Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου ΠΟΑΣΥ την 26η Αυγούστου 2019

Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 19:59 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

 

Συνεδρίασε χθες, 26 Αυγούστου 2019, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την Εκτελεστική Γραμματεία και για τα οποία έγινε αναλυτική ενημέρωση από τον Πρόεδρο κ. Γρηγόριο ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ και το Νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας κ. Χάρη ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στην κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων στις 6 Σεπτεμβρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη,

ενόψει των εγκαινίων της 84ης ΔΕΘ και τόνισε τη σημασία της μαζικής συμμετοχής σε αυτήν. Η πρώτη αυτή κινητοποίηση των ενστόλων επί νέας Κυβέρνησης, πρέπει να συσπειρώσει τους συναδέλφους μας επί τη βάσει του κοινού πλαισίου των αιτημάτων μας, τα οποία οφείλουμε να προβάλλουμε και να διεκδικήσουμε από τη νέα κυβέρνηση, σύμφωνα και με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Ως Ομοσπονδία έχουμε θέσει τρία ζητήματα, δίνοντας προτεραιότητα στο μισθολόγιο, στην επικινδυνότητα της εργασίας και στην επαναφορά των 6.700 οργανικών θέσεων αστυφυλάκων. Καλέσαμε δε την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να μας απαντήσει ποιο από αυτά θα προωθήσει προς επίλυση έως τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Τα άλλα θέματα που απασχολούν την Εκτελεστική Γραμματεία αυτό το διάστημα, αφορούν την προώθηση τροπολογιών που θα «θεραπεύουν» παθογένειες του παρελθόντος, όπως η τροπολογία για την αύξηση των δόσεων των χρημάτων που παρακρατούνται από τους νεοεξερχόμενους Αστυφύλακες και Υπαστυνόμους Β΄ (από 18 σε 36 δόσεις), καθώς και η τροπολογία για τη συνυπηρέτηση με συζύγους εκπαιδευτικών. Επίσης, προτεραιότητα δίνουμε στην υιοθέτηση του υπομνήματος που καταθέσαμε εγκαίρως στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, με την προσθήκη της προστασίας των αστυνομικών - μαρτύρων σε ποινικές υποθέσεις, ενώ τονίστηκε η αναγκαιότητα του διαλόγου και της διαβούλευσης των νομοθετημάτων που αφορούν το αστυνομικό προσωπικό, πράγμα που δεν συνέβη με το τελευταίο π.δ. 88/2019 «Τροποποίηση διατάξεων που αφορούν σε οργανωτικά ζητήματα αστυνομικών Υπηρεσιών και θέματα προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας».

Ιδιαίτερη ενημέρωση έγινε για την πρόσφατη απόφαση 852/2019 του ΣΤ΄ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας, με την οποία κρίθηκε άκυρη, λόγω αντισυνταγματικότητας, η Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ για την εφαρμογή του νέου μισθολογίου των Σωμάτων Ασφαλείας (ν. 4472/2017). Αν και η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου για αμετάκλητη κρίση, οφείλουμε να λάβουμε υπόψη μας ότι για πρώτη φορά γίνεται σαφής αναφορά στην επικινδυνότητα της άσκησης των καθηκόντων του συνόλου των αστυνομικών, τονίζοντας ότι ούτε στο νέο μισθολόγιο γίνεται εκτίμηση της ιδιαίτερης επικινδυνότητας της εργασίας του αστυνομικού, η οποία συνεπάγεται κίνδυνο ζωής και σωματικής ακεραιότητας, διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή, περιορισμούς ατομικών δικαιωμάτων, πλήρη και αποκλειστική απασχόλησή του κ.λπ.

Ο Νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας κ. Χάρης ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ενημέρωσε αναλυτικότερα το Δ.Σ. για τις περαιτέρω νομικές μας ενέργειες και στάθηκε ιδιαίτερα στην ορθότητα της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, να προσφύγει από το 2017 εκ νέου στο ΣτΕ, κατά του συνόλου των διατάξεων του νέου ειδικού μισθολογίου, μη επηρεαζόμενο από κάποιες φωνές που είχαν τότε διαφορετική προσέγγιση του περιεχομένου και της φιλοσοφίας του. Μάλιστα, τόνισε ότι με τη νέα απόφαση του ΣτΕ, δεν γίνεται «δραχμική σύγκριση» των αποδοχών σε σχέση με το προηγούμενο μισθολόγιο, αλλά τίθεται ουσιαστικά το ζήτημα της ιδιαιτερότητας του χαρακτήρα του ειδικού μισθολογίου των ενστόλων, γεγονός που μας επιτρέπει να εμμένουμε στην αρχική μας θέση για ένα δίκαιο μισθολόγιο με βάση τις αποδοχές του 2012.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε τη συνταγματικότητα των «δώρων» άλλων κατηγοριών εργαζομένων, τόνισε ότι αυτή δεν αφορά τα Σώματα Ασφαλείας, επομένως οι αγωγές που έχουν υποβληθεί εξακολουθούν να ισχύουν.

Βασικό μέλημά μας αποτελεί, τέλος, η άμεση κινητοποίηση όλων των δυνάμεών μας, ώστε με τη νέα συνδικαλιστική περίοδο, που μόλις άρχισε, αφήνοντας πίσω μας μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, αλλά και μια σύντομη θερινή ανάπαυλα, να κάνουμε μια νέα εκκίνηση.

Ενωμένοι, με πνεύμα συνεργασίας και ανταλλαγής επιχειρημάτων να αναδείξουμε τα δίκαια αιτήματά μας στην κοινωνία και στα πολιτικά κόμματα και να απαιτήσουμε από τη νέα Κυβέρνηση να κάνει πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

 

 Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος  
 

 

Πηγή: poasy.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...