Ωρολογιακή βόμβα τα ΤΔΠΜ Θέρμης και Μυγδονίας - Ανύπαρκτοι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας

Έγγραφο προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης για την κατάσταση

που επικρατεί στα ΤΔΠΜ Θέρμης και Μυγδονίας. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται αν πραγματοποιηθεί συνάντηση για το ζήτημα.


Κύριε Γενικέ,
Κύριε Ταξίαρχε,
Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε διαδοχικά τα ΤΔΠΜ Θέρμης και ΤΔΠΜ Μυγδονίας, μετά από παράπονα και καταγγελίες των υπηρετούντων συναδέλφων σχετικά με την υπερπληρότητα των κρατητηρίων τον τελευταίο ενάμιση μήνα και τις συνθήκες κράτησης.
Τα κρατητήρια των Υπηρεσιών έχουν υποδομή να φιλοξενούν το ανώτερο 14 άτομα, πλην όμως όπως διαπιστώσαμε οι κρατούμενοι ήταν πάνω από 40! Ελλείψει αύλειου χώρου, αρκετοί εξ αυτών εύλογα διαμαρτύρονται για το συνωστισμό και ζητούν κάποιο μεγαλύτερο χώρο για να κινούνται πιο ελεύθερα. Οι συνάδελφοι μάς ανάφεραν ότι μεγάλος αριθμός των κρατουμένων είναι γυναίκες και παιδιά, γεγονός που επιβάλλει μεγαλύτερη ευαισθησία στη μεταχείρισή τους. Μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει καμία υπηρεσιακή ενέργεια που θα αποφορτίσει την κατάσταση και θα μετριάσει το βάρος που έχουν επωμιστεί οι εργαζόμενοι.
Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η μακρά παραμονή στα αστυνομικά κρατητήρια δεν επιτρέπεται, καθώς αυτά είναι προορισμένα για την κράτηση ατόμων για πολύ μικρά διαστήματα.
Φυσικά, ούτε λόγος γίνεται για τήρηση κανόνων υγιεινής στους χώρους κράτησης. Οι χώροι υγιεινής είναι ανεπαρκείς, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος για την μετάδοση μολυσματικών νόσων.
Δυστυχώς, οι συνάδελφοί μας βρίσκονται σε διαρκή κίνδυνο καθ΄όλη την διάρκεια της υπηρεσίας τους, καθώς εκτός των κανόνων υγιεινής δεν τηρούνται σε καμία περίπτωση οι κανόνες ασφαλείας. Κι ο κίνδυνος αυτός πολλαπλασιάζεται καθώς το αστυνομικό προσωπικό που διατάσσεται να περαιώσει τις ανακριτικές ενέργειες και την φύλαξη κρατουμένων είναι αριθμητικά ανεπαρκές. Αντί η Υπηρεσία να αντιληφθεί τη δυσαναλογία αυτή και να διαθέτει τους αστυνομικούς των ΤΔΠΜ αποκλειστικά σε αρμοδιότητες των Υπηρεσιών τους, αδιαλείπτως τους διατάσσει ως ενισχυτική δύναμη σε αλλότρια καθήκοντα.
Κλείνοντας, ένα ερώτημα που εγείρεται από την όλη διαδικασία είναι πώς οι παράτυποι μετανάστες – πρόσφυγες που στην πλειονότητά τους αναφέρουν ως σημείο εισόδου στην χώρα την Ορεστιάδα, καταφέρνουν να μετακινούνται ως την Θεσσαλονίκη χωρίς αστυνομικό έλεγχο;
Κύριε Γενικέ,
Κύριε Ταξίαρχε,
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχει ως κεντρικό άξονα των επιδιώξεων της, την ελαχιστοποίηση των εργασιακών κινδύνων και την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των μελών της. Σε χώρους που δεν τηρούν τις απαραίτητες υποδομές και συνθήκες κράτησης, δεν επιτρέπεται να εργάζονται αστυνομικοί και να παραμένουν άνθρωποι, όταν αμφότεροι εκτίθενται σε πολλών μορφών κινδύνους.
Για τους λόγους αυτούς, αιτούμαστε μια από κοινού συνάντηση όπου θα συζητηθούν όλες οι πτυχές του προβλήματος και θα αναζητηθούν πρόσφορες λύσεις. Μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο που είχαμε με τους συναδέλφους μας θα επιθυμούσαμε να μεταφέρουμε και δικές τους προτάσεις, η υλοποίηση των οποίων θα βελτιώσει την υφιστάμενη κατάσταση.

 

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

 

Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

THESSpolice

  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

THESSpolice

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/a3ed9e00d2b22668a7a9c2e098ea75a1.jpg
Εδώ και χρόνια, συγκεκριμένες ημερομηνίες και γεγονότα έχουν συνδεθεί με ταραχές και καταστροφές.
cache/resized/d59a3c2e3cbae4e724088651ba98ac0d.jpg
Η απόφαση με αριθμό 946/2018 δικαιώνει για πρώτη φορά δημοσίους υπαλλήλους του στενού πυρήνα του
cache/resized/e47aea2025fa49faf83b4e562e53edf9.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την αναχρονιστική και ανάρμοστη προσπάθεια
cache/resized/1d152f335765ddbd9e04bf70d289ab10.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον νέο Διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης,
cache/resized/2c2a11a237e0087ea7ee8e404dc05d2f.jpg
Οι φονικές πυρκαγιές στην Αττική και η αποσταθεροποίηση του περιβάλλοντος έδωσαν το στίγμα τους με
cache/resized/2f176ca89f132e7067c960b9d0ff1f04.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής
cache/resized/5131ca79b81d88a172d0a2e0567e713b.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συναντήθηκε και συζήτησε με τον νέο Διευθυντή Ασφαλείας
cache/resized/ad4d66d8dc40a337c3a36215714c70d3.jpg
Δύο χθεσινές φωτογραφίες δύο διαφορετικοί κόσμοι και αντιλήψεις που συγκρούονται καθημερινά Η

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...