Επισκέψεις της Ένωσης σε ΥΜΕΤ, ΥΑΤ και συνάντηση με την Διεύθυνση της ΔΑΕΘ

Το Προεδρείο της Ένωσής μας επισκέφθηκε τμηματικά τις Υποδιευθύνσεις της ΔΑΕΘ, ΥΜΕΤ και ΥΑΤ, όπου συνομίλησε με τους υπηρετούντες συναδέλφους και εκφράστηκαν τα υπηρεσιακά προβλήματά τους.

Εν συνεχεία, οι εκπρόσωποί μας σε χθεσινή συνάντηση με την Διοίκηση της ΔΑΕΘ, μετέφεραν όλα τα ζητήματα και τους προβληματισμούς των συναδέλφων ώστε να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις.
Ειδικότερα, κοινό πρόβλημα των δυο Υποδιευθύνσεων είναι η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού που έχει οδηγήσει σε ολιγομελείς διμοιρίες. Επίσης, έντονη είναι η καταπόνηση των συναδέλφων από διάφορα πάρεργα, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που με διαταγές της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης απασχολούνται οι διμοιρίες σε μέτρα τάξης, με τρόπο που αντίκειται στα ισχύοντα. Για το ζήτημα αυτό, η Ένωσή μας αιτήθηκε στη Διοίκηση της ΔΑΕΘ να καταστήσει σαφή τον ρόλο των διμοιριών στην Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης και να επισημάνει ότι η αλόγιστη έκθεση και απασχόλησή τους προκαλεί ποικίλα και πολυεπίπεδα προβλήματα.
Επίσης, οι συνάδελφοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την μείωση των εκπαιδεύσεων. Για άλλη μια φορά, οι εκπαιδευτικές ώρες έχουν μειωθεί για να χορηγηθούν οι οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις, οι οποίες αυξήθηκαν το τελευταίο διάστημα λόγω των πολλών μέτρων τάξης.
Όσον αφορά τους υπηρετούντες συναδέλφους της ΥΜΕΤ, ακόμα δεν έχει θεσπιστεί εκ μέρους της Διοίκησης ένα κυλιόμενο ωράριο που θα διευκολύνει την καθημερινότητά τους και θα μειώσει την σωματική τους κούραση. Καθώς, οι συνάδελφοι της ΥΜΕΤ εργάζονται σε 24ωρη βάρδια, η θέσπιση κυλιόμενου ωραρίου είναι εφικτή. Όσο η Διοίκηση παραλείπει να την εφαρμόσει, διαιωνίζει ένα πρόβλημα και μόνο ως αδιαφορία μπορεί να ληφθεί από τους συναδέλφους.
Παρά τη δημιουργία και στελέχωση μιας διμοιρίας της ΥΜΕΤ που απασχολείται σε μόνιμη βάση στα δικαστήρια, συνεχίζει η τακτική να απασχολούνται επιπλέον συνάδελφοι της ΥΜΕΤ στην υπηρεσία αυτή. Αιτηθήκαμε στη Διεύθυνση της ΔΑΕΘ να διακοπεί η απασχόληση στα δικαστήρια από Αστυνομικούς που στελεχώνουν τις διμοιρίες της ΥΜΕΤ και δεν ανήκουν στην διμοιρία που απασχολείται στα δικαστήρια.
Δυστυχώς, η ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης από την ΔΑΕΘ έχει αφήσει το στίγμα της στην ΥΜΕΤ. Πολλοί συνάδελφοι έχουν διαταχθεί να εκτελούν υπηρεσίες αρμοδιότητας της προαναφερόμενης Διεύθυνσης, με αποτέλεσμα να έχουν απομακρυνθεί μεμονωμένα από τις διμοιρίες τους και να διατίθενται ως σκοποί ευπαθών στόχων. Η Ένωσή μας θεωρεί επιβεβλημένο να μην λησμονείται ότι οι διμοιρίες της ΔΑΕΘ για να είναι αποτελεσματικές και ασφαλείς, δεν πρέπει να αποδυναμώνονται. Για τους λόγους αυτούς ζητήσαμε την άμεση απεμπλοκή των συναδέλφων μας από υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.
Τέλος, υπενθυμίσαμε και απαιτήσαμε από την Διεύθυνση της ΔΑΕΘ την άμεση εφαρμογή της διαταγής της ΓΑΔΘ, για τη δημιουργία μιας «δεξαμενής» συναδέλφων, οι οποίοι επιθυμούν να ενισχύσουν την ΔΑΕΘ. Ιδιαίτερα, τα τελευταία χρόνια με τις φειδωλές μεταθέσεις, τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες, και την συνεχή καταπόνηση του προσωπικού, έχει εκλείψει η διάθεση και τα αιτήματα μεταθέσεων από συναδέλφους άλλων Υπηρεσιών για να υπηρετήσουν στην ΔΑΕΘ. Η ενίσχυση των ΥΜΕΤ και ΥΑΤ με συναδέλφους που επιθυμούν να μετακινηθούν στις Υπηρεσίες αυτές, θα αποδειχθεί πολύτιμη για τη λειτουργία τους και για την δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

6932649076

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/4576281e832cab68d75b21e23fb2e524.jpg
Σαν σήμερα συμπληρώνονται 11 χρόνια από την εμφάνιση της ομάδας ΔΙΑΣ 11χρονια μετά η ομάδα αυτή
cache/resized/07e65f0deaf2acccd2c1bf5a46c8bba8.jpg
Δεκαπέντε (15) και πλέον μέρες, συνάδελφοι της Θεσσαλονίκης, εκτελούν υπηρεσία μέσα σε πτέρυγα
cache/resized/f32d23b9fffc992bb8e6120d86c0a9dd.jpg
Σήμερα, ακριβώς 200 χρόνια μετά την έναρξη της ελληνικής επανάστασης του 1821, η χώρα μας, όπως και
cache/resized/c5b56cc1d685893a07807db0f7cc9e8a.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου
cache/resized/f9688f2ba191cfafc92790beaa1d70d2.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, προχώρησε σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το
cache/resized/211af3c3dfac51f4a331ad922cbaded4.jpg
Η στοχοποίηση των Ελλήνων Αστυνομικών ως πηγή όλων των δεινών που βιώνει τη δεδομένη χρονική στιγμή
cache/resized/25a0dae3b1d5698803db4d7a372c0461.jpg
"Την στιγμή που η ελευθερία είναι πλήρης, πεθαίνει μέσα στην αναρχία." Γουίλ Ντυράν 1885-1981
cache/resized/6868c4435cd758198925ff19cc285b54.jpg
Από εμάς ποιός θα ζητήσει συγνώμη; Χθες είδαμε άλλη μια ανούσια πολιτική συζήτηση, που αν

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...