Προτάσεις της ΕΑΥΘ μετά τα έκτακτα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 09:15 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Έγγραφο προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ (μέσω ΠΟΑΣΥ), με κοινοποίηση στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ, με προτάσεις της Ένωσης μετά τα έκτακτα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.


Κύριε Αρχηγέ,


Με τον παρόν έγγραφο, επανερχόμαστε για να θίξουμε τις μεγάλες υπηρεσιακές παραλείψεις στα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού στις Αστυνομικές Υπηρεσίες, και να διατυπώσουμε μια σειρά προτάσεων για την επίλυση ορισμένων προβλημάτων που μας έχουν καταγγελθεί από μέλη μας.


Όσο ο ιός εξακολουθεί να εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στην χώρα μας, η Κυβέρνηση αποφάσισε τον περιορισμό των δημοσίων υπηρεσιών και την διακοπή λειτουργίας των Δικαστηρίων. Ωστόσο, η απόφαση αυτή δεν επηρέασε σημαντικά την λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία έχει επαναπαυθεί στην ατομική ευθύνη των εργαζόμενων για την τήρηση των κανόνων προσωπικής υγιεινής.
Είναι αυτονόητο ότι η φύση του επαγγέλματός μας δεν επιτρέπει την απόλυτη εφαρμογή των έκτακτων μέτρων στο αστυνομικό προσωπικό. Εντούτοις, θα έπρεπε ήδη να έχουν δοθεί συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές για τον τρόπο λειτουργίας των αστυνομικών Υπηρεσιών, καθώς κι ένα πρωτόκολλο ενεργειών για την προφύλαξη των εργαζόμενων Αστυνομικών.
Μετά τη δημοσιοποίηση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού στην Αστυνομία, είναι άμεση ανάγκη να προστατευτούν οι συνάδελφοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, οι συγγενείς τους και γενικότερα η δημόσια υγεία. Σήμερα κιόλας, πρέπει να υιοθετηθούν έκτακτα μέτρα περιορισμού της λειτουργίας όλων των γραφείων της ΕΛΑΣ που εξυπηρετούν το κοινό για διοικητικά ζητήματα, γραφειοκρατικές υποθέσεις, γνήσια υπογραφής, όπως επίσης των γραφείων αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων και των γραφείων επιδόσεων πάσης φύσεως εγγράφων (δικόγραφα, στρατιωτικές εντολές κλπ.).
Συγκεκριμένα, για την αποφυγή συνωστισμού, προτείνουμε σε κάθε Αστυνομικό Τμήμα να τηρείται σειρά αναμονής σε εξωτερικό χώρο, έως 5 άτομα, για όσους προσέρχονται με σκοπό την επικύρωση γνήσιου υπογραφής.
Με πρότυπο τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για τα επισκεπτήρια στα νοσοκομεία, προτείνουμε την απαγόρευση του επισκεπτηρίου στα αστυνομικά κρατητήρια εφόσον δεν τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης μετάδοσης του ιού (απολύμανση χεριών, χρήση μάσκας κ.λ.π.) και δεν υπάρχει προστατευτικό τζάμι ανάμεσα στον επισκέπτη και τον κρατούμενο.
Με ανάλογη υπευθυνότητα πρέπει να αντιμετωπιστούν και οι ασθενείς κρατούμενοι που μεταφέρονται στα νοσοκομεία για εξέταση. Ο μεγάλος φόρτος στις δομές υγείας αναγκάζει τα πληρώματα των περιπολικών και τους κρατούμενους να αναμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα την έλευση της σειράς τους. Η ενέργεια αυτή προκαλεί κενά στα μέτρα ασφαλείας και εκθέτει σε κίνδυνο τους εμπλεκόμενους. Προτείνουμε την κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση των ασθενών-κρατουμένων στα νοσοκομεία ως μέσο για την διασφάλιση της ομαλής πραγμάτωσης της μετακίνησής τους.
Όσον αφορά τους ανήλικους ασθενείς που φυλάσσονται στα Νοσοκομεία από την Ελληνική Αστυνομία, μας έχει καταγγελθεί ότι μέχρι σήμερα οι συνάδελφοί μας συνεχίζουν τις φυλάξεις, παρότι παραμένουν μέσα στο νοσοκομείο ένα 8ωρο και κινδυνεύουν να εκτεθούν στον κορονοϊό. Θα πρέπει άμεσα η Ηγεσία της ΕΛΑΣ να έρθει σε επαφή με τον αρμόδιο Εισαγγελέα Ανηλίκων ώστε να δοθεί μια ικανοποιητική λύση.
Επίσης, η διακοπή λειτουργίας της Υπηρεσίας Ασύλου πρέπει συνοδευτεί από την παράλληλη αναστολή εξυπηρέτησης των αλλοδαπών που έχουν αποφάσεις ασύλου από τις Υπηρεσίες Αλλοδαπών της ΓΑΔΘ.
Μετά τις ακυρώσεις αεροπορικών πτήσεων και το κλείσιμο των συνόρων γειτονικών μας χώρων, είναι επιτακτική ανάγκη να αποσαφηνιστεί ο τρόπος αντιμετώπισης των αλλοδαπών που έχουν 30ήμερη προθεσμία οικειοθελούς αποχώρησης από την χώρα για όσο χρόνο διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα κατά της πανδημίας.
Καθότι η αναμονή στις τηλεφωνικές γραμμές του ΕΟΔΥ είναι μεγάλη, προτείνουμε να λειτουργήσει μια νέα γραμμή που αφορά τον κορονοϊό και θα εξυπηρετεί μόνο το αστυνομικό προσωπικό για θέματα που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας.
Επειδή η Ελληνική Αστυνομία έχει πολυάριθμες και μεγάλου εύρους αρμοδιότητες, θα ήταν σωστό να απευθυνθεί δημόσια έκκληση προς τους πολίτες να μην προσέρχονται στα Τμήματα και στις κεντρικές Υπηρεσίες εάν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.
Δυστυχώς, βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά και κάθε μέρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάποια νέα εξέλιξη. Μόνο η Ηγεσία του Σώματος μπορεί να προστατεύσει και να υποστηρίξει ουσιωδώς το αστυνομικό προσωπικό, με απώτερο στόχο τη θωράκιση της δημόσιας υγείας.
Θεωρούμε ότι οι προσωπικές παρεμβάσεις σας μπορούν να λύσουν κάθε ανακύψαν πρόβλημα, πλην όμως, θα ήταν θεμιτή η δημιουργία μιας κεντρικής επιτροπής Αξιωματικών με γνώσεις στη διαχείριση των κινδύνων και κρίσεων, η οποία θα καταλήξει και θα εισάγει μια σειρά υπηρεσιακών μέτρων που θα προλαμβάνουν τις δυσάρεστες συνέπειες της διασποράς του κορονοϊού στην χώρα μας.

 

 

Θεσσαλονίκη, 14 Μαρτίου 2020

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701 6948753589

Πηγή:eaythes.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...