Ανακοίνωση της Ε.Α.Υ.Θ. για τις έκτακτες μεταθέσεις!

Εδώ και καιρό διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση την μόνιμη έλλειψη αστυνομικού προσωπικού της ΓΑΔΘ.

Η χθεσινή ανακοίνωση των θέσεων των έκτακτων μεταθέσεων επιβεβαίωσε για άλλη μια χρονιά ότι οι αρμόδιοι δεν συναισθάνονται την σκληρή καθημερινότητα των συναδέλφων της Θεσσαλονίκης.
Η ΓΑΔΘ ενισχύθηκε με μόλις 45 Αστυνομικούς ενώ αντίστοιχα άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις ενισχύθηκαν αναλογικά με πολύ περισσότερους συναδέλφους.
Αντιλαμβανόμαστε ότι το μεταναστευτικό ζήτημα έχει δημιουργήσει ανάγκες σε πολλές επαρχιακές πόλεις, αλλά μάλλον η Ηγεσία ξεχνά ότι για το ζήτημα αυτό αποδυναμώνεται υπηρεσιακά και η Θεσσαλονίκη.
Για όσους ξεχνούν το τι συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη, υπενθυμίζουμε ότι οι διμοιρίες της ΓΑΔΘ είναι οι πρώτες που προστρέχουν για κάθε λόγο μείζονος ή ήσσονος σημασίας σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Ακόμα και για το μεταναστευτικό ζήτημα ήταν οι πρώτοι συνάδελφοι που καθημερινά βρίσκονταν στην Ειδομένη, και είμαστε σίγουροι ότι ακόμα και μετά την ενίσχυση της Α.Δ. Κιλκίς, πάλι θα κληθούν να μεταβούν εάν προκύψει κάτι. Επίσης, πολλοί συνάδελφοι αποσπάστηκαν αυτό το διάστημα στις Α.Δ. Λέσβου, Χίου και άλλων νησιών του Αιγαίου.
Στη ΓΑΔΘ υπάγονται Υποδιευθύνσεις (ΥΕΕΒΕ, Υπ/νση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορ. Ελλάδος, ΥΤΕΒΕ, κ.α.) που ανήκουν στο Αρχηγείο αλλά το αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί σε αυτές ανήκει σχεδόν εξ ολοκλήρου στη δύναμη της ΓΑΔΘ. Ως αποτέλεσμα, λειτουργούν με Αστυνομικούς της ΓΑΔΘ αλλά έχουν τομέα αρμοδιότητας όλη τη Βόρεια Ελλάδα.
Οι συνάδελφοι αυτοί δημιουργούν «στα χαρτιά» λάθος εντύπωση ότι ενισχύουν ουσιαστικά την αστυνόμευση της Θεσσαλονίκης ενώ αυτό δεν ισχύει.
Επίσης, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι το τελευταίο διάστημα ιδρύθηκαν τρεις νέες Υποδιευθύνσεις στη ΓΑΔΘ (Οικονομική Αστυνομία, Ηλεκτρονικό Έγκλημα και Ειδικές Δυνάμεις) οι οποίες ανήκουν υπηρεσιακά στο Αρχηγείο. Όμως, αντί να ενισχυθούν μέσω έκτακτων μεταθέσεων, όπως γίνεται στις νεοϊδρυθείσες Υπηρεσίες, η στελέχωσή τους έγινε με προσωπικό που μετατέθηκε ή αποσπάστηκε από Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης.
Και όλα αυτά ενώ φέτος ενισχύθηκαν Αστυνομικές Διευθύνσεις με μηδενικές ή υπερκαλυμμένες κενές οργανικές θέσεις.
Όλα αυτά δεν γνωστοποιούνται στους υπεύθυνους για πρώτη φορά. Δυστυχώς, τα τεράστια κενά της ΓΑΔΘ θα καλυφθούν μόνο όταν η Ηγεσία αποφασίσει να λύσει πραγματικά τα υπηρεσιακά μας προβλήματα, και όχι μόνο όσα ανακύπτουν την τελευταία στιγμή!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                                    Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γεν. Γραμματέας
                           ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος                                               ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

cache/resized/4576281e832cab68d75b21e23fb2e524.jpg