Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσκεψη στον Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης για τα τρέχοντα ζητήματα των Αστυνομικών της Θεσσαλονίκης.

Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2019 10:44 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, κ. Θεόδωρο Καράογλου, μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, και του εξέθεσε όλα τα τρέχοντα ζητήματα που τροχοπεδούν το έργο των Αστυνομικών της Θεσσαλονίκης και απαιτούν πολιτική παρέμβαση για να επιλυθούν.

Αρχικά, αναφέρθηκε η πρόσληψη των 1500 ειδικών φρουρών και η επίδραση που θα έχει στο Σώμα. Την ευκαιρία αυτή, πρέπει να την αξιοποιήσουμε προς όφελος της κοινωνίας και της Αστυνομίας, για να καλυφθούν οι ελλείψεις της ΓΑΔΘ σε προσωπικό. Συγκεκριμένα, η Ένωσή μας πρότεινε να ενισχυθεί η Θεσσαλονίκη με Αστυνομικούς μέσω τακτικών και συμπληρωματικών μεταθέσεων, ενέργεια που διέπεται από αίσθημα δικαίου για όσους περιμένουν χρόνια να μετατεθούν. Παράλληλα,τονίσαμε την ανάγκη αύξησης των εισακτέων στις Αστυνομικές Σχολές μέσω των πανελληνίων εξετάσεων.

Στο ίδιο πνεύμα, αναφέρθηκε η τεράστια πίεση που έχει επιφέρει στο αστυνομικό προσωπικό, η επέκταση και αναμόρφωση του αεροδρομίου «Μακεδονία». Για να διασφαλιστούν οι υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες, πρέπει να αυξηθεί το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, τόσο με έμψυχο δυναμικό, όσο και τυπικά με αύξηση των οργανικών θέσεων

Όπως ήταν αναμενόμενο, η συζήτηση στράφηκε στην τεράστια έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής. Ακινητοποιημένα οχήματα, μη χορήγηση στολών, έλλειψη αναλώσιμων και άλλες επιμέρους ανάγκες που δεν καλύπτονται λόγω έλλειψης κονδυλίων, ήταν τα ζητήματα που επισήμανε η Ένωση στον κ. Υφυπουργό. Ο ίδιος μάς ανέφερε ότι γίνονται τεράστιες προσπάθειες κάλυψης των αναγκών με διάφορους τρόπους, μέρος των οποίων διαφαίνεται ότι θα ευοδωθούν.

Εν συνεχεία, επαναδιατυπώσαμε τις προτάσεις μας για θέσπιση αξιοκρατικού Κώδικα εσωτερικών μεταθέσεων και για ίδρυση Περιφερειακού Ιατρείου της ΕΛ.ΑΣ. στο 424 ΓΣΝ. Η μεν πρώτη, προάγει την διαφάνεια και την ισότητα εντός των κόλπων του Σώματος, η δε δεύτερη, στοχεύει στην βελτίωση των υπηρεσιών υγείας προς τους Αστυνομικούς και αποτελεί συνέχεια της ίδρυσης του πρώτου Περιφερειακού Ιατρείου της Ελληνικής Αστυνομίας στις εγκαταστάσεις του 401 ΓΣΝ. Επίσης, τονίσαμε την τεράστια ταλαιπωρία που υφίστανται οι Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης λόγω της έλλειψης πολλών ειδικοτήτων στο Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης (ΚΙΘ) της ΓΑΔΘ. Ο κ. Υφυπουργός αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας και μας δήλωσε ότι θα τα προωθήσει αρμοδίως.

Η Ένωσή μας ευχήθηκε καλή και γόνιμη θητεία στον κ. Υφυπουργό. Ελπίζουμε στη διάρκεια αυτής, να θεμελιωθεί μεταξύ μας μια στενή κι επιτυχημένη συνεργασία που θα στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων αστυνομικών υπηρεσιών προς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

  

Θεσσαλονίκη, 6 Αυγούστου 2019

              

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6948753589

Πηγή: eaythes.gr

Σχετικά Άρθρα

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...