Διεύθυνση Αστυνομίας: 1 βήμα πριν την κατάρρευση. Όλη η αλήθεια με πραγματικά στοιχεία Κύριο

Το τελευταίο διάστημα τόσο το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης εκδίδουν διαταγές για την χορήγηση των οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων στο

προσωπικό. Αν και η βούληση της Ηγεσίας είναι θετική, δυστυχώς βλέπουμε ότι οι διαταγές ουσιαστικά καταργούνται εν τη γενέσει τους. Οι Διοικητές των Υπηρεσιών τις αντιμετωπίζουν σαν απλές παραινέσεις και τις αγνοούν επιδεικτικά. Όπως είναι φυσικό, όλο αυτό το κλίμα δημιουργεί δυσπιστία και επιφυλακτικότητα στο προσωπικό.

Ταυτόχρονα, προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα για τις εσωτερικές διαταγές του Σώματος. Οι Διοικητές έχουν την ευχέρεια να τις εφαρμόζουν βάσει των προσωπικών τους κριτηρίων; Οι διαταγές έχουν κάποιον βαθμό προτεραιότητας και δεν είναι υποχρεωτικές; Όταν οι διαταγές δεν τηρούνται απροκάλυπτα, αυτός που παραλείπει την υποχρέωσή του παραμένει ατιμώρητος;

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολική υπηρεσιακή κατάρρευση. Όπως προκύπτουν από πραγματικά στοιχεία και όχι «ωραιοποιημένα», το τελευταίο 8μηνο στους μάχιμους Αστυνομικούς των μεγαλύτερων Αστυνομικών Τμημάτων οφείλονται κατά μέσο όρο οι κάτωθι ημερήσιες αναπαύσεις:

ΑΤ Αμπελοκήπων 12 ημερήσιες αναπαύσεις

ΑΤ Δέλτα 15 ημερήσιες αναπαύσεις

ΑΤ Καλαμαριάς 8 ημερήσιες αναπαύσεις

ΑΤ Καλλινδοίων 10 ημερήσιες αναπαύσεις

ΑΤ Λαγκαδά 10 ημερήσιες αναπαύσεις

ΑΤ Χαριλάου 11 ημερήσιες αναπαύσεις

Και η ταλαιπωρία δεν σταματάει εδώ. Όπως μας καταγγέλθηκε, υπάρχουν 6 Αστυνομικοί που υπηρετούν σε ΑΤ της πόλης και όλο τον μήνα Μάρτιο έχουν λάβει μόνο μια ημερήσια ανάπαυση!

Επίσης, σε ΑΤ στο οποίο κατά μέσο όρο οφείλονται 10 ρεπό στο προσωπικό, πριν λίγες μέρες δόθηκε εντολή και αποσπάστηκε ένας Αστυνομικός σε άλλη Αστυνομική Διεύθυνση.

Αν τα παραπάνω δεν είναι απόδειξη αδιαφορίας εκ μέρους της Ηγεσίας τότε τι είναι;

Ακόμα και στην Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, η οποία δεν στερείται προσωπικού, η κακή διαχείριση και κατανομή της δύναμής της οδηγεί τα Τμήματα Ασφαλείας σε υπηρεσιακό φόρτο. Συγκριμένα, υπάρχει ΤΑ το οποίο έχει μόλις 11 Αστυνομικούς να διαθέσει για τις εξωτερικές υπηρεσίες. Αντίστοιχα, το κεντρικότερο ΤΑ της πόλης λειτουργεί με το 50% της οργανικής δύναμής του. Η Ηγεσία της ΓΑΔΘ αντί να ενισχύσει αυτά τα Τμήματα με μόνιμο προσωπικό, μηχανεύεται προσωρινές λύσεις που διαιωνίζουν και διογκώνουν το πρόβλημα. Η αντιμετώπιση αυτή, μετακυλύει το ζήτημα της στελέχωσης των Τμημάτων από χρόνο σε χρόνο κι από την μια Ηγεσία στην άλλη.

Είναι απογοητευτικό, σε μια σύγχρονη κοινωνία, η Ελληνική Αστυνομία να αναγάγει την έκδοση υπηρεσίας σε μαθηματικό γρίφο, η λύση του οποίου μοιάζει να είναι πρακτικά αδύνατη. Το να χορηγούνται οι ημερήσιες αναπαύσεις όπως προβλέπονται από τη νομοθεσία είναι αναφαίρετο εργασιακό μας δικαίωμα. Με λίγες, απλές και στοχευμένες αποφάσεις μπορεί το ζήτημα να λυθεί άπαξ δια παντός.

Η συνεχής και αβασάνιστη έκδοση διαταγών που λειτουργούν μόνο για το φαίνεσθε, ενώ πρακτικά απλώς αρχειοθετούνται, πλέον αποτελεί εμπαιγμό για το δοκιμαζόμενο προσωπικό της ΓΑΔΘ. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προτείνει να διακοπούν άμεσα όλες οι αποσπάσεις που δεν εξυπηρετούν το υπηρεσιακό συμφέρον αλλά υποκινούνται από άλλα κίνητρα. Άμεση πρέπει να είναι η απεμπλοκή των αστυνομικών δυνάμεων από τη φύλαξη σταθερών στόχων, καθώς επίσης και ο εξορθολογισμός του προσωπικού που διατίθεται σε μόνιμες υπηρεσιακές ανάγκες. Τέλος, με αφορμή τους 61 συναδέλφους που θα μετατεθούν στην ΓΑΔΘ μέσω των τακτικών μεταθέσεων, προτείνουμε να δοθούν εκ των προτέρων σαφείς κατευθυντήριες γραμμές για το που θα τοποθετηθούν, με μοναδικό γνώμονα τα υπάρχοντα υπηρεσιακά κενά. Διαφορετικά, η φετινή γενναία ενίσχυση της Θεσσαλονίκης με προσωπικό θα περάσει απαρατήρητη.

 

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6948753589

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/5aead06aa9b571fe14883d006f0c4de3.jpg
Κατόπιν ομόφωνης απόφασης στο χθεσινό ΔΣ της 12-6-2019, η ΕΑΥΘ ανακοινώνει τη συνεργασία της με το
cache/resized/f79475ef56e8dba3f4759a18db1d73bd.jpg
Οι Αστυνομικοί της ΓΑΔΘ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης
cache/resized/828afbca7396b901fbea6ac1a61eab58.jpg
Έγγραφο της Ένωσης προς τον Πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ κ. Γρηγόριο ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ   Εν έτει 2019, προϊούσης
cache/resized/635972e96db2c4ffb7fe8bcd7f89063c.jpg
Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η απόφαση του ΑΕΑ να πραγματοποιήσει συμβούλια 2 μέρες πριν την
cache/resized/fe72ffb49d4e6f5125654849f28ae2b1.jpg
Το οτιδήποτε πλέον συμβαίνει στην πόλη της Θεσσαλονίκης δεν πρέπει να μας προκαλεί εντύπωση όσον
cache/resized/a2c96693b95f3c9bf56e01875fb919c2.jpg
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συνεδρίασε στο ΑΤ Λευκού
cache/resized/069ef7af91316035aad8096cf28f24be.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας έλαβε την καίρια απόφαση να σταθεί αλληλέγγυα στην
cache/resized/c90790aebffbe8a4f9679a1e936b3e56.jpg
Σε αποθήκη έκρυβαν 924.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 173.000 συσκευασίες λαθραίου καπνού, τέσσερις

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...