Προτάσεις της Ένωσης μετά την πληθώρα κρουσμάτων στις αστυνομικές Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Θ.

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 13:35 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Προτάσεις της Ένωσης προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο κ. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ Λάζαρο, και τους Αστυνομικούς Διευθυντές της ΓΑΔΘ για την βελτίωση της οριακής κατάστασης που επικρατεί στις αστυνομικές Υπηρεσίες λόγω των πολλών κρουσμάτων Covid-19.

 

Εδώ και καιρό, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με προτάσεις, παραινέσεις και επαφές, προσπαθεί να υιοθετηθούν κάποιες λύσεις που θα ανακόψουν την διασπορά του κορωνοϊού στις αστυνομικές Υπηρεσίες. Δυστυχώς, ακόμα δεν έχουμε δει κάποια απτά αποτελέσματα.

Πολλοί διοικούντες έχουν κλείσει ερμητικά τα αυτιά και τα μάτια τους και προσποιούνται ότι δεν βλέπουν την οριακή κατάσταση που επικρατεί μέσα στο Σώμα.

Τα κρούσματα σε συναδέλφους μας είναι καθημερινά και ολοένα αυξανόμενα. Εν αντιθέσει, η ιχνηλάτησή τους είναι επιφανειακή και πρόχειρη, με αποτέλεσμα, οι Αστυνομικοί να βγαίνουν σε καραντίνα ο ένας μετά τον άλλον.

Όσο κι αν κάποιοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα, επαναλαμβάνουμε ότι εφόσον δεν θωρακιστεί η λειτουργία των αστυνομικών Υπηρεσιών, σύντομα θα μπουν τα πρώτα «λουκέτα».

Από την πρώτη στιγμή, όλες οι δημόσιες Υπηρεσίες και οι ιδιωτικές εταιρείες έχουν λάβει μια σειρά απαραίτητων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων τους. Το παράδειγμα αυτό, δεν έχει ευαισθητοποιήσει την Ηγεσία μας και ίσως να είμαστε ο μοναδικός εργασιακός χώρος που το προσωπικό εργάζεται με συνθήκες προ κορωνοϊού.

Επειδή οι Αστυνομικοί είμαστε άνθρωποι, το ίδιο ευάλωτοι με κάθε άλλο συνάνθρωπό μας, η Ένωσή μας σας καταθέτει τις κατωτέρω προτάσεις, οι οποίες είναι εύκολο να υιοθετηθούν καθόσον είναι άμεσα εφαρμόσιμες, ανέξοδες και θα περιορίσουν τις συνέπειες του κορωνοϊού εντός της ΓΑΔΘ, έστω και με καθυστέρηση.

  1. Οι αστυνομικές Υπηρεσίες και τα γραφεία Τμημάτων που απασχολούνται στην περαίωση γραφειοκρατικών διαδικασιών να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας για την αποφυγή συγχρωτισμού.
  2. Στην ίδια κατεύθυνση, να υπάρξει εκστρατεία ενημέρωσης από τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις και τα συναρμόδια Υπουργεία ώστε οι πολίτες να μην προσέρχονται στις αστυνομικές Υπηρεσίες για ζητήματα που δεν είναι σημαντικά.
  3. Οι βάρδιες των εποχούμενων και σταθερών περιπολιών να χωριστούν σε συγκεκριμένες ομάδες ατόμων και να μην επιδέχονται αλλαγές. Έτσι θα περιοριστεί ο αριθμός των ατόμων που έρχονται σε επαφή μεταξύ τους.
  4. Τα παραπεμπτικά από το Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης για τους Αστυνομικούς που είναι ύποπτα κρούσματα Covid-19, να εκδίδονται ηλεκτρονικά για να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και να προστατεύονται οι συνάδελφοι που εργάζονται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, το ιατρικό προσωπικό του ΚΙΘ και η δημόσια υγεία.

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι πιο ορμητικό από το πρώτο και έχει βάλει ήδη την πόλη μας «στον πάγο». Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με το «είναι» και όχι με το «φαίνεσθαι».

Παρακαλούμε να εξετάσετε τις προτάσεις μας ως ένα μέτρο που «θα βάλει φρένο» στα κρούσματα εντός της ΓΑΔΘ και θα αποσοβήσει τους κινδύνους υγείας που ενεδρεύουν στις αστυνομικές Υπηρεσίες.

  

Θεσσαλονίκη, 5 Νοεμβρίου 2020

               

Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος          ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701                         6948753589

 

Πηγή: eaythes.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...