Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναγκαία η ενίσχυση της ΓΑΔΘ στις τακτικές μεταθέσεις

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης απέστειλε έγγραφο προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ, για την ανάγκη ενίσχυσης της

ΓΑΔΘ με αστυνομικό προσωπικό ενόψει των τακτικών μεταθέσεων.

Ακολουθεί το έγγραφο:

 

Κύριε Αρχηγέ,

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης σας έχει πολλάκις ενημερώσει για τα υπηρεσιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι της ΓΑΔΘ, χωρίς να δίνονται μέχρι σήμερα οριστικές λύσεις. Δυστυχώς, η κατάσταση δεν εξομαλύνεται, παρά τις προσπάθειες της Ηγεσίας και την στωικότητα που επιδεικνύουν οι Αστυνομικοί.
Μεγάλο μέρος των υπηρεσιακών δυσλειτουργιών οφείλεται στην ολοένα αυξανόμενη έλλειψη αστυνομικού προσωπικού. Για χρόνια, η Θεσσαλονίκη ενισχύεται υποτυπωδώς με Αστυνομικούς στις τακτικές και έκτακτες μεταθέσεις, προκαλώντας θλίψη στο προσωπικό και τέλμα στις Υπηρεσίες.
Η περσινή απαξίωση της ΓΑΔΘ στις μεταθέσεις δεν πρέπει να επαναληφθεί. Η πόλη της Θεσσαλονίκης είναι πολυπληθής, έχει ίδιες υπηρεσιακές ανάγκες με την Αθήνα και δεν επιτρέπεται να έχει ίδια μεταχείριση από άλλες μικρότερες περιφερειακές Διευθύνσεις. Επισημαίνουμε ότι παρά την κατάργηση των 6700 κενών οργανικών θέσεων «στα χαρτιά», η ΓΑΔΘ συνεχίζει να αριθμεί 300 κενές οργανικές θέσεις. Γεγονός που αναδεικνύει τα υφιστάμενα τεράστια υπηρεσιακά κενά.
Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το ότι μετά την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών του Σώματος, πολλά κεντρικά Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας της ΓΑΔΘ, μετά τη συγχώνευσή τους λειτουργούν με το ½ ή το 1/3 των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων τους.
Επίσης, επιβαρυντικά δρα η αποχώρηση συναδέλφων από τη ΓΑΔΘ λόγω μεταθέσεων σε άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις. Πολλές φορές, το σύνολο των Αστυνομικών της ΓΑΔΘ που αποχωρούν είναι πολύ μεγαλύτερο από τον αριθμό των μετατιθέμενων σε αυτή.
Κύριε Αρχηγέ,
Δεν υπάρχει πλέον άλλος χρόνος για υπομονή. Οι Αστυνομικοί της ΓΑΔΘ ζητούν μια οριστική λύση στο πρόβλημα των μεταθέσεων.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχει ήδη ξεκινήσει ένα νέο κύκλο επαφών με πολιτικά πρόσωπα, ώστε να υπάρξει πολιτική βούληση για το θέμα των μεταθέσεων στη Θεσσαλονίκη. Στην προσπάθειά μας αυτή, ζητούμε να είστε συμπαραστάτης και με παρέμβασή σας να ενισχυθεί η ΓΑΔΘ στις τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους.
Καθώς το πρόβλημα αυτό αφορά εξίσου την Ομοσπονδία μας, παρακαλούμε όπως με τη συμμετοχή της προωθηθεί το αίτημά μας και οι θέσεις μας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-                                   -Ο-

  Πρόεδρος                         Γεν. Γραμματέας

   ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος             ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

Σχετικά Άρθρα

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...