Συνάντηση με την Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017 15:40 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συναντήθηκε σήμερα με την Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.


Κεντρικά ζητήματα της συζήτησης αποτέλεσαν οι ελάχιστες μεταθέσεις αστυνομικού προσωπικού στη ΓΑΔΘ, οι τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και οχήματα. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην κατάρτιση νέου μισθολογίου για τα Σώματα Ασφαλείας ενώ ακόμα εκκρεμεί η εφαρμογή της Απόφασης ΣτΕ. Το Προεδρείο μας επισήμανε ότι καμία περαιτέρω μείωση δεν είναι αποδεκτή στους Αστυνομικούς που συμπεριλαμβάνονται στους χαμηλά αμειβόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Παραθέτουμε το υπόμνημα που επέδωσε το Προεδρείο μας στην κα Υφυπουργό.

Θεσσαλονίκη, 17 Ιανουαρίου 2017
ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Προς: Την Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κα Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά


Κυρία Υφυπουργέ,

Κατά κοινή παραδοχή, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έχει επωμιστεί δυσανάλογο βάρος αρμοδιοτήτων χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα εχέγγυα στους συναδέλφους, ώστε να επιτελούν ασφαλείς και αναπόσπαστοι το έργο τους.
Η ύπαρξη δώδεκα κέντρων φιλοξενίας προσφύγων εντός του Νομού Θεσσαλονίκης έχει οδηγήσει στην μείωση του αστυνομικού προσωπικού που εργάζεται στην γενική αστυνόμευση της πόλης, ενώ ταυτόχρονα έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά έκθεσης συναδέλφων σε κίνδυνο. Η Ένωσή μας έχει κρούσει πολλές φορές τον κώδωνα του κινδύνου για την συνεχή μείωση του αστυνομικού προσωπικού, που πλαγίως έχει «νομιμοποιήσει» την καταστρατήγηση του χρόνου εργασίας των συναδέλφων μας.
Το αίσθημα ασφάλειας των Πολιτών της Θεσσαλονίκης είναι άμεσα συναρτώμενο με τον έλεγχο των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων αλλά και την παρουσία των Αστυνομικών στις γειτονιές της πόλης, οι οποίες χρόνια τώρα είναι αστυνομικά «απογυμνωμένες» αφού τα περισσότερα Αστυνομικά Τμήματα λειτουργούν με οριακό αριθμό συναδέλφων.
Ωστόσο, η Ηγεσία αντί να ενισχύσει την Θεσσαλονίκη με έναν γενναίο αριθμό Αστυνομικών στις τακτικές και έκτακτες μεταθέσεις, αποφάσισε να αντιμετωπίσει τα ανακύψαντα προβλήματα με ελάχιστες αποσπάσεις, συνεχίζοντας παράλληλα τις μεταθέσεις κυριολεκτικά «με το σταγονόμετρο». Επισημαίνουμε ότι για να διασφαλιστεί η ευημερία των πολιτών της Θεσσαλονίκης και η δημόσια ασφάλεια, πρέπει να μετατεθούν τουλάχιστον 200 συνάδελφοι οι οποίοι θα τοποθετηθούν στις περιοχές της Θεσσαλονίκης που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί τους Αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης είναι η ελλιπής και κάκιστη κατάσταση των υπηρεσιακών οχημάτων που πλέον λειτουργεί εις βάρος των πολιτών αλλά και των εργαζόμενων συναδέλφων. Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε ότι για τα 32 Α.Τ. της Θεσσαλονίκης υπάρχουν ελάχιστα περιπολικά, τα περισσότερα των οποίων είναι πεπαλαιωμένα ή κακοσυντηρημένα, χωρίς να υπάρχει εμφανής βούληση ή πρόβλεψη για την αντικατάστασή τους. Κάθε μέρα νέα οχήματα ακινητοποιούνται, καθώς κρίνονται επικίνδυνα τόσο για τους συναδέλφους όσο και για τους πολίτες. Αλλά και αυτά που κινούνται στους δρόμους είναι σε οριακή κατάσταση και είναι πολύ συχνά στο συνεργείο.
Έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές και με ποικίλους τρόπους την κρισιμότητα της κατάστασης και την αναγκαιότητα ανανέωσης του στόλου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και για την επίτευξη αυτού του στόχου πρέπει να συμβάλλουμε όλοι μας με κάθε τρόπο.
Τέλος, δεδομένης της φημολογίας για το νέο μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας και όσων αυτό θα επιφέρει στους Αστυνομικούς, υπογραμμίζουμε ότι καμία επιπλέον μείωση δεν είναι ανεκτή κι επιτρεπτή στους Αστυνομικούς, πόσω μάλλον όταν ακόμα εκκρεμεί η πλήρης εφαρμογή της Απόφαση ΣτΕ για την αποκατάσταση των μισθών μας. Ο οργανισμός της Ελληνικής Αστυνομίας κατάφερε τα χρόνια της κρίσης να διατηρήσει την ειρήνη και την ευταξία στην κοινωνία μας και οποιαδήποτε υποτίμηση των πενιχρών μισθολογικών απολαβών μας συνιστά υποτίμηση του έργου μας.
Κυρία Υπουργέ,
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης δεν μπορούν να επιλυθούν μόνο μέσω της υπηρεσιακής οδού. Η πολιτική βούληση είναι απαραίτητη για να αμβλυνθούν ανισότητες, παραλείψεις και αδικίες ετών. Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε για την συμβολή σας στα διαχρονικά προβλήματά μας, αλλά και σε όσα έχουν προκύψει λόγω του προσφυγικού ζητήματος.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

 

Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...