Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλληλεγγύη και συναδελφικότητα στην πράξη κι όχι μόνο στα λόγια

Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 12:43 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης δεν έχει ενισχυθεί με νέα οχήματα πάνω από δέκα χρόνια. Ως αποτέλεσμα, καθημερινά η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας τίθεται σε κίνδυνο και μειώνεται το επίπεδο ασφάλειας των συμπολιτών μας.



Τα παραπάνω τα έχουμε επικοινωνήσει αμέτρητες φορές στο ανώτατο συνδικαλιστικό μας όργανο, την ΠΟΑΣΥ, τόσο προφορικά όσο και εγγράφως.

Το ίδιο έχουμε πράξει, κατ’ εξακολούθηση, στην πολιτική και φυσική Ηγεσία του Σώματος, στους εκλεγμένους βουλευτές, στην τοπική αυτοδιοίκηση. Με κάθε ευκαιρία τονίζουμε την οριακή κατάσταση που βιώνει η δεύτερη μεγαλύτερη Αστυνομική Διεύθυνση της χώρας. Η αντίδραση των προαναφερόμενων, μηδενός εξαιρουμένου, ήταν η συνήθης. Νεύμα δήθεν συμπάθειας και κούφιες υποσχέσεις.

Τα αποτελέσματα αυτής της αδιαφορίας είναι τραγικά και αποτυπώνονται στην καθημερινότητά μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

-  Τους τελευταίους μήνες, 3 οχήματα έχουν τυλιχθεί τις φλόγες εν κινήσει κι εν ώρα υπηρεσίας.

-  Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» που φιλοξενεί εκατομμύρια επισκέπτες, διεθνείς πτήσεις και αποτελεί βιτρίνα της Βόρειας Ελλάδας για τους τουρίστες, δεν έχει κανένα όχημα!

-  Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης εξυπηρετεί άνω του 1.000.000 πολίτες καθημερινά λόγω του μεγάλου τομέα αρμοδιότητας, με 1 μόνο όχημα! Κατά συνέπεια, οι αλλαγές των βαρδιών γίνονται με άνω των 20 εκκρεμών σημάτων και οι συμπολίτες μας αναμένουν στο σημείο συμβάντος άνω των 2 ωρών.

-  Η ΟΠΚΕ αναγκάζεται να περιπολεί με οχήματα τύπου van λόγω έλλειψης λειτουργικών οχημάτων, δυσκολεύοντας τον τρόπο λειτουργίας της.

-  Οι δικυκλιστές Τροχαίας και ΖΗΤΑ περιπολούν με μηχανές 25ετίας.

-  Οι Ομάδες ΔΙΑΣ λόγω της έλλειψης οχημάτων, περιμένουν στα σημεία προσαγωγής πάνω από μια ώρα, με όσα αυτό συνεπάγεται για την προσωπική και δημόσια ασφάλεια.

-  Συχνό φαινόμενο είναι κεντρικά Αστυνομικά Τμήματα της πόλης να έχουν μείνει χωρίς περιπολικό για πολλές ημέρες, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν σε βασικές λειτουργίες τους.

Το Αρχηγείο είδε την παλαιότητα και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τα περιπολικά της Θεσσαλονίκης κι αποφάσισε μέσω ανακατανομής, να καλύψει εν μέρει, τα τεράστια κενά πριν θρηνήσουμε κάποιο θύμα στην άσφαλτο. Ωστόσο, τα λίγα αυτά οχήματα θα δώσουν μια μικρή ανάσα στη Θεσσαλονίκη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ΓΑΔΘ ανανέωσε τον στόλο της και δεν θα υπάρχουν πλέον «σαράβαλα».

Βέβαια, το πρόβλημα των οχημάτων είναι πανελλήνιο και απασχολεί όλο το αστυνομικό προσωπικό. Γι’ αυτό τον λόγο, επιβάλλεται να δοθεί μια μόνιμη λύση με την αγορά νέων οχημάτων από το Υπουργείο μας που θα ενισχύσει όλες τις ΑΔ βάσει των πραγματικών αναγκών τους.

Συνάδελφοι,

Η Θεσσαλονίκη, αγόγγυστα, στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις τόσο υλικοτεχνικά όσο και με την διάθεση προσωπικού, χωρίς αυτό να γίνει πεδίο αντιπαράθεσης και εσωστρέφειας. Η αλληλεγγύη και η συναδελφικότητα για να εκπληρώνονται πρέπει να εφαρμόζονται στην πράξη κι όχι μόνο στα λόγια.

 

Θεσσαλονίκη, 7 Φεβρουαρίου 2019

             

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6948753589

Σχετικά Άρθρα

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...