Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναζητείται αξιοκρατία και διαφάνεια - Ρουσφετολογικό πανηγύρι στις μεταθέσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 10:54 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

 

Εν έτει 2019, προϊούσης της υπηρεσιακής κρίσης στην ΓΑΔΘ, γίναμε μάρτυρες μεταθέσεων στις ειδικές Υπηρεσίες του ΑΕΑ που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες δεν βασίστηκαν στις πραγματικές ανάγκες των Υπηρεσιών αλλά σε υποκειμενικά προσωπικά κριτήρια. Πως αλλιώς μπορούμε να σχολιάσουμε την ενίσχυση υπερπλήρων ειδικών Υπηρεσιών (με μηδενικές κενές οργανικές θέσεις) με προσωπικό από τις ήδη αποδυναμωμένες Αστυνομικές Διευθύνσεις της ΓΑΔΘ;

Ενώ το Αρχηγείο γνωρίζει ότι σε πολλούς Αστυνομικούς οφείλονται πάνω από 20 ρεπό, αντί να εξομαλύνει την κατάσταση με την ορθή ανακατανομή του προσωπικού, αποφάσισε να επιδεινώσει επιπλέον την υπηρεσιακή πραγματικότητα της ΓΑΔΘ και να μειώσει επιπλέον το υπάρχον προσωπικό στις ΑΔ.

Ο απόλυτος παραλογισμός αποτυπώνεται στην επιλογή ενίσχυσης της ΥΤΕΒΕ και ΥΕΕΒΕ με Αστυνομικούς από την ΓΑΔΘ, ενώ στις Υπηρεσίες αυτές, για χρόνια, συντηρούνται αποσπάσεις συναδέλφων που κατέχουν ειδικότητα, χωρίς να τους εγκρίνονται οι αιτήσεις μετάθεσης.

Στο εξής, κάθε υποκριτική δικαιολογία που θα προτάσσεται από την Ηγεσία μας για αδυναμία ενίσχυσης των Αστυνομικών Διευθύνσεων της ΓΑΔΘ υποτιμά τη νοημοσύνη μας.

Προς διάψευση των προαναφερόμενων, το Αρχηγείο θα μπορούσε να δημοσιοποιήσει την οργανική και την υπάρχουσα δύναμη των ειδικών Υπηρεσιών του στη Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης και τα κριτήρια με τα οποία έγιναν οι εγκρίσεις των αιτήσεων μεταθέσεων.

Κύριε Πρόεδρε,

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την παρούσα εξέλιξη και επισημαίνει την πάγια θέση της για θέσπιση ενός αξιοκρατικού Κώδικα εσωτερικών μεταθέσεων. Το επισυναπτόμενο έγγραφό μας, το οποίο καταθέσαμε στο πρόσφατο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, περιέχει ενδεικτικές προτάσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για την σύνταξη μιας ολοκληρωμένης εισήγησης που θα προωθηθεί από την Ομοσπονδία μας προς το Αρχηγείο.

Η διαχρονική εκμετάλλευση των μεταθέσεων πρέπει να λάβει τέλος. Μόνο με την παρέμβαση και την πίεση της ΠΟΑΣΥ μπορεί να μπει ένα φρένο στο ρουσφετολογικό πανηγύρι που στήνεται κάθε χρόνο και να βασιλέψουν, επιτέλους, η διαφάνεια και η αξιοκρατία. Στρεφόμαστε σ’εσάς για να γίνει το πρώτο σημαντικό βήμα που θα σταματήσει τον άτυπο Νόμο της υπηρεσιακής τακτοποίησης μέσω γνωριμιών και διασυνδέσεων στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονικης.

Σχετικά Άρθρα

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...