Καταγγελία της Ένωσης Σερρών για αιφνιδιαστική μετακίνηση αστυνομικών

Μέσα σε αυτόν τον καταιγισμό των γεγονότων και συμβάντων που λαμβάνουν χώρα καθημερινά στη χώρα μας τα οποία διαχειρίζεται και αντιμετωπίζει με μεγάλη

επιτυχία το σύνολο των συναδέλφων μας, οι οποίοι εργάζονται αδιάκοπα με φιλότιμο και αυταπάρνηση παρά τη σωρεία προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας κυρίως λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, καλούμαστε δυστυχώς να ασχοληθούμε ακόμη μία φορά με τα αυτονόητα, για τα δικαιώματα των συναδέλφων μας τα οποία η Πολιτεία αναγνωρίζει και προστατεύει με νομοθετικά διατάγματα. Δυστυχώς, αν και έχει καταντήσει ανιαρό και κουραστικό είμαστε και πάλι στο ίδιο έργο θεατές και καταγγέλλουμε την ανάλγητη στάση της Διοίκησης και καταστρατήγηση των Προεδρικών Διαταγμάτων και λοιπών νομοθετημάτων που ρυθμίζουν την οργάνωση και λειτουργία του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Την 06-05-2016 και περί ώρα 22:00, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας ενημερώνει τη Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών για την έλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νάουσα Ημαθίας την Κυριακή 08-05-2016 και διατάσσει τη συγκρότηση τετραμελούς ομάδας από την ΟΠ.Κ.Ε. Σερρών προκειμένου να λάβει μέτρα τάξης την 08:30 ώρα της 08-05-2016. Η Δ.Α. Σερρών ενημέρωσε ευλόγως την Υ.Α. Σερρών το πρωί του Σαββάτου 07-05-2016 για τη συγκρότηση της προαναφερθείσας ομάδας και την μετακίνηση αυτής. Τίθενται ευλόγως τα κάτωθι ερωτήματα: α) Η Γ.Π.Α.Δ.Κ.Μ. δε γνώριζε νωρίτερα την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νάουσα και τον απαιτούμενο αριθμό συναδέλφων για τη λήψη αστυνομικών μέτρων; β) Για ποιο λόγο ενημερώνει στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή την καθ’ύλην αρμόδια Διεύθυνση Αστυνομίας για τη μετακίνηση αστυνομικών δυνάμεων; γ) Η Γ.Π.Α.Δ.Κ.Μ. δε γνωρίζει την απόσταση από τις Σέρρες στη Νάουσα και τι προβλέπεται και ισχύει για τις μετακινήσεις των συναδέλφων μας;
Η χιλιομετρική απόσταση μεταξύ Σερρών και Νάουσας είναι 175 χιλιόμετρα. Ως εκ τούτου προβλέπεται η χορήγηση Φύλλου Πορείας την προηγούμενη ημέρα, διανυκτέρευση στον τόπο εκτέλεσης Υπηρεσίας και επιστροφή έπειτα από τη λήξη των αστυνομικών μέτρων. Οι συνάδελφοι της Ο.Π.Κ.Ε. Σερρών ενημερώθηκαν την 10:30 της 07-05-2016 ώρα για την μετακίνηση τους, ημέρα που θα έπρεπε ήδη να βρίσκονται σε φύλλο πορείας και επιδόθηκαν σε έναν ‘’αγώνα δρόμου’’ να ενημερώσουν τις οικογένειες τους και να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους, έτσι ώστε να αναχωρήσουν για Νάουσα προκειμένου την επομένη ημέρα να εκτελέσουν την υπηρεσία τους.
Νιώθουμε την ανάγκη να τονίσουμε προς πάσα κατεύθυνση και να υπενθυμίσουμε σε όσους ίσως ξεχνούν τα εξής: 1.) Η Ο.Π.Κ.Ε. Σερρών είναι η ομάδα των δέκα (10) συναδέλφων μας που τόσα χρόνια μετέβαιναν στις Σκουριές Χαλκιδικής αυθημερόν για εκτέλεση υπηρεσίας, καθημερινές και αργίες, ευρισκόμενοι πάντα στην πρώτη γραμμή των γεγονότων και επεισοδίων, 2.) Είναι αυτοί οι συνάδελφοι μας που ως περιπλανώμενοι ανά τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση μετέβαιναν και μεταβαίνουν αυθημερόν σε γήπεδα ποδοσφαίρου στη Βέροια, στο Κιλκίς, στη Θεσσαλονίκη και οπουδήποτε αλλού τους ζητηθεί εργαζόμενοι για δωδεκάωρα και δεκατετράωρα, 3.) Είναι αυτοί οι συνάδελφοι μας που μεταβαίνουν καθημερινά και αυθημερόν στο Πολύκαστρο Κιλκίς, απόσταση 135 χιλιομέτρων, προκειμένου εκτελέσουν υπηρεσία στο σημείο όπως διαταχθούν. Εν κατακλείδι, είναι αυτοί οι συνάδελφοι μας, άριστοι επαγγελματίες, οι οποίοι εργάζονται αγόγγυστα και αδιαμαρτύρητα με περίσσια αποθέματα φιλότιμου και αξιοπρέπειας εκτελώντας πιστά τις διαταγές και προσταγές της Υπηρεσίας.
Για αυτούς λοιπόν τους συναδέλφους, είμαστε πεπεισμένοι και φρονούμε ότι τους αξίζει καλύτερη αντιμετώπιση και μεταχείριση. Πρέπει να καταστεί σαφές και κατανοητό ότι οι συνάδελφοι μας δεν είναι απλοί αριθμοί ούτε πιόνια σε σκακιέρα, είναι οικογενειάρχες με παιδιά και υποχρεώσεις και ότι τέτοιες τακτικές τους απογοητεύουν, καταστρέφουν τον οικογενειακό προγραμματισμό τους και καταρρακώνουν το ηθικό αυτών.
Παρακαλούμε όπως επισημάνετε στον κ. Αρχηγό του Σώματος την άμεση αναγκαιότητα έκδοσης σαφών εντολών και οδηγιών για την αυστηρή τήρηση των κανονισμών και νομοθετημάτων που διέπουν την λειτουργία του Σώματος και διαφυλάττουν τα δικαιώματα του Αστυνομικού Προσωπικού απέναντι στις οιοσδήποτε αυθαιρεσίες και καταστρατηγήσεις αυτών από τους υπογράφοντες τις Διαταγές.
Ευελπιστούμε ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε στο μέλλον και να ασχοληθούμε με θέματα αυτονόητα, τις υποχρεώσεις της Διοίκησης και τα νομικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των συναδέλφων μας. Η Ένωση μας όμως διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα είναι πάντα παρούσα να αφουγκράζεται τα προβλήματα και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των συναδέλφων μας, αναδεικνύοντας και καταγγέλλοντας παρόμοιες τακτικές και πρακτικές.

 

                   Για το Διοικητικό Συμβούλιο

       
 

Ο Πρόεδρος

 

 

ΒΑΚΙΡΤΖΗΣ Ιωάννης

 

 

 
 

Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Αναστάσιος

 

www.bloko.gr

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...