Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έγγραφο της Ένωσης για τους όρους νοσηλείας των Αστυνομικών και των συγγενών αυτών στο 424 ΓΣΝ

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 18:44 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Έγγραφο της Ένωσης προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, μέσω της ΠΟΑΣΥ, για τους όρους νοσηλείας των συγγενών των Αστυνομικών στο 424 ΓΣΝ.

    

Με το παρόν έγγραφο, θέλουμε να θίξουμε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που ταλανίζει το αστυνομικό προσωπικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Καθημερινά, πολλοί Αστυνομικοί μεταβαίνουν στο 424 ΓΣΝ για ιατρική φροντίδα από το ειδικευμένο και αξιόλογο προσωπικό του. Ωστόσο, μέρα με τη μέρα, αυξάνονται τα παράπονα προς την Ένωσή μας σχετικά με την εξυπηρέτηση των Αστυνομικών και των οικογενειών τους από το ιατρικό προσωπικό.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ιατροί του 424 ΓΣΝ αρνήθηκαν την εξέταση ασθενών – μελών α’ βαθμού συγγένειας Αστυνομικών, προτάσσοντας ως επιχείρημα την μη περίληψή τους στους δικαιούχους νοσηλείας. Τελευταία καταγγελία ήταν, η άρνηση εξέτασης ενός 15χρονου τέκνου Αστυνομικού με ορθοπεδικό πρόβλημα, λόγω της ηλικίας του. Όπως ενημερωθήκαμε, η εξαίρεση αυτή βασίζεται σε εσωτερικό υπηρεσιακό σημείωμα του Διευθυντή του 424 ΓΣΝ, η οποία καθορίζει ότι τα τέκνα πρέπει να είναι άνω των 16 ετών. Κατά τη γνώμη μας, η απόφαση αυτή αποτελεί εμπαιγμό για τις χιλιάδες Αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη και αντίκειται στην ισχύουσα νομοθεσία.

Όπως γνωρίζετε, βάσει του αρθ. 1 της υπ’αριθ. Φ. 700/ΑΔ218421/Σ. 560 από 1-9-2010 κοινής απόφασης των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη «Παρέχεται το δικαίωμα της εξωνοσοκομειακής και νοσοκομειακής περίθαλψης σε όλα τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία της χώρας … στο μόνιμο εν ενεργεία και εν αποστρατεία Ένστολο Προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, όπως προσδιορίζονται στις διατάξεις του άρθρου 2 της παρούσας, με τις ίδιους κανόνες και διαδικασίες που ισχύουν για το μόνιμο εν ενεργεία και εν αποστρατεία Ένστολο».

Το αρθ. 2  ορίζει ότι «Για το εν ενεργεία ή εν αποστρατεία ένστολο Προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας ως προστατευόμενα μέλη οικογενείας θεωρούνται η (ο) σύζυγος, τα ανήλικα άγαμα τέκνα ηλικίας 14 έως 18 ετών καθώς και τα ενήλικα άγαμα τέκνα που δεν έχουν υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας τους και σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες Σχολές του εσωτερικού ή εξωτερικού.»

Η απορία που γεννάται είναι, αν η εκάστοτε Διοίκηση των Στρατιωτικών Νοσοκομείων μπορεί να παραβλέπει τη νομοθεσία του κράτους, να προσθαφαιρεί τους δικαιούχους νοσηλείας ή να τροποποιεί κατά το δοκούν τους όρους νοσηλείας.

Όλα τα παραπάνω, έχουν προκαλέσει μεγάλη σύγχυση, σχετικά με την ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη των συγγενών των Αστυνομικών. Η ασάφεια αυτή, υποτιμά το Σώμα της ΕΛΑΣ, ιδίως όταν βλέπουμε ότι οι δικαιούχοι εξέτασης στα στρατιωτικά νοσηλεία έχουν αυξηθεί, και πλέον μπορούν να τα επισκεφθούν και οι πολίτες. Επιπλέον, αφήνει στη διάθεση του εκάστοτε ιατρού την δυνατότητα εξυπηρέτησης των ασθενών, ο οποίος ενεργεί βάσει της προθυμίας και της ευαισθησίας του.

Πρόσφατα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συνάντησε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και παρέθεσε τα υπάρχοντα προβλήματα, πλην όμως η τελευταία δεν ενέργησε ως όφειλε, παρά τις δεσμεύσεις της για το αντίθετο, με αποτέλεσμα η κατάσταση να παραμένει αμετάβλητη μέχρι και σήμερα.

Επειδή η εξασφάλιση της καλής υγείας εγγυάται καλύτερη ζωή, απευθυνόμαστε σε εσάς και παρακαλούμε να εξετάσετε τα ανωτέρω και να μεριμνήσετε για την αποσαφήνιση των δικαιούχων και όρων εξέτασης και νοσηλείας των Αστυνομικών και των συγγενών τους στο 424 ΓΣΝ.

 Πηγή: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Σχετικά Άρθρα

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...