Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αίτημα συνυπηρέτησης εκπαιδευτικών στην περιοχή που υπηρετεί ο/η σύζυγος Αστυνομικός.

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 15:02 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Αίτημα προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Νίκη Κεραμέως και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (μέσω ΠΟΑΣΥ) για συνυπηρέτηση των εκπαιδευτικών στην περιοχή που υπηρετεί ο/η σύζυγος Αστυνομικός.

κ.κ. Υπουργοί,

Η συνυπηρέτηση των συζυγών που ασκούν επαγγέλματα που διέπονται από το καθεστώς των μεταθέσεων, είναι επιβεβλημένη για την προστασία της οικογένειας. Η ανάγκη αυτή, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν αναφερόμαστε στους Αστυνομικούς, οι οποίοι απασχολούνται επί το πλείστον, σε κυλιόμενες βάρδιες, άστατα ωράρια και οι οικογένειές τους συχνά αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα δύσκολες και πιεστικές συνθήκες λόγω της φύσης της εργασίας τους.

Ο Νομοθέτης, με το άρθρο 32 του Ν. 4676/2020, αναγνώρισε την ιδιαιτερότητα της εργασίας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που έχουν συζύγους εκπαιδευτικούς, πλην όμως δεν συμπεριέλαβε το αστυνομικό προσωπικό. Η εν λόγω διάταξη αναφέρει ότι: «1. Εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, δύναται να αποσπώνται με αίτησή τους, κατά παρέκκλιση των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας, σε εκπαιδευτική μονάδα της πόλης όπου βρίσκεται η έδρα της στρατιωτικής μονάδας, Λιμενικής Αρχής ή σε εκπαιδευτική μονάδα που απέχει έως είκοσι (20) χιλιόμετρα από τη στρατιωτική μονάδα ή Λιμενική Αρχή που υπηρετεί ο/η σύζυγός τους και για όσο χρόνο υπηρετεί ο/η σύζυγος στη μονάδα αυτή. Σε περίπτωση που ο/η σύζυγος υπηρετεί σε νησί, η κατά το προηγούμενο εδάφιο απόσπαση δεν μπορεί να διενεργείται εκτός νησιού.» και είναι πολύ σημαντική για την απρόσκοπτη ανάπτυξη της οικογένειας.

Η εξαίρεση αυτή, ήδη έχει διαταράξει τον προγραμματισμό πολλών οικογενειών και έχει βαρύνει αισθητά την οικονομικό προϋπολογισμό τους. Επιπλέον, βρισκόμενοι μπροστά σε ένα νέο κύμα πανδημίας που μπορεί να επιφέρει κλείσιμο των σχολειών και ανάγκη συνένωσης των οικογενειών, θα θέσει σε κίνδυνο την συνοχή και την ισορροπία μεταξύ των μελών τους.

Επειδή ο θεσμός της οικογένειας προστατεύεται σύμφωνα με το άρθρο 21 του Συντάγματος, δεν επιτρέπεται να υπάρχουν διακρίσεις και καθυστερήσεις για την επίτευξή του. Για όλους τους προαναφερόμενους λόγους, παρακαλούμε όπως συμπεριληφθεί το αστυνομικό στο άρθρο 32 του Ν. 4676/2020, ήτοι να προβλεφθεί η συνυπηρέτηση των εκπαιδευτικών που είναι σύζυγοι Αστυνομικών, σε εκπαιδευτική μονάδα της περιοχής που υπηρετεί ο Αστυνομικός.

Θεσσαλονίκη, 10 Ιουνίου 2020

      

Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701                         694875358

Πηγή:eaythes.gr

Σχετικά Άρθρα

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...