Νομιμοποίηση της αγοράς και χρήσης ιδιωτικών ασυρμάτων για τους εν ενεργεία Αστυνομικούς Κύριο

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016 15:58 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ,
Η οικονομική κρίση έχει φέρει νέα δυσάρεστα δεδομένα στην υλικοτεχνική υποδομή των Αστυνομικών Υπηρεσιών.

Η ανανέωση των υλικών, αναλώσιμων, οχημάτων και εξοπλισμού της Ελληνικής Αστυνομίας γίνεται τα τελευταία χρόνια «με το σταγονόμετρο» δυσκολεύοντας το έργο του προσωπικού.
Για να καλυφθούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στην επικοινωνία, αρκετοί συνάδελφοι έχουν καταφύγει στην αγορά ιδιωτικών ασυρμάτων ως λύση έσχατης ανάγκης. Πολλοί από τους ασυρμάτους που χορηγεί η Υπηρεσία είναι κακοσυντηρημένοι, απενεργοποιούνται μετά από λίγο λόγω μπαταρίας, ή δεν επαρκούν για όλο το προσωπικό. Οι Αστυνομικοί που άτυπα κατέχουν ιδιωτικούς ασυρμάτους δεν έχουν ως σκοπό να κινηθούν παράτυπα, αλλά να εξασφαλίσουν την δημόσια και προσωπική ασφάλειά τους και να διατηρήσουν το κύρος του Σώματος. Για τους λόγους αυτούς, διαθέτουν ένα χρηματικό ποσό από τον ήδη περικομμένο μισθό τους, ενώ παράλληλα η Υπηρεσία άτυπα λαμβάνει γνώση για την κίνησή τους αυτή.
Δυστυχώς, η τυπολατρία έχει οδηγήσει πολλούς ευσυνείδητους συναδέλφους μας στη θέση του κατηγορούμενου με ποινικές και πειθαρχικές προεκτάσεις επειδή κατείχαν ιδιωτικό ασύρματο κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους. Η εξάντληση της αυστηρότητας και της γραφειοκρατίας δεν συνάδει ούτε με τις υπηρεσιακές συνθήκες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Αστυνομικοί, ούτε με την οικονομική πραγματικότητα. Ο Νόμος απαιτεί για την χρήση ιδιωτικών ασυρμάτων και τη ρύθμιση συχνοτήτων από τον χρήστη, άδεια ραδιοερασιτέχνη. Όμως, η διάταξη αυτή είναι το ίδιο παράλογη με το να απαιτείται άδεια οπλοφορίας για τους Αστυνομικούς, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι επαγγελματίες.
Ο Αστυνομικός είναι ένα δημόσιος λειτουργός, με συγκεκριμένη αποστολή και επιβάλλεται η Πολιτεία να του χορηγεί όλα τα εχέγγυα για την εκπλήρωση του έργου του. Δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας, οι Αστυνομικοί που θέλουν να είναι αποτελεσματικοί και ασφαλείς, δεν πρέπει να τιμωρούνται αλλά να ενθαρρύνονται.
Φρονούμε ότι η παρέμβασή σας στο ανωτέρω ζήτημα θα είναι καθοριστική ώστε να προβλεφθεί μέσω Προεδρικού Διατάγματος η νομιμοποίηση της αγοράς και χρήσης ιδιωτικών ασυρμάτων για τους εν ενεργεία Αστυνομικούς κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, εξοικονομώντας πόρους για το Υπουργείο μας. Η άδεια κατοχής και χρήσης ιδιωτικού ασυρμάτου θα μπορούσε να λειτουργεί στο ίδιο νομικό πλαίσιο με την άδεια κατοχής ιδιωτικού οπλισμού για τους εν ενεργεία Αστυνομικούς.
Τέλος, είναι απαραίτητο να διακοπούν οι άδικες πειθαρχικές και ποινικές διώξεις που υφίστανται πολλοί συνάδελφοί μας, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε μέσο να προφυλάξουν την εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας και να εμπνεύσουν το αίσθημα ασφαλείας των συμπολιτών μας.

 

www.eayth.gr

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...