Επέκταση της 4ημερης αιμοδοτικής άδειας σε όσους προσφέρουν αίμα προς χρήση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων μας

κ.κ. Υπουργοί,
Σύμφωνα με το αρθ. 39 του ΠΔ 584/1985 προβλέπεται «1. Στους εθελοντές αιμοδότες χορηγείται: α) Τετραήμερη ειδική άδεια αιμοδοσίας κάθε φορά

που προσφέρουν αίμα προς χρήση των Τραπεζών αίματος Ελληνικής Αστυνομίας ή προς χρήση ασθενούς εν ενεργεία Αστυνομικού ή Πολιτικού Υπαλλήλου. β) Διήμερη ειδική άδεια αιμοδοσίας σε κάθε άλλη περίπτωση προσφοράς αίματος».
Το γεγονός ότι το ελληνικό Δημόσιο δαπανά τεράστια χρηματικά ποσά για την αγορά αίματος από την ελβετική Υπηρεσία Αιμοδοσίας, καθιστά την εθελοντική αιμοδοσία στην χώρα μας ακόμα πιο σημαντική και οι εθελοντές πρέπει να παρακινούνται έμπρακτα για την τακτική συμμετοχή τους.
Μέχρι σήμερα, πολλές πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων διατηρούν Τράπεζες αίματος σε δημόσια νοσοκομεία και προτρέπουν τα μέλη τους να προσφέρουν αίμα. Υπογραμμίζουμε ότι η λειτουργία τους, κυμαίνεται στο ίδιο πλαίσιο με την τράπεζα αίματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ήτοι δίνεται η δυνατότητα παροχής αίματος σε όλους τους ασθενείς συνάδελφους και τους οικείους τους.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης εδώ και χρόνια διατηρεί μια από τις μεγαλύτερες Τράπεζες Αίματος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, και διοργανώνει ανελλιπώς ανά τρίμηνο ομαδική εθελοντική αιμοδοσία όπου συμμετέχουν τα μέλη της Ένωσης και κάθε συμπολίτης μας που επιθυμεί.
Αυτή η ύψιστη πράξη αλληλεγγύης αν και συχνά αναγνωρίζεται από τους Διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων της περιφέρειας με την χορήγηση δύο επιπλέον ημερών άδειας, εκτός της δικαιούμενης άδειας που ορίζεται στο αρθρ. 39 παρ. β΄ΠΔ 584/1985, πολλές φορές «κολλά» στην γραφειοκρατία και αρκετοί Διοικητές Υπηρεσιών αρνούνται να χορηγήσουν οποιαδήποτε επιπλέον άδεια στους αιμοδότες συναδέλφους μας, προβάλλοντας ως πρόσχημα τη νομοθεσία.
Καθώς στην χώρα μας εισάγονται κάθε χρόνο χιλιάδες μονάδες αίματος με μεγάλο κόστος, όλοι οι φορείς πρέπει να συνεργαστούν έως ότου εμπεδωθεί το αίσθημα του εθελοντισμού σε κάθε Έλληνα. Στόχος μας είναι η σταδιακή αύξηση του αριθμού των Αστυνομικών-εθελοντών αιμοδοτών με κίνητρα που θα δίνονται από το ίδιο το κράτος και δεν θα επαφίενται στη διάθεση της Ηγεσίας.
Το Προεδρείο της Ένωσής μας θεωρεί ότι μόνος τρόπος για την ανάδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας σε ζητήματα προσφοράς στον συνάνθρωπο είναι να συμπεριληφθεί στην παρ.1 του άρθρου 39 «… α) Τετραήμερη ειδική άδεια αιμοδοσίας κάθε φορά που προσφέρουν αίμα προς χρήση των Τραπεζών αίματος Ελληνικής Αστυνομίας και των Πρωτοβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων ή προς χρήση ασθενούς εν ενεργεία Αστυνομικού ή Πολιτικού Υπαλλήλου.»
Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε όπως με παρέμβασή σας συμπεριληφθούν οι Πρωτοβάθμιες Ενώσεις μας στο Προεδρικό Διάταγμα, ως έμπρακτη αναγνώριση του υψηλού κοινωνικού μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας. Ιδίως εντός της Ελληνικής Αστυνομίας που μετρά εκατοντάδες τραυματίες και νεκρούς, η προσφορά αίματος αποκτά άλλη χροιά και σημασία και οφείλει να επιβραβεύεται.
Τέλος, η υλοποίηση του αιτήματός μας θα δώσει μεγαλύτερη δυναμική στα Σωματεία να ενισχύσουν προοδευτικά τις Τράπεζες Αίματος που διατηρούν και τους συμμετέχοντες να αντιληφθούν ότι ζουν σε ένα κράτος που στηρίζει και αναδεικνύει τις πράξεις κοινωνικής ωφέλειας.


                     Για το Διοικητικό Συμβούλιο


              Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας
         ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος  ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...