Ανεξήγητη εξαίρεση της ΔΑΚΑΘ από την θερινή ενίσχυση - Αλλάξτε επιτέλους το οργανόγραμμα.

Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 20:26 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Αίτημα της Ένωσης προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ μέσω ΠΟΑΣΥ και κοινοποίηση στον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ, στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ, και στον Διευθυντή Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχο κ. Αριστείδη ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗ, για αναθεώρηση της διαταγής που εξαιρεί την ΔΑΚΑΘ από τις ενισχύσεις με αστυνομικό προσωπικό για τη θερινή περίοδο.

  

Κύριε  Αρχηγέ,

Προ λίγων ημερών, εκδόθηκε, ως είθισται, η διαταγή για την ενίσχυση των αεροδρομίων της χώρας με αστυνομικό προσωπικό ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Η εξαίρεση της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης (ΔΑΚΑΘ) έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία», καθώς η εν λόγω Διεύθυνση αντιμετωπίζει αξεπέραστες δυσκολίες, όπως σας έχουμε ενημερώσει σχετικά. Επιγραμματικά, σας υπενθυμίζουμε ότι η επέκταση των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου έχει αλλάξει άρδην  τα υπηρεσιακά δεδομένα, πλην όμως, η Ελληνική Αστυνομία ακόμα δεν έχει προσαρμόσει ανάλογα τον τρόπο λειτουργίας της. Το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για να ανταπεξέλθει στην εισροή χιλιάδων τουριστών και στον έλεγχο της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω της πανδημίας.

Πολλώ δε μάλλον, σήμερα, που βρισκόμαστε προ των πυλών για το πολυαναμενόμενο άνοιγμα των αεροδρομίων και την έναρξη της τουριστικής περιόδου, η ανάγκη στήριξης της ΔΑΚΑΘ είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας μας, εξυπηρετεί όλη την Βόρεια Ελλάδα και η μη περίληψή του στη διαταγή των ενισχύσεων είναι ακατανόητη.

Όπως έχουμε επισημάνει πολλάκις στο πρόσφατο παρελθόν, πρέπει άμεσα να διπλασιαστεί η οργανική δύναμή του και να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό. Αντ’αυτού, βλέπουμε ότι πλέον εξαιρείται και από την προσωρινή λύση των ολιγόμηνων θερινών αποσπάσεων. Είναι βέβαιο ότι η απόφαση αυτή, θα μετακυλίσει το πρόβλημα στις υπόλοιπες Αστυνομικές Διευθύνσεις της ΓΑΔΘ, οι οποίες θα κληθούν να ενισχύσουν την ΔΑΚΑΘ, παρότι είναι επιβαρυμένες υπηρεσιακά και δεν έχουν την απαραίτητη δύναμη για να το πράξουν. Άλλωστε, έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι τέτοιες «αλχημείες» δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα, παρά επιλύουν τα υπάρχοντα.

Κύριε  Αρχηγέ,

Για μια ακόμη φορά απευθυνόμαστε σε εσάς, επιζητώντας τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της ΔΑΚΑΘ. Πιθανολογούμε ότι η εξαίρεσή της από τις ενισχύσεις των θερινών μηνών έγινε εκ παραδρομής και παρακαλούμε για την παρέμβασή σας, ώστε να αναθεωρηθεί η απόφαση και να αποφευχθούν λυπηρά φαινόμενα του παρελθόντος με τεράστιες ουρές και καθυστερήσεις στους χώρους του αεροδρομίου. Ας μην λησμονούμε ότι στις παρούσες συνθήκες, δεν διακυβεύεται μόνο η εικόνα του αεροδρομίου αλλά και η υγεία χιλιάδων συνανθρώπων μας.

  

Θεσσαλονίκη, 7 Απριλίου 2021

     

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

 

Πηγή: eaythes.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...