Αίτημα αποζημίωσης των μη χορηγούμενων αδειών.

Αίτημα της Ένωσης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, για αποζημίωση ημερών μη ληφθείσας αδείας, όταν αυτή δεν χορηγείται λόγω έκτακτων γεγονότων ή καταστάσεων.

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Τα τελευταία χρόνια, η παράταση του χρονικού διαστήματος για τη λήψη των κανονικών αδειών από το αστυνομικό προσωπικό, έχει καταλήξει να είναι μια πάγια τακτική της Ηγεσίας για να καλυφθεί η έλλειψη προσωπικού σε κάθε απρόβλεπτο ή σημαντικό γεγονός υπηρεσιακού ενδιαφέροντος.

Οι έκτακτες ανακύψασες ανάγκες, το μεταναστευτικό ζήτημα και η υγειονομική κρίση, έχουν αλλάξει άρδην τα υπηρεσιακά δεδομένα. Σήμερα, ο Έλληνας Αστυνομικός έχει μετατραπεί σε «παιδί για όλες τις δουλειές», επωμιζόμενος τις περισσότερες αρμοδιότητες, πολλές φορές ακόμα και κατ’ αποκλειστικότητα, σε σχέση με τα άλλα Σώματα Ασφαλείας και τις υπόλοιπες δημόσιες Υπηρεσίες. Δυστυχώς, όσο μεγαλύτερη είναι η προσπάθεια που καταβάλλει, τόσο μικρότερη είναι η αναγνώριση που λαμβάνει από την Πολιτεία.

Πλέον, δεν είναι αυτονόητη ούτε η χορήγηση των κανονικών αδειών εντός των προβλεπομένων χρονικών ορίων, καθώς διατάσσεται η μια παράταση μετά την άλλη και οι οφειλόμενες ημέρες προστίθενται στις αντίστοιχες άδειες του επόμενου έτους. Ιδίως, μετά την έξαρση της πανδημίας και την μακρά αναστολή αδειών που διανύουμε, είναι βέβαιο ότι η επόμενη παράταση θα είναι μεγάλη για να προλάβουν όλοι οι συνάδελφοι να λάβουν τις μέρες αδείας που δικαιούνται.

Δυστυχώς, η υπηρεσιακή εμπειρία μας υποδεικνύει ότι όταν οι οφειλόμενες άδειες του προσωπικού είναι πολυήμερες, όσο μεγάλη κι αν είναι η παράταση που θα δοθεί για τη λήψη τους, είναι φύσει αδύνατο να μην προκύψουν απροσπέλαστα κωλύματα στην έκδοση και την εκτέλεση υπηρεσίας. Πολύ περισσότερο σήμερα, που βιώνουμε μια πρωτόγνωρη συγκυρία, οι ανάγκες που ανακύπτουν είναι συνεχείς κι αστάθμητες.

Για να επιτευχθεί λοιπόν η εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών και ο περιορισμός της συσσώρευσης αδειών, πρέπει να πάψει η μετάθεση της χορήγησης αδειών στο μέλλον και να προβλεφθεί η δυνατότητα αξίωσης του Αστυνομικού για αποζημίωση όλων των ημερών μη ληφθείσας αδείας, όταν αυτή δεν του χορηγείται εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων λόγω έκτακτων γεγονότων ή καταστάσεων που επιβάλλουν επαυξημένη παρουσία προσωπικού στις αστυνομικές Υπηρεσίες.

Καθώς μιλάμε για έμμεσο εξαναγκασμό μη λήψης της προβλεπόμενης άδειας και παροχή εργασίας κατά τον χρόνο κατά τον οποίο έπρεπε να διανύεται άδεια, η διατάραξη που προκαλείται στον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων μας έχει σοβαρές οικονομικές και ψυχολογικές προεκτάσεις που επηρεάζουν χιλιάδες οικογένειες Αστυνομικών. Για τους λόγους αυτούς, καθίσταται δίκαιη και επιβεβλημένη η αποζημίωση των αδειών βάσει της προϋπόθεσης που προαναφέραμε.

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την προώθηση του αιτήματός μας, η οποία χαίρει της αποδοχής πολλών συναδέλφων μας και θα περιορίσει σημαντικά τις οφειλόμενες άδειες και τα υπηρεσιακά προβλήματα που προκαλεί η ετεροχρονισμένη λήψη τους.

   

Θεσσαλονίκη, 18 Δεκεμβρίου 2020

        
Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701                        6948753589

 

Πηγή: eaythes.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/8c0b966de31885bff242323b2c195a98.jpg
Ο Πρόεδρος της ΕΑΥΘ, κ. Θεόδωρος Τσαϊρίδης, και ο Γενικός Γραμματέας, κ. Γεώργιος Χατζόπουλος,
cache/resized/8f7ac487bea9f2bfe2702039f25a7004.jpg
Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με τον Βουλευτή Β’
cache/resized/b1b0e6b4d5caa7725b798240a95ae0ef.jpg
Έπειτα από αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, μέλη του Προεδρείου της
cache/resized/c667f4604e7752bd3ba1257c70b7bd2c.jpg
Έγγραφο της Ένωσης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, και τον Αρχηγό της
cache/resized/1f60e96997d9a10515fc53ab4ad0539c.jpg
Είναι απόλυτα δικαιολογημένη η αγανάκτηση των δημάρχων στα θέματα ασφάλειας. Αλλά η αλήθεια απέχει
cache/resized/810a278991680b1c31e3151580f4994e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά όλους τους συναδέλφους που
cache/resized/fc1c7d35f7241aa00c57f2c3d22ee87a.jpg
Το καλοκαίρι υπήρξαν μαζικές αποχωρήσεις από την Τροχαία Θερμής. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, σταδιακά
cache/resized/d9a4afe6f60e74ed6ba8d08f70f0aeb0.jpg
Με μια πρώτη ματιά φαίνονται δελεαστικές οι αποσπάσεις των αστυνομικών (με έξοδα δημοσίου).

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...