Τζιχαντιστές με σουηδικά διαβατήρια και χατζάρες συνελήφθησαν στον Έβρο

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016 12:14 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Σουηδικά διαβατήρια και προορισμό την Τουρκία είχαν οι δυο τζιχαντιστές που συνελήφθησαν στο ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης, επειδή είχαν στις  αποσκευές τους χατζάρες!

 

Αυτό αποκαλύπτει το site Alexpoli.gr, σύμφωνα με το οποίο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και της ασφάλειας, σταμάτησαν τους 2 υπόπτους για έλεγχο στο ΚΤΕΛ καθώς η συμπεριφορά τους κίνησε υποψίες. Αυτά που απαντούσαν σε ερωτήσεις των αστυνομικών κίνησαν ακόμα μεγαλύτερες υποψίες, καθώς επίσης ύποπτα κρίθηκαν και τα διαβατήρια Σουηδίας τα οποία έδειξαν.

Στις αποσκευές τους βρέθηκαν χατζάρες, στρατιωτικές στολές και άλλα αντικείμενα που πρόδιδαν την “πλούσια” δράση τους. Οι δυο τζιχαντιστές κρατούνται από προχθές στην Αλεξανδρούπολη ενώ ο ένας είναι γνωστός για την τρομοκρατική δράση του στις Ευρωπαϊκές Αρχές.

Οι δυο τζιχαντιστές έφτασαν στην Ελλάδα από ευρωπαϊκή χώρα μέσω του Ελευθέριος Βενιζέλος. Από την Αθήνα πήγαν με λεωφορείο στην Αλεξανδρούπολη με προορισμό τους Κήπους, την Τουρκία και τέλος το Ισλαμικό κράτος στη Συρία.

Ο ένας εκ των δυο έχει καταδικαστεί στο παρελθόν σε Ευρωπαϊκή χώρα για απόπειρα τρομοκρατίας ενώ παρακολουθούνταν από τις Σουηδικές αρχές ως ύποπτος για τρομοκρατία. Είναι άγνωστο προς το παρόν αν κατάφεραν να περάσουν με τις χατζάρες από τον έλεγχο αποσκευών του Ελευθέριος Βενιζέλος ή αν τις προμηθεύτηκαν αφού έφτασαν στην Ελλάδα

Ήδη κατηγορούνται για κακουργήματα και το πιθανότερο όπως φαίνεται είναι ότι θα δικαστούν στην Ελλάδα.

Άγνωστο παραμένει για πόσο χρονικό διάστημα κυκλοφορούσαν στην Αλεξανδρούπολη…με τις χατζάρες στις αποσκευές τους.

 

Σημείωση bloko.gr: Πράγματι υπήρξε σύλληψη δύο ατόμων με σουηδικά διαβατήρια, ο ένας Βοσνιακής καταγωγής και ο δεύτερος Υεμένης, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν μαχαίρια. Από την έρευνα που έγινε δεν προέκυψε η ύπαρξη πάνω τους ή στις αποσκευές συμβόλου που να παραπέμπει στο ISIS. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, είναι για παράβαση του νόμου περί όπλων σε βαθμό κακουργήματος..

Ο υπήκοος Βοσνίας, είχε πιαστεί το 2005 στη χώρα του (Βοσνία) καθώς στο σπίτι του είχε βρεθεί μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών και άλλα όπλα, καθώς κι ένα βίντεο με τρομοκρατικές απειλές. Από την ανάλυση που έγινε τότε από Βρετανούς τεχνικούς του βιντεο, προέκυψε ότι στόχος του ήταν κάποιο θεαματικό χτύπημα στις ΗΠΑ και πιο εξειδικευμένα στο Καπιτώλιο. Το 2007 παραπέμφθηκε σε δίκη και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη. Κάποια στιγμή έκανε χρήση ευμενών διατάξεων του σωφρονιστικού συστήματος με αποτέλεσμα να βγει από την φυλακή και την χώρα του, να πάει στη Σουηδία, να πάρει την υπηκοότητα και ν' αποκτήσει το προνόμιο της ελεύθερης μετακίνησης εντ΄ς της ζώνης Σένγκεν, συνδεδεμένο μέλος της οποίας είναι η σκανδιναβική χώρα από το 1996. Ο Σουηδός πλέον από την Βοσνία είχε ευτυχώς διεθνή αναγγελία επιτήρησης καταχωρημένη στην Ιντερπόλ από ευρωπαϊκές και αμερικάνικες αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες, καθώς θεωρήθηκε ως τρομοκράτης, συνδεδεμένος με θύλακες της Αλ Κάιντα στα Βαλκάνια. Θυμίζουμε πως τότε δεν υπήρχε το ισλαμικό κράτος. Και ο Σουηδός από την Υεμένη λένε οι πληροφορίες είχε σήμα επιτήρησης, χωρίς όμως κάποιο συγκεκριμένο λόγο όπως ο φίλος και συνταξιδιώτης του.

Κατά την εξέταση τους για ποιο λόγο σκόπευαν να επισκεφτούν την Τουρκία, ποιους θα έβλεπαν και που θα έμεναν, τήρησαν σταθερή στάση αρνούμενοι να δώσουν την παραμικρή διευκρίνιση.

 

ΠΗΓΗ:www.bloko.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...