Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόταση για εφαρμογή προαιρετικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης (self-test) από το αστυνομικό προσωπικό.

Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 20:39 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Πρόταση της Ένωσης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, μέσω ΠΟΑΣΥ, για εφαρμογή προαιρετικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης (self-test) από το αστυνομικό προσωπικό».

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Όπως γνωρίζετε, η ραγδαία εξάπλωση του covid-19 δεν άφησε ανεπηρέαστο το αστυνομικό προσωπικό. Παρά τον εμβολιασμό ικανού αριθμού συναδέλφων μας, οι Υπηρεσίες συνεχίζουν να έχουν κρούσματα, τα οποία αποτελούν άμεση συνέπεια της συνεχούς επαφής των Αστυνομικών με αμέτρητους πολίτες και κρατούμενους.

Οι πολυάριθμες και ολοένα αυξανόμενες αστυνομικές αρμοδιότητες, έχουν καταστήσει τους συναδέλφους μας «πανταχού παρόντες». Ο έλεγχος των μέτρων τήρησης κατά της πανδημίας, τα μέτρα τάξης και οι φυλάξεις ευπαθών στόχων, η συνεχής παρουσία των δυνάμεων στη γενική αστυνόμευση, οι μεταγωγές κρατούμενων, η έκδοση ταυτοτήτων-διαβατηρίων, συνιστούν μέρος των καθηκόντων των Αστυνομικών που απαιτούν αυτοπρόσωπη παρουσία τους, κι επιβάλλουν συναναστροφές με δεκάδες πολίτες καθημερινά.

Για να περιοριστεί η μετάδοση του κορονοϊού στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, δεδομένης της ευρείας διενέργειας δωρεάν self-tests σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, προτείνουμε την εφαρμογή προαιρετικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης (self-test) από το αστυνομικό προσωπικό, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο αρθρ. 7 της υπ’ αριθ. Δ1 α/ΓΠ.οικ. 24527/2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1582/Β/19-4-​2021) για άλλο εργασιακό κλάδο.

Η εφαρμογή αυτού του μέτρου θα λειτουργήσει επικουρικά, μετά τον εμβολιασμό πολλών συναδέλφων μας, και θα βοηθήσει στον περιορισμό της διασποράς του ιού στις αστυνομικές Υπηρεσίες.

Κατόπιν τούτου, παρακαλούμε να συναισθανθείτε την ανησυχία μας και την αγωνία των συναδέλφων μας, και να προωθήσετε την πρότασή μας ως μέσο για τη θωράκιση της υγείας των Αστυνομικών κι εν γένει της κοινωνίας.

  

Θεσσαλονίκη, 21 Απριλίου 2021

     

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

 

Πηγή: eaythes.gr

Σχετικά Άρθρα

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...