Αίτημα ενίσχυσης της ΓΑΔΘ με 200 αστυνομικούς, στις τακτικές μεταθέσεις.

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 20:23 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Έγγραφο της Ένωσης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, μέσω ΠΟΑΣΥ, για την ενίσχυση της ΓΑΔΘ στις τακτικές μεταθέσεις.

     

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

  
Ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Μεταθέσεων του Αρχηγείου, το οποίο θα αποφανθεί για τον αριθμό των θέσεων των τακτικών μεταθέσεων του τρέχοντος έτους, θέλουμε να σας μεταφέρουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ λόγω της έλλειψης προσωπικού.
Συγκεκριμένα, η δημιουργία της Ομάδας «Δράση» βασίστηκε κατά το ήμισυ σε προσωπικό που ανήκε οργανικά σε ήδη υποστελεχωμένες Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ, ενώ η υπόλοιπη μισή δύναμη ήταν αποσπασμένοι Αστυνομικοί από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις της επικράτειας. Μετά τη λήξη αυτών των αποσπάσεων, το κενό που δημιουργήθηκε στη «Δράση» είναι αξιοσημείωτο και απαιτεί μέριμνα για την μόνιμη κάλυψή του. Επίσης, για να μειωθούν τα υπηρεσιακά κενά που προκλήθηκαν σε Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ από την στελέχωση της εν λόγω Ομάδας, αποφασίστηκε η επιπλέον απόσπαση 30 Αστυνομικών στη ΓΑΔΘ κάθε μήνα, και πάλι από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις της επικράτειας.
Στην ίδια φιλοσοφία των αποσπάσεων βασίζεται και η λειτουργία των ομάδων ΟΠΚΕ. Ειδικότερα, κάθε μήνα, 50 Αστυνομικοί όμορων Αστυνομικών Διευθύνσεων αποσπώνται στη ΓΑΔΘ για την ενίσχυση της ΟΠΚΕ, χωρίς να διαφαίνεται πρόβλεψη για την οριστική λήξη τους.
Δυστυχώς, η προσωρινή λύση των αποσπάσεων έχει μετατραπεί σ'ένα μόνιμο μέσο κάλυψης των υπηρεσιακών προβλημάτων της ΓΑΔΘ. Οι 80 συνολικά αποσπασμένοι Αστυνομικοί προκαλούν ένα μεγάλο μηνιαίο δημοσιονομικό κόστος και μισθολογικές ανισότητες μεταξύ του προσωπικού. Επιπλέον, παρακωλύεται η εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών, καθώς κατά κανόνα οι αποσπασμένοι αναλαμβάνουν καθήκοντα περιορισμένου εύρους.
Σημαντικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό παρουσιάζουν και οι διμοιρίες της ΥΜΕΤ, όπου έχει ανέβει αισθητά ο μέσος όρος ηλικίας των υπηρετούντων. Η ίδια αύξηση παρατηρείται και στους δικυκλιστές των Ομάδων ΔΙΑΣ. Πλέον, η ανανέωση του προσωπικού είναι μονόδρομος αν θέλουμε να διατηρήσουμε την εγρήγορση και την αποτελεσματικότητά τους.
Φυσικά, δεν πρέπει να υποτιμάται το γεγονός ότι εντός των θερινών μηνών θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία όλες οι νέες πτέρυγες του αεροδρομίου «Μακεδονία». Επειδή αναφερόμαστε ουσιαστικά στον υπερδιπλασιασμό των εγκαταστάσεων, η μέθοδος των καλοκαιρινών αποσπάσεων αποτελεί ημίμετρο που δεν θα ευδοκιμήσει και θα προκαλέσει ταλαιπωρία τόσο στο προσωπικό όσο και τους πολίτες. Θα ήταν συνετό, να υπάρξει άμεσα πρόληψη για την ενίσχυση της ΔΑΚΑΘ για να μην βρεθούμε εξ απροόπτου. Τονίζουμε ότι η Ένωσή μας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην φημολογούμενη τοποθέτηση συνοριακών φυλάκων στο αεροδρόμιο, ενέργεια που εάν θα πραγματωθεί θα αποτελεί απαράδεκτη παράκαμψη των νόμιμων διαδικασιών των τακτικών μεταθέσεων και εμπαιγμό στα πρόσωπα χιλιάδων Αστυνομικών που περιμένουν υπομονετικά στη στιγμή της μετάθεσής τους στον τόπο συμφερόντων τους.

  
Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ,

   
Αυτή τη στιγμή, το οργανόγραμμα της ΓΑΔΘ παρουσιάζει μια πλασματική εικόνα πληρότητας των Υπηρεσιών της. Η επέκταση του αεροδρομίου και η δημιουργία νέων Ομάδων (Πάνθηρες, Δράση) απαιτούν τουλάχιστον 200 νέους Αστυνομικούς για τη στελέχωσή τους και όχι μια απλή ανακύκλωση δυνάμεων εντός της ΓΑΔΘ. Για να καμφθούν τα πολυεπίπεδα προβλήματα και να περιοριστεί η διάχυτη έλλειψη προσωπικού στις περισσότερες Αστυνομικές Διευθύνσεις, πρέπει να αναθεωρηθεί το οργανόγραμμα της ΓΑΔΘ, βάσει των πραγματικών αναγκών, και να γίνει ορθή διαχείριση του υπάρχοντος προσωπικού, καθώς μέχρι σήμερα, μεγάλο μέρος των αστυνομικών δυνάμεων χάνεται στην «μαύρη τρύπα» της άστοχης κατανομής.
Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας ώστε να καλυφθούν απόλυτα οι κενές οργανικές θέσεις της ΓΑΔΘ στις φετινές τακτικές μεταθέσεις.

  

Θεσσαλονίκη, 27 Ιανουαρίου 2021

  
Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος           ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701                            6948753589

 

Πηγή: eaythes.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...