Έως και 30 οφειλόμενα ρεπό στο ΑΤ Αμπελοκήπων - Εξώδικο στον Διοικητή του ΑΤ

Κυριακή, 03 Μαρτίου 2019 16:29 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Τον τελευταίο χρόνο, το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε δυο φορές το ΑΤ Αμπελοκήπων-Μενεμένης, μετά από τα έντονα παράπονα μελών της για υπεράριθμες οφειλόμενες αναπαύσεις. Υπάρχουν Αστυνομικοί στους οποίους οφείλονται 30(!) ρεπό.

Η Ένωσή μας προσέγγισε αυτό το διαχρονικό πρόβλημα με ποικίλους τρόπους ώστε να βρεθεί λύση, χωρίς κάποιο απτό αποτέλεσμα. Το ζήτημα το μεταφέραμε ακόμα και στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και σε άλλα πρόσωπα της φυσικής και Ηγεσίας.

Η τεράστια υπηρεσιακή πίεση που δέχονταν οι υπηρετούντες Αστυνομικοί για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε συνδυασμό με την αναλγησία της Διοίκησης, τους οδήγησε στην μαζική σύνταξη αιτημάτων για να τους γνωστοποιηθούν επισήμως οι οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις για δικαστική χρήση.

Η ενέργεια αυτή εξισορρόπησε την κατάσταση για βραχύ χρονικό διάστημα. Ως εκ θαύματος, οι ημερήσιες αναπαύσεις άρχισαν να χορηγούνται και τα πολλά μέτρα τάξης μειώθηκαν. Αυτό διήρκησε λίγο και με λύπη διαπιστώσαμε ότι τα προβλήματα μετακυλήθηκαν σε άλλα ΑΤ.

Επειδή η κατάσταση λιμνάζει και οι συνάδελφοί μας έχουν φτάσει στα όρια της ανθρώπινης αντοχής, η Ένωση Αστυνομικών κατέθεσε σήμερα εξώδικη δήλωση κατά του Διοικητή της Υπηρεσίας με αίτημα την άμεση εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και την χορήγηση των προβλεπόμενων ημερησίων αναπαύσεων στο προσωπικό του Αστυνομικού τμήματος Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Σε καμία περίπτωση δεν θα μας ικανοποιήσουν οι προσωρινές λύσεις που προσφιλώς δίνει η Διοίκηση. Αν δεν υπάρξει μόνιμη αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, το επόμενο διάστημα, η Ένωση θα προσφύγει στη δικαιοσύνη μέσω μηνύσεων.

 

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ

ΠΑΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ

 

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ

Της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ

Τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

 

Κοινοποιούμενη στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης


Θεσσαλονίκη, 01/03/2019

 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, πληθώρα Αστυνομικών, μέλη της Ενώσεώς μας, υπηρετούντες στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων – Μενεμένης, έχουν προβεί σε αναφορά ενώπιον των αρμοδίων οργάνων της Ενώσεώς μας διότι δεν έχουν λάβει τις ημερήσιες αναπαύσεις (ρεπό) που δικαιούνται.

Ο αριθμός των οφειλομένων ημερήσιων αναπαύσεων όπως προκύπτει από τις αναφορές που μας έχουν γίνει είναι, μεγάλος, καθώς οφείλονται από εννέα { 9 } ημερήσιες αναπαύσεις ενώ σε μερικούς αστυνομικούς ο αριθμός των οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων φτάνει μέχρι και τις τριάντα ( 30 )!!!

