Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεσμική εκτροπή από το Προεδρείο της Εκτελεστικής και του Δ.Σ της Π.Ο.ΑΣ.Υ..Καταγγελία της ΔΗΚΑΣΕ

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015 17:31 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. την 10-12-2015, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας, έφερε ως θέμα (χωρίς να αναγράφεται στην ημερήσια διάταξη),

την αναπλήρωση της θέσης – έδρας στην Εκτελεστική του συνδυασμού «ΔΗΚΑΣΕ», που κατείχε νόμιμα αναλογικά και δίκαια, σύμφωνα με το αποτέλεσμα
του εκλογικού συνεδρίου και η οποία έμεινε κενή, μετά την αποχώρηση – συνταξιοδότηση του κ. ΤΟΛΙΚΑ Μιχάλη, εκλεγμένο μέλος του Συνδυασμού «ΔΗΚΑΣΕ».
Το προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου όμως, αντί να προχωρήσει στην τυπική διαδικασία αναπλήρωσης της θέσης από άλλο μέλος του Συνδυασμού «ΔΗΚΑΣΕ», κάτι που προβλέπεται από το άρθρο 19 παράγραφος 3 του καταστατικού της Π.Ο.ΑΣ.Υ: «Η εκλογή της εκτελεστικής Γραμματείας γίνεται με μυστική ψηφοφορία και με το σύστημα της απλής αναλογικής του άρθρου 12 Ν. 1264/82…», όπου το άρθρο 12 του Ν. 1264/82…… «Η εκλογή των οργάνων (όπως είναι και η Εκτελεστική Γραμματεία) της συνδικαλιστικής οργάνωσης γίνεται με το σύστημα της απλής αναλογικής …και κάθε συνδυασμός λαμβάνει τόσες έδρες, όσες φορές χωρεί το εκλογικό μέτρο στον αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβε», παραβιάζοντας κάθε έννοια της νομιμότητας και της Συνδικαλιστικής δεοντολογίας προχώρησε στην αναπλήρωση του μέλους της Εκτελεστικής ΟΧΙ από τον Συνδυασμό «ΔΗΚΑΣΕ» αλλά από άλλο Συνδυασμό, παρότι υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τα μέλη του «ΔΗΚΑΣΕ», αλλά και από μέλη των άλλων Συνδυασμών.
Θυμίζουμε δε, ότι αυτή η νόμιμη διαδικασία της αντικατάστασης μέλους της Ε.Γ., τηρήθηκε απόλυτα όλα τα προηγούμενα χρόνια λειτουργίας της Ομοσπονδίας καθώς επίσης και κατά την προηγούμενη τριετή θητεία της ΠΟΑΣΥ, όταν μάλιστα χρειάστηκε να αντικατασταθεί μέλος του συνδυασμού του κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ, κάτι που έγινε από μέλος του ίδιου συνδυασμού.
Ακόμη και παρά τις επανειλημμένες παραινέσεις μελών άλλων συνδυασμών του Δ.Σ. να αναβληθεί η αναπλήρωση για το επόμενο Δ.Σ., προκειμένου υπάρξει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της Π.Ο.ΑΣ.Υ., το Προεδρείο δεν το έκανε δεκτό.
Ως «ΔΗΚΑΣΕ» καταγγέλλουμε την παράνομη θεσμική εκτροπή και την καταπάτηση κάθε έννοιας της Συνδικαλιστικής Δεοντολογίας, με μεθοδεύσεις που μόνο ως Δημοκρατική λειτουργία Προεδρείου δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί.
Φαίνεται, η Δημοκρατική φωνή του «ΔΗΚΑΣΕ» ενοχλεί το Προεδρείο και όπως φαίνεται και η παρουσία μας την Εκτελεστική Γραμματεία.
Όσο και αν προσπαθούν να μας φιμώσουν, η Δημοκρατική φωνή του «ΔΗΚΑΣΕ» με τίποτα δεν πρόκειται να σιωπήσει.
Να γνωρίζουν όμως, ότι με τέτοιες αντιδημοκρατικές και παράνομες μεθοδεύσεις το μόνο που πετυχαίνουν είναι η ενδυνάμωση του «ΔΗΚΑΣΕ», το οποίο μέσα από την Δημοκρατική φωνή του θα συνεχίσει να αναδεικνύει και να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Συναδέλφων.
Θα αντισταθούμε σε κάθε προσπάθεια θεσμικής εκτροπής και αντιδημοκρατικής λειτουργίας της Ομοσπονδίας και πιστεύουμε ότι θα βρούμε συμπαραστάτες σ αυτό, την πλειοψηφία των συναδέλφων. Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με συναδέλφους και συνδυασμούς που με συνδικαλιστική συνείδηση λειτουργούν, για την προστασία των δικαιωμάτων μας και όχι την διοικητική διαχείριση του συνδικαλισμού.
To «ΔΗΚΑΣΕ», άμεσα θα προσφύγει θεσμικά σε κάθε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου να ακυρωθεί η παράνομη και παράτυπη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σχετικά Άρθρα

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...