Συνάντηση της Ένωσης με τον Προϊστάμενο Επιτελείου του ΑΕΑ.

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 11:25 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Λαγουδάκη, για να του εκθέσει μια σειρά υπηρεσιακών ζητημάτων που αφορούν το προσωπικό της ΓΑΔΘ.

Αρχικά, η Ένωση αιτήθηκε την αποζημίωση όλων των Αστυνομικών των διμοιριών της ΔΑΕΘ/ΥΑΤ που μετακινούνται στα νησιά, μέσω του προγράμματος της ΕΕ που προορίζεται για την αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών. Ο κ. Επιτελάρχης είδε θετικά την πρότασή μας και ανέφερε πως θα την εξετάσει.

Εξαιτίας της μετακίνησης της ΟΠΚΕ στην Σάμο, η Ένωση επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός χρονοδιαγράμματος, βάσει του οποίου οι συνάδελφοι θα γνωρίζουν τις ακριβείς ημερομηνίες των επικείμενων μετακινήσεων τους. Η τακτική αυτή ακολουθείται για τις μετακινήσεις του προσωπικού στη Λέσβο, με θετικά αποτελέσματα για όλους τους εμπλεκομένους.

Όσον αφορά, το μόνιμο πρόβλημα της έλλειψης υλικοτεχνικής υποδομής και ατομικών εφοδίων για τις Ομάδες ΔΙΑΣ, η Ένωση υπογράμμισε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση της Υπηρεσίας. Τα πολυάριθμα ληγμένα αλεξίσφαιρα έχουν καθηλώσει κυριολεκτικά τους συναδέλφους μας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αναλάβουν υπηρεσία επειδή δεν εξασφαλίζουν την αυτοπροστασία τους. Ο κ. Επιτελάρχης, μας ενημέρωσε ότι γνωρίζει το ζήτημα και σύντομα θα παραληφθούν 800 αλεξίσφαιρα τα οποία θα καλύψουν μεγάλο μέρος των αναγκών της ΔΑΔΘ.

Ωστόσο, τεράστιες είναι οι ελλείψεις και σε υπηρεσιακά οχήματα. Ο κ. Επιτελάρχης ανέφερε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει περιλάβει στο νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, την ενίσχυση της ΓΑΔΘ με οχήματα και άλλα είδη. Αυτή είναι η μοναδική συνθήκη για να λάβει νέα οχήματα η ΓΑΔΘ και καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέχρι το καλοκαίρι του 2020 αναμένεται ότι το πρόγραμμα θα έχει ολοκληρωθεί.

Επιπλέον, τονίστηκε η οριακή κατάσταση των λεωφορείων της ΔΑΕΘ. Επειδή, όπως γνωρίζουμε, δεν προβλέπεται η αντικατάσταση των συγκεκριμένων οχημάτων στο άμεσο μέλλον, η Ένωση κατέθεσε στον κ. Επιτελάρχη μια πρόταση για ανακατασκευή των ήδη υπαρχόντων οχημάτων. Ο ίδιος συμφώνησε και δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να την υλοποιήσει. 

Φυσικά δεν θα μπορούσε να παραληφθεί το αίτημά μας για ίδρυση του πρώτου Περιφερειακού Ιατρείου της Ελληνικής Αστυνομίας στο 424 ΓΣΝ, με πρότυπο το 401 ΓΣΝ. Η Ένωση είχε διατυπώσει την πρόταση αυτή στον κ. Υπουργό, και όπως μας ενημέρωσε ο κ. Επιτελάρχης, ήδη έχουν εκκινηθεί ορισμένες διαδικασίες για την υλοποίησή της, οι οποίες βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Για το επίδομα της ΕΚΑΜ, η Ένωση ζήτησε την εξεύρεση μιας άμεσης λύσης, χωρίς περαιτέρω κωλύματα, καθότι έχουν παρέλθει δυο έτη που υφίσταται αυτή η αδικία και το ζήτημα φαίνεται να λιμνάζει. Ο κ. Επιτελάρχης, μας ενημέρωσε ότι είναι πιθανότερο να προκριθεί η πρόταση για περίληψή της Υπηρεσίας στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων.

Ενόψει της τοποθέτησης των 100 μετατιθέμενων Αστυνομικών στη ΓΑΔΘ, μέσω των τακτικών μεταθέσεων, η Ένωση έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίησή τους σε Υπηρεσίες που παρουσιάζουν μεγάλα κενά και λειτουργικά προβλήματα, όπως επίσης στις ΔΙΑΣ και ΔΑΕΘ. Ο κ. Επιτελάρχης τόνισε ότι τόσο η πολιτική, όσο και η φυσική ηγεσία, θέλουν οπωσδήποτε να ενισχυθούν όλες αυτές οι Υπηρεσίες και αναμένουν ότι θα γίνει ορθή κατανομή του προσωπικού σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις προς κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών.

Τέλος, η Ένωση αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της ΔΑΚΑΘ με προσωπικό και την παράλληλη αύξηση των οργανικών θέσεων της, η οποία υπαγορεύεται από τις ολοένα αυξανόμενες αρμοδιότητές της. Στο ίδιο πνεύμα, η Ένωση τόνισε ότι είναι επιβεβλημένη η επικαιροποίηση των οργανικών θέσεων των ειδικών Υπηρεσιών της ΓΑΔΘ που υπάγονται στο ΑΕΑ, ώστε να αποσαφηνιστούν οι πραγματικές ανάγκες κάθε Υπηρεσίας και να αξιοποιηθεί το υπάρχον προσωπικό. Ο κ. Επιτελάρχης ανέφερε ότι, δεδομένης της επέκτασης του αεροδρομίου, πρέπει πρώτα να καταγραφούν οι νέες ανάγκες της ΔΑΚΑΘ και κατόπιν να προχωρήσουμε σε αλλαγή των οργανικών θέσεων.

  

Θεσσαλονίκη, 10 Οκτωβρίου 2019

                

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6948753589

 Πηγή: eaythes.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...