Είναι λοιπόν φανερό το υφιστάμενο πρόβλημα, που δημιουργεί παρενέργειες και στην εύρυθμη λειτουργία του τμήματος αλλά και προβλήματα στην προσωπική και οικογενειακή κατάσταση του προσωπικού. Δεν είναι δυνατόν να παραβιάζονται βάναυσα τα εργασιακά δικαιώματα των αστυνομικών, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με ευρύτατο φάσμα καθηκόντων τα οποία και διεκπεραιώνουν πολλές φορές με προσωπική θυσία και υπέρβαση των βιολογικών ορίων τους. Άπαντες οι συνάδελφοι αστυνομικοί εκτελούν καθημερινά με αυτοθυσία τα καθήκοντα τους. Ο τρόπος δράσης των αστυνομικών, ο σεβασμός και η αυτοθυσία που επιδεικνύουν στο καθήκον και το αίσθημα ευθύνης που τους διακατέχει, θα πρέπει να αποτελεί γνώμονα ώστε να τυγχάνουν και αυτή της δέουσας συμπεριφοράς και εκτίμησης από την διοίκηση. Είναι αδιανόητο σήμερα να στερείται ο οποιοσδήποτε πολίτης ένα κεκτημένο δικαίωμά του, και μάλιστα ένα δικαίωμα που άπτεται της επαγγελματικής ιδιότητας με επιπτώσεις και στο κοινωνικό σύνολο και το δημόσιο συμφέρον. Μάλιστα θα πρέπει να επισημανθεί πως είναι οξύμωρο να παραβιάζονται οι κείμενες διατάξεις από αυτούς των οποίων καθήκον είναι η επίβλεψη της τήρησης της νομιμότητας.

Η επί μακρώ και συστηματική μη χορήγηση ημερησίων αναπαύσεων κάθε άλλο παρά ωφελεί την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας και την διασφάλιση της δημόσια τάξης και της νομιμότητας. Η αδιάκοπη εκτέλεση των υπηρεσιών, χωρίς να έχει μεσολαβήσει κάποια ημέρα ανάπαυσης, καταπονεί σωματικά και ψυχικά τους αστυνομικούς. Η σωματική καταπόνηση είναι δυνατόν να μειώσει την αποτελεσματικότητα των συναδέλφων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους με αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου και την αποτελεσματική παροχή των αστυνομικών Υπηρεσιών και ενδεχομένως να διακυβεύεται σε κάποιες περιπτώσεις και η σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών. Η ψυχική καταπόνηση των αστυνομικών, που επιδρά και αυτή στην παραγωγικότητα των αστυνομικών, έγκειται στην «αποξένωση» των αστυνομικών από τις οικογένειές τους. Οι περισσότεροι συνάδελφοι είναι παντρεμένοι και έχουν παιδιά, όμως λόγω του ωραρίου εκτέλεσης των υπηρεσιών και λόγω του ότι δεν τους χορηγείται η εκ του νόμου οφειλόμενη ημερήσια ανάπαυση στερούνται τις πολύτιμες οικογενειακές στιγμές με τα παιδιά και τις συζύγους τους.

Επειδή αντιλαμβανόμαστε πως η σώρευση ενός τόσο μεγάλου αριθμού οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων σε κάθε αστυνομικό, ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα στην επιχειρησιακή δυνατότητα του προσωπικού εξαιτίας κοπώσεως με απρόβλεπτες συνέπειες.

Επειδή ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προτιθέμεθα να συνδράμουμε με κάθε δυνατό τρόπο ώστε αφενός μεν οι συνάδελφοι να μην στερούνται μηδενός δικαιώματός τους αφετέρου να καλύπτονται με τον καλύτερο και προσφορότερο τρόπο οι υπηρεσιακές ανάγκες.

Επειδή δυστυχώς μέχρι τώρα η κατάσταση δεν βελτιώνεται, με την παρούσα εξώδικη δήλωση σας καλούμε να εφαρμοστεί άμεσα η υφιστάμενη νομοθεσία, η τήρηση της οποίας είναι αυτονόητη από τους υπηρετούντες στην Ελληνική Αστυνομία

 

Για τους λόγους αυτούς

και με επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος

Ζητούμε την άμεση εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και την άμεση χορήγηση των προβλεπόμενων ημερησίων αναπαύσεων στο προσωπικό του Αστυνομικού τμήματος Αμπελοκήπων Μενεμένης.

 

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6948753589

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...