Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ένωση επισκέφθηκε την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και τις ΟΠΚΕ

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 14:38 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και τις ΟΠΚΕ.


Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης προσφέρει, ιδίως το τελευταίο διάστημα, σημαντικό έργο για την καταπολέμηση του κοινωνικού προβλήματος των ναρκωτικών. Οι συνάδελφοι με την δράση τους σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, συμβάλλουν στον περιορισμό της εμπορίας και της διάδοσης της μάστιγας των ναρκωτικών. Για τους λόγους αυτούς, η Υπηρεσία επιβάλλεται να ενισχύσει τις ομάδες με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή για την επιχειρησιακή διευκόλυνσή τους.
Ως γνωστόν, οι Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) δρουν και συνδράμουν και άλλες Υπηρεσίες του Σώματος για την πάταξη της εγκληματικότητας. Η Ένωση είχε επισημάνει εγγράφως στον κ. Γενικό την ανάγκη διαφύλαξης του εύρυθμου τρόπου λειτουργίας των ΟΠΚΕ, μέσω της ενίσχυσης με αστυνομικό προσωπικό. Από τους συναδέλφους μάς επισημάνθηκε η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, γεγονός που έχει καταλήξει να είναι καθολικό πρόβλημα στις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι συνάδελφοι πολλές φορές έχουν καταγγείλει την ανυπαρξία υλικών για την προσωπική υγιεινή και ασφάλειά τους κατά τη διάρκεια μεταγωγών και ελέγχων προσώπων. Για την μερική κάλυψη των αναγκών αυτών, η Ένωση προσέφερε στις ανωτέρω Υπηρεσίες γάντια και αντισηπτικά για την προστασία των συναδέλφων.
Τέλος, η Ένωση επαναλαμβάνει τη θέση της να γίνει η αναδιάρθρωση μια ευκαιρία για ανακατανομή του προσωπικού που θα άρει τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους συναδέλφους.

 

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

 

Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

 

Σχετικά Άρθρα

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...