Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πληθώρα προβλημάτων στο Τ.Α. Θέρμης εξαιτίας του λάθος οργανογράμματος.

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 15:16 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Το Προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το ΤΑ Θέρμης. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης συνομίλησε με την Διοίκηση της Υπηρεσίας και υπηρετούντες συναδέλφους, οι οποίοι έθεσαν σημαντικά ζητήματα για τη λειτουργία του Τμήματος.

Κατά την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, δεν προβλέφθηκε ότι το ΤΑ Θέρμης θα πρέπει να διαθέτει καθημερινά 5 Αστυνομικούς για τη φύλαξη του κτιρίου, στο οποίο συστεγάζονται και άλλες δημόσιες Υπηρεσίες. Κατά συνέπεια, η οργανική δύναμη δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές ανάγκες του Τμήματος και επιβάλλεται η άμεση αναθεώρηση του οργανογράμματος.

Ήδη, για να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας, οι συνάδελφοί μας εκτελούν ταυτόχρονα πολλαπλά καθήκοντα διαφορετικής φύσης μεταξύ τους. Για παράδειγμα, είναι συχνό το φαινόμενο οι συνάδελφοι που εργάζονται στη Γραμματεία ή στο Γραφείο Ταυτοτήτων, να διατίθεται ταυτόχρονα ως σκοποί καταστήματος, για την εξυπηρέτηση των πολιτών. 

Η έλλειψη του προσωπικού οξύνεται ακόμα περισσότερο από τις πολυάριθμες συνεχείς φυλάξεις στόχων που απομυζούν σημαντικό αριθμό Αστυνομικών.

Εκτενής συζήτηση έγινε για τις 260 ημερήσιες αναπαύσεις που οφείλονται στο προσωπικό, ήτοι 10 ρεπό κατά μέσο όρο ανά Αστυνομικό. Αν δεν αλλάξει άμεσα ο τρόπος λειτουργίας του Τμήματος ενόψει των καλοκαιρινών αδειών, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί κατακόρυφα, προκαλώντας περαιτέρω εσωτερικές δυσλειτουργίες.

Είναι παράδοξο, αλλά παρότι το ΤΑ Θέρμης είναι πλήρες οργανικά, το λάθος οργανόγραμμα και οι ειδικές άδειες του προσωπικού (αναρρωτικές, λοχείας, κτλ) οξύνουν τα υπηρεσιακά προβλήματα και τροχοπεδούν το αστυνομικό έργο.

Επιπλέον, τέθηκε το ζήτημα της στατικότητας του κτιρίου, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί υποστυλώματα. Όπως αναφέρθηκε, τον τελευταίο χρόνο, ο Δήμος έχει προχωρήσει σε ανάλογη μελέτη, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματά της.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης θα μεταφέρει τα ανωτέρω στον Διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και ενόψει των τακτικών και των εσωτερικών μεταθέσεων, θα ζητήσει  ορθή διαχείριση του προσωπικού ώστε να ξεπεραστούν τα χρόνια προβλήματα των Τμημάτων Ασφαλείας.

  

Θεσσαλονίκη, 15 Ιουνίου 2020

      

Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701                         694875358

 

Πηγή: eaythes.gr

Σχετικά Άρθρα

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...