Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αίτημα απεμπλοκής των Αστυνομικών της ΔΑΚΑΘ από τα σημεία επίδειξης barcode για τους αλλοδαπούς επιβάτες που εισέρχονται στην χώρα.

 

Αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκο ΧΑΡΔΑΛΙΑ, για την επιφόρτιση των Αστυνομικών της ΔΑΚΑΘ με την υποχρέωση ελέγχου των αλλοδαπών επιβατών που εισέρχονται στην χώρα για τον περαιτέρω ή μη δειγματοληπτικό έλεγχο τους για κορωνοϊό.

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Υφυπουργέ,

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την επιφόρτιση της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης (ΔΑΚΑΘ) με τον έλεγχο των επιβατών που εισέρχονται από την αλλοδαπή, ώστε να διαπιστώσουν αν απαιτείται δειγματοληπτικός εργαστηριακός έλεγχος για κορωνοϊό (Covid-19).

Ο αστυνομικός έλεγχος γίνεται μέσω Barcode στο κινητό τηλέφωνο ή σε έντυπο, και όπως μας αναφέρθηκε, για την εκπλήρωση της διαδικασίας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» απαιτούνται τουλάχιστον 7 Αστυνομικοί ανά ώρα. Ο αριθμός είναι δυσθεώρητος σε σχέση με το υπάρχον προσωπικό της Διεύθυνσης, με αποτέλεσμα να συνδράμουν Αστυνομικοί από όλες τις Υπηρεσίες της ΔΑΚΑΘ, εκτός του Αστυνομικού Τμήματος (Ασφάλεια, Τροχαία, κτλ).

Η αρμοδιότητα αυτή, αποτελεί ένα επιπλέον πάρεργο στις πλάτες της Ελληνικής Αστυνομίας. Στην πρόσφατη συνάντησή μας, σας παραθέσαμε αναλυτικά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΑΚΑΘ, μετά την επέκταση του αερολιμένα και την λειτουργία του νέου τμήματός του, και αιτηθήκαμε την ενίσχυση της Διεύθυνσης με μόνιμο προσωπικό και διπλασιασμό των οργανικών θέσεων του οργανογράμματος. Ως πρώτο βήμα, αποσπάστηκαν 20 Αστυνομικοί, οι οποίο ωστόσο δεν εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας.

Όπως έχετε συνομολογήσει στο παρελθόν, η Αστυνομία είναι χρεωμένη με αρκετά πάρεργα και πρέπει να διακοπεί η επιβάρυνσή της με καθήκοντα που δεν εμπίπτουν στη φύση της αποστολής της. Πολλώ δε μάλλον, όταν μιλάμε για την ΔΑΚΑΘ που αντιμετωπίζει την τεράστια πρόκληση της ορθής αστυνόμευσης του αεροδρομίου «Μακεδονία» μετά την επέκταση των εγκαταστάσεών του.

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Υφυπουργέ,

Επειδή δεν υπάρχει η πολυτέλεια για κατασπατάληση δυνάμεων, καθότι η αστυνομική δύναμη και οι δυνατότητες της ΔΑΚΑΘ υπολείπονται κατά πολύ αυτών που απαιτούνται, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας, ώστε να απεμπλακεί η Ελληνική Αστυνομία από την διαλαμβανόμενη στο εν λόγω έγγραφο υποχρέωση και ο έλεγχος των επιβατών να πραγματοποιείται από τους υπαλλήλους των ιδιωτικών εταιρειών ασφάλειας, οι οποίοι θα παραπέμπουν τα πρόσωπα που θα υπόκεινται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό ιατρικό έλεγχο σε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

 

Θεσσαλονίκη, 7 Ιουλίου 2020

 

Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος      ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701                            6948753589

 

Πηγή: eaythes.gr

Σχετικά Άρθρα

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...