Θεσσαλονίκη: «Πάρτι ρουσφετιών στην αστυνομία», καταγγέλλει ο κ.Τσαϊρίδης

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 11:50 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Την υποστελέχωση του Τ.Α. Τούμπας Τριανδρίας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης τονίζοντας πως σε αυτό υπάρχουν πρακτικά μόλις 15 αστυνομικοί, για ανελαστικές υπηρεσίες και έκτακτα γεγονότα, και ένα περιπολικό για 500.000 κατοίκους.

 

Όπως τονίζει: «Τα δυο τελευταία χρόνια, το Τμήμα αποδυναμώνεται με σταθερό ρυθμό. Από την Υπηρεσία απομακρύνθηκαν 12 Αστυνομικοί ενώ όσοι μετατέθηκαν σ’ αυτό και κατέχουν οργανική θέση, αποσπάστηκαν στο σύνολό τους σε άλλες Υπηρεσίες, πλην ενός συναδέλφου. Κατά συνέπεια, η υπάρχουσα δύναμη είναι 23 Αστυνομικοί, εκ των οποίων οι 5 είναι Αξιωματικοί, οι 3 υπηρεσία γραφείου και οι 15 εναπομείναντες Αστυνομικοί καλούνται να ανταπεξέλθουν σε όλες τις ανελαστικές υπηρεσίες και τα έκτακτα υπηρεσιακά γεγονότα.

Όλα αυτά έχουν προξενήσει αξεπέραστα προβλήματα που υποβαθμίζουν τις παρεχόμενες αστυνομικές υπηρεσίες προς το κοινωνικό σύνολο».

Η ΕΑΥΘ αναφέρει πως «πλέον είναι φύσει αδύνατον να διαταχθεί εποχούμενη περιπολία για κάθε 8ωρο, κι ως εκ τούτου την απογευματινή και βραδινή βάρδια εκτελείται μια κοινή εποχούμενη περιπολία με το ΤΑ Χαριλάου-Ανάληψης. Δηλαδή, 500.000 συμπολίτες μας και μια τεράστια περιοχή αρμοδιότητας αστυνομεύονται από ένα περιπολικό και μόνο!».

«Η κατάσταση είναι γνωστή στην ηγεσία», εξήγησε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Τσαϊρίδης. Και συμπλήρωσε: «Το πρόβλημα είναι τεράστιο και εθελοτυφλούν. Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στο τμήμα ασφάλειας που ασχολείται με την καθημερινή αστυνόμευση της πόλης. Στα περισσότερα τμήματα υπάρχει λανθασμένη διαχείριση προσωπικού. Αρκετά άτομα είναι αποσπασμένα σε άλλες υπηρεσίες και εκεί που δεν θα έπρεπε να υπηρετούν. Έτσι έχουμε την εικόνα σε ένα μεγάλο κομμάτι από την παραλία της πόλης μέχρι και την Τούμπα και την Τριανδρία να υπάρχει ένα μόνο περιπολικό για 500.000 κατοίκους. Κι αν υπάρξει αυτόφωρο, η εποχούμενη περιπολία ακινητοποιείται και το πλήρωμα συνδράμει τον Αξιωματικό Υπηρεσίας, ο οποίος κατά κανόνα δεν έχει βοηθό».

 

«Πάρτι ρουσφετιών»

Όπως τόνισε έχουν ακούσει κατά καιρούς από τους αρμόδιους παράγοντες πως θα επιληφθούν της κατάστασης, όμως στην πράξη δεν έχει γίνει κάτι. Αντίθετα, κατηγορεί πως «γίνεται ένα πάρτι ρουσφετιών στην αστυνομία αυτή τη στιγμή» και εξηγεί πως «το ζήτημα είναι στη διαχείριση προσωπικού. Εργαζόμενοι που έχουν οργανικές θέσεις απασχολούνται πχ στην φύλαξη πολιτικών προσώπων ή σε άλλες υπηρεσίες, ενώ την ίδια στιγμή φεύγουν άτομα σε τμήματα που έχουν ελλείψεις. Αναρωτιέμαι υπηρεσιακά κριτήρια δεν υπάρχουν; Σκεφτείτε πως στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας υπάρχουν 15 άτομα, στου Ευόσμου έπρεπε να υπήρχαν 83 αντί για 31 που υπηρετούν τώρα, και στου Λευκού Πύργου αντί για 137 υπάρχουν 63, λειτουργεί δηλαδή με το 45% των προβλεπόμενων δυνάμεων».

Ο κ. Τσαϊρίδης εξήγησε πως σαφώς και υπάρχουν εργαζόμενοι με αποσπάσεις στα νησιά ΒΑ Αιγαίου ή στον Έβρο, όμως το ζήτημα επικεντρώνεται στην σωστή διαχείριση του προσωπικού της πόλης. «Προκαλώ να μας διαψεύσουν ότι δεν ισχύουν αυτά που λέμε σχετικά με τη διαχείριση του προσωπικού», σημείωσε.

Ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ τόνισε πως ζήτησαν κοινή συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και τους Διευθυντές Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Ασφάλειας και Αστυνομίας ώστε να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις τους για το θέμα. «Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν λύσεις, θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας. Αρχικά με μια συνέντευξη τύπου ώστε να μάθουν όλοι οι πολίτες τι συμβαίνει και έπειτα ως έσχατο μέσο μια διαμαρτυρία», ανέφερε ο κ. Τσαϊρίδης.

Πηγή: typosthes.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...