ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 20:24 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού της Χώρας στην 83η ΔΕΘ, αλλά και η δημιουργία από την Κυβέρνηση «κλίματος», ύστερα από την από καιρό, προγραμματισμένη και πολυδιαφημισμένη έξοδο της Χώρας από τα

Μνημόνια, έχουν δημιουργήσει στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας την εδραία πεποίθηση ότι προσεχώς επίκειται επιστροφή των χρημάτων από όλες τις περικοπές των μισθών τους.

Κάθε πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για οικονομική ενίσχυση του κλάδου των ενστόλων και επαναφορά του μισθού τους σε αξιοπρεπή επίπεδα, κινείται βεβαίως προς τη σωστή κατεύθυνση και πρέπει να κρίνεται θετικά. Καθώς, μάλιστα, έχουμε όλοι και το μέτρο σύγκρισης της επιστροφής αναδρομικών από Κυβερνήσεις του παρελθόντος, μπορούμε να κάνουμε τις αναγωγές και τις αξιολογήσεις μας, αποδίδοντας με δίκαιη κρίση και ιστορική ακρίβεια τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Πλην, όμως, η Π.Ο.ΑΣ.Υ. είναι υποχρεωμένη να υπενθυμίσει προς όλους, ενστόλους και μη, ότι δεν μας δίδεται τίποτα περισσότερο από αυτά που δικαιούμαστε, δηλαδή από το αληθινό και δίκαιο αντίτιμο της υπηρεσίας μας!

Πιο συγκεκριμένα και ξεκάθαρα: Η Κυβέρνηση, όταν νομοθετηθούν οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, θα χορηγήσει μέρος και όχι το σύνολο αυτών που είναι υποχρεωμένη από το Σύνταγμα και τις αμετάκλητες αποφάσεις των Δικαστηρίων να επιστρέψει ως παρανόμως παρακρατηθέντα, υπό το βάρος μάλιστα απειλής επιβολής κυρώσεων από την Ειδική Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ!

Καμία χάρη και κανένα «δωράκι» επομένως δεν έλαβαν, ούτε ποτέ ζήτησαν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας! Ο μισθός είναι ανάλογος του κοινωνικού μας έργου και σύμφωνος πάντα με τις Συνταγματικές και Ευρωπαϊκές Αρχές της αξιοπρεπούς διαβίωσης και της ειδικής μισθολογικής μεταχείρισης των ενστόλων. Αυτό και μόνο απαιτούμε, αυτό οφείλει να πράξει κάθε πολιτική ηγεσία που σέβεται το κράτος δικαίου και που δεν αντιμετωπίζει τους πολίτες του κατά το δοκούν.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους με αξιοπρέπεια, περηφάνια, συνέπεια και διάθεση κοινωνικής προσφοράς να συνεχίσουν να εκπληρώνουν ανεπηρέαστοι τα καθήκοντά τους, προσφέροντας στον Έλληνα πολίτη και το κοινωνικό σύνολο αυτά που αναμένουν από αυτούς. Επίσης, να κλείσουν τα αφτιά τους στις «σειρήνες» και να στηρίξουν και σε αυτήν την κρίσιμη μάχη το συνδικαλιστικό μας αγώνα. Τίποτα και ποτέ δεν μας χαρίστηκε και για τίποτα δεν ζητούμε ελεημοσύνη. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ως Έλληνες αστυνομικοί και ως συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι δεν είμαστε δεδομένοι κανενός. Προσφέρουμε ακόμα και τη ζωή μας και η πολιτεία οφείλει να πράξει το χρέος της.

Επίσης, καλούμε τον Πρωθυπουργό της Χώρας και τη νέα Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να εναρμονιστούν πλήρως με τις αμετάκλητες αποφάσεις του ΣτΕ και να επαναφέρουν τις αποδοχές μας στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012, καθώς και να χορηγήσουν «εφάπαξ» τα αντίστοιχα αναδρομικά μας!!

Είναι δίκαια και πρέπει να γίνουν πράξη! Έως τότε θα μας βρίσκουν διαρκώς απέναντί τους.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

www.poasy.gr

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...