί ουκ ολίγες φορές η αναγκαιότητα αύξησης των οργανικών θέσεων της ΔΑΚΑΘ και η άμεση
cache/resized/57fdedd5d031e4e3da78413fe1d3eefc.jpg
Οι Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ με ληγμένα αλεξίσφαιρα θα κάνουν σκοπιέςΤην ώρα που ο Υπουργός έχει ζητήσει
cache/resized/ecb4431a206cfa125d1ec7be3cfb6a00.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της
cache/resized/a34c2c4e736f6fe66a39f1934948c605.jpg
Με το άρθρο 211 του αναπτυξιακού νομοσχεδίου τροποποιούνται επιμέρους ρυθμίσεις του ν.3213/2003

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...