Συνάντηση του Προεδρείου της ΕΑΥΘ με τον Βουλευτή κ. Θεόδωρο Καράογλου.

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 16:30 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με τον Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρο Καράογλου, για να του μεταφέρει ζητήματα άμεσης προτεραιότητας για το αστυνομικό προσωπικό.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα τρέχοντα θέματα, όπως η αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού και η εν γένει αντιμετώπιση του Έλληνα Αστυνομικού από την ελληνική Πολιτεία. Ειδικότερα, η Ένωση εξέφρασε την αντίθεσή της στη δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και στην τοποθέτηση νεοπροσληφθέντων συνοριακών φυλάκων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ενέργειες που παρακάμπτουν τον συνήθη τρόπο των τακτικών μεταθέσεων και θα «καθηλώσουν» υπηρεσιακά εκατοντάδες Αστυνομικούς που περιμένουν να μετατεθούν στον τόπο συμφερόντων τους.

Πλέον, κάθε «παραθυράκι» στον Κώδικα Μεταθέσεων αποτελεί εμπαιγμό και απομειώνει το ηθικό όσων υπομονετικά περιμένουν τη στιγμή της μετάθεσής τους. Στην κατεύθυνση αυτή, το Προεδρείο εξέφρασε την ανάγκη θεσμοθέτησης ενός αξιοκρατικού Κώδικα Μεταθέσεων για τις εσωτερικές μεταθέσεις και ζήτησε από τον κ. Καράογλου την ανάλογη παρέμβασή του.

Επιπλέον, αναφέρθηκε η πρόταση της Ένωσης για αύξηση του ανώτατου μηνιαίου και ετήσιου ορίου των ωρών νυκτερινής απασχόλησης και την αποπληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων νυχτερινών ωρών εργασίας του αστυνομικού προσωπικού. Η εκτέλεση νυχτερινής εργασίας χωρίς την ανάλογη ανταμοιβή είναι ανεπίτρεπτη και γι’αυτό θα πρέπει άμεσα να υπάρξει πρόβλεψη για τροποποίηση του υφιστάμενου πλαφόν.

Όσον αφορά τις εσωτερικές λειτουργίες των Yπηρεσιών, το Προεδρείο επισήμανε στον κ. Καράογλου ότι το σύστημα ενδοεπικοινωνίας της ΕΛΑΣ είναι ιδιαιτέρως επισφαλές και δέχεται παρεμβολές πανταχόθεν, τροχοπεδώντας τις αστυνομικές επιχειρήσεις. Για να καλυφθούν τα κενά ασφαλείας, πρέπει να προβλεφθεί η ανανέωση του εξοπλισμού της ΕΛΑΣ με νέες σύγχρονες συσκευές ενδοεπικοινωνίας και να θωρακιστεί το δίκτυο μετάδοσης.

Τέλος, αναφέρθηκε ότι μετά την πολύμηνη αναστολή αδειών και παρά την αδιάλειπτη παρουσία των Αστυνομικών σε κάθε ανακύψασα ανάγκη, όπως για παράδειγμα στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο, είμαστε η μόνη εργασιακή ομάδα που έχει εξαιρεθεί από οποιασδήποτε μορφής ανταμοιβή, παρά την δέσμευση του Πρωθυπουργού για έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς μας.

Ο κ. Καράογλου από πλευράς του εξήρε την τεράστια προσπάθεια των Αστυνομικών κάτω από αντίξοες συνθήκες, και αναγνώρισε τη συνεισφορά και το δίκαιο των αιτημάτων μας. Δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει αρμοδίως όλες τις προτάσεις μας για τον εκσυγχρονισμό της ΕΛΑΣ και θα προσπαθήσει, με όποιο μέσο διαθέτει, να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας του αστυνομικού προσωπικού εν γένει, αλλά και ιδιαιτέρως των Αστυνομικών της ΓΑΔΘ.

H Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Θεσσαλονίκης, βάσει του θεσμικού της ρόλου, ενημερώνει όλα τα πολιτικά πρόσωπα και τους δημόσιους φορείς της πόλης, αναμένοντας ότι κι αυτοί από την μεριά τους θα προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες και θα ασκήσουν τις απαιτούμενες πιέσεις ώστε τα σοβαρά και χρόνια προβλήματα της ΓΑΔΘ να βρουν επιτέλους τις πολυπόθητες λύσεις τους.

     

Θεσσαλονίκη, 25 Φεβρουαρίου 2021

        

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701                     6948753589

 

Πηγή: eaythes.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...