Συνάντηση με εκπρόσωπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την έλλειψη υγιεινής στην Ειδομένη και το πρόγραμμα ΕΣΠΑ

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016 15:06 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Με κεντρικό θέμα συζήτησης τις τριτοκοσμικές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των Αστυνομικών στην Ειδομένη, το Προεδρείο της Ένωσής μας συνάντησε σήμερα τον κ. Κωνσταντίνο Πέφα, εκπρόσωπο

του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

   Κατά τη συνάντηση, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των Αστυνομικών της Θεσσαλονίκης επέδωσαν υπόμνημα, και αιτήθηκαν επιτακτικά από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να προβεί στους απαραίτητους ψεκασμούς για την αποτροπή της εξάπλωσης επιδημιών και μολυσματικών ασθενειών στην Ειδομένη, όπου καθημερινά πολλοί συνάδελφοί μας εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία για την ασφάλεια πολιτών και μεταναστών.

   Η οριακή υγειονομική κατάσταση στην Ειδομένη απειλεί άμεσα την δημόσια υγεία. Ιδίως ενόψει καλοκαιριού, οι υψηλές θερμοκρασίες και η εμφάνιση κουνουπιών θα επηρεάσουν αρνητικά την υγεία των προσφύγων που ζουν στοιβαγμένοι στον καταυλισμό. Ο φόβος για εκδήλωση και εξάπλωση ασθενειών από την έλλειψη υγιεινής είναι μεγαλύτερος από ποτέ. Η ελληνική πολιτεία και η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να δράσουν έγκαιρα με κάθε τρόπο ώστε να αποφευχθούν οι δυσάρεστες συνέπειες που προμηνύονται.

   Το Προεδρείο επίσης έθεσε το μείζον ζήτημα της ένταξης της ΓΑΔΘ για χρηματοδότηση στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΣΠΑ για ενίσχυση με νέα υπηρεσιακά οχήματα. Πλέον, δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι η γενικότερη αστυνόμευση της Θεσσαλονίκης είναι αδύνατη δεδομένων των διαφόρων κακοσυντηρημένων - απαρχαιωμένων οχημάτων - δικύκλων που  αποτελούν μεγάλο μέρος του στόλου των Αστυνομικών Υπηρεσιών.

   Για την επίτευξη του ανωτέρω στόχου, η Ένωσή μας έχει πραγματοποιήσει επισταμένως συναντήσεις με πρόσωπα της πολιτικής και φυσικής Ηγεσίας μας. Επίσης, προωθήσαμε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας τα κατάλληλα έγγραφα που περιέχουν τα αριθμητικά δεδομένα και τις τεράστιες ελλείψεις σε οχήματα της ΓΑΔΘ και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το θέμα στενά, σε συνεργασία με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο Μπαντουβάκη.

   Ο κ. Πέφας αναφέρθηκε στο μείζον θέμα του προσφυγικού και των προεκτάσεων του, και μας ανακοίνωσε ότι οι ψεκασμοί των περιοχών έχουν ήδη ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα. Συγκεκριμένα, οι ψεκασμοί είναι συνεχείς και πραγματοποιούνται τόσο σε εναέρια όσο και επίγεια κλίμακα, ενώ προβλέπεται να μην διακοπούν για όσο διάστημα υφίσταται ανάγκη.

   Τέλος, αναφέρθηκε στον θετικό ρόλο που προτίθεται να διαδραματίσει η Περιφέρεια στην ένταξή μας στα προγράμματα ΕΣΠΑ, ώστε αυτή την φορά η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να εξοπλιστεί με νέα υπηρεσιακά οχήματα.

   Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η σημερινή συνάντηση αποτελεί αφετηρία για εποικοδομητική συνεργασία, με σκοπό την αντιμετώπιση των επειγουσών θεμάτων που θέτουν οι προσφυγικές ροές στην Βόρεια Ελλάδα, και ιδιαιτέρως στο αστυνομικό προσωπικό της Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διαχείρισης της μεταναστευτικής κρίσης.

www.eayth.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...