Εικόνες εγκατάλειψης από την επίσκεψη στη Λέσβο

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν στο κλιμάκιο της EUROCOP οι εικόνες ντροπής και αίσχους από το Κέντρο Υποδοχής & Ταυτοποίησης της Μόριας, αλλά και όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής αυτοψίας

στο Κέντρο και της σημερινής σύσκεψης στο Αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου.

600-9a

Στις εγκαταστάσεις που άνοιξαν εσπευσμένα πριν από τρία χρόνια για τη φιλοξενία περίπου 5.000 ατόμων, έχουν στοιβαχθεί πάνω από 7.500 άτομα, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, χωρίς διαχωρισμό προέλευσης, με ελλιπείς υποδομές και όλοι εκτεθειμένοι σε πολλούς και διάφορους κινδύνους: κλιματολογικούς άλλοτε λόγω του καύσωνα και άλλοτε λόγω της βροχής, ασφαλείας, λόγω των συγκρουσιακών καταστάσεων που έχουν διαμορφωθεί ανάμεσά τους και υγιεινής, λόγω του υπερκορεσμού των υποδομών και αδυναμίας απορρόφησης των λυμάτων.

Το συμπέρασμα είναι ότι όλοι, αλλοδαποί, αστυνομικοί και άλλοι δημόσιοι λειτουργοί είναι διαρκώς αντιμέτωποι με μια απαράδεκτη κατάσταση που πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθεί αφενός για να μην νιώθουν ότι βρίσκονται στο έλεος του θεού, αφετέρου δε για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι ενώ τα προβλήματα είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα, η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο χωρίς να διαφαίνεται από πουθενά κάποια νότα αισιοδοξίας. Ακόμα και τα μέτρα ασφαλείας στο ΠΡΟΚΕΚΑ ειδικότερα, είναι ανύπαρκτα αφού δεν υπάρχουν έξοδοι κινδύνου ούτε για τους αστυνομικούς, ενώ οι καταφανείς ελλείψεις στο σύστημα υγιεινής και ασφάλειας συνιστούν υγειονομική βόμβα για την τοπική κοινωνία.

600-9b

Η Πρόεδρος της EUROCOP κα Angels BOSCH, εξέφρασε την έντονη ανησυχία της δηλώνοντας έκπληκτη για την πλήρη εγκατάλειψη των αστυνομικών και τονίζοντας ότι απαιτείται αγώνας για να βελτιωθεί η κατάσταση. Στον αγώνα αυτό των Ελλήνων Αστυνομικών η EUROCOP είναι αλληλέγγυα και γι' αυτό άλλωστε επισκέπτεται τη χώρα μας ώστε να έχει ιδία αντίληψη και να μεταφέρει την οικτρή πραγματικότητα όπως τη βιώνει στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκτός από την Πρόεδρο της EUROCOP κα Angels BOSCH, στο κλιμάκιο συμμετέχουν ο Juan Jose LLAGUNO RUIZ (Εκπρόσωπος Αστυνομικών Ισπανίας), ο Victor VARGAS (δημοσιογράφος), ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, ο Πρόεδρος του ΔΣ Χρήστος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ, ο Ταμίας Γεώργιος ΚΟΥΛΙΑΚΗΣ, ο Οργανωτικός Γραμματέας και Αναπληρωτής Ταμίας Θεόδωρος ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, το Μέλος της ΕΓ Σταυρούλα ΤΖΑΤΖΑΝΑ, το Μέλος ΔΣ Εμμανουήλ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ, το Μέλος Ε.Ε. EUROCOP Γεώργιος ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου Βασίλειος ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε στο Αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου συμμετείχαν ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Αστυνομίας Β. Αιγαίου Ταξίαρχος κ. Ελευθέριος ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥΣ, ο Διευθυντής Αστυνομίας Λέσβου Α/Δ κ. Ανδρέας ΣΤΕΦΑΝΟΥ, η Ψυχολόγος της ΓΠΔΑ Β. Αιγαίου Αστυνόμος Β' κ. Ελεάνα ΜΠΟΥΛΟΥΚΑ, ο Διοικητής ΠΥ Μυτιλήνης Πύραρχος κ. Νικόλαος ΜΠΑΜΠΑΚΟΣ, ο εκπρόσωπος της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΛΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων ΠΣ Περιφέρειας Β. Αιγαίου κ. ΝΤΙΝΟΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού ΛΣ Λέσβου, Λήμνου, Αγίου Ευστρατίου κ. Φώτιος ΓΑΡΟΥΦΑΛΛΙΑΣ και ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων ΣΑ κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

600-9c

Με απόφαση της τοπικής ένωσης αστυνομικών και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απραγία που επιδεικνύουν στα καυτά προβλήματα των συναδέλφων μας, οι εκπρόσωποι των κομμάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν κλήθηκαν στη σύσκεψη.

Η καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων θα συνεχιστεί με την επίσκεψη του κλιμακίου στο Κέντρο Υποδοχής & Ταυτοποίησης της ΒΙ.ΑΛ. Χίου.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/f35e045fd78c7f5ca5d9bc30c2eba4b3.jpg
Ουσιαστική συνάντηση εργασίας σύσσωμης της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας
cache/resized/35cc25bb9ca0bbd0d4fcc0a82847be8d.jpg
Έγγραφο της Ένωσης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, μέσω ΠΟΑΣΥ, με
cache/resized/5423c837de00d420fb15e6b42f2367d7.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό «KIDS SAVE
cache/resized/a029d02163b8c620fbfdd23f29c886a0.jpg
Πραγματοποιήθηκε, η 1η για το νέο έτος, σύσκεψη μεταξύ των Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας και
cache/resized/73865fb1a2f9bf02280350b2c095b8a5.jpg
Σχέδιο νόμου για τις «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις» (διαδηλώσεις) ετοιμάζει η κυβέρνηση.Στο
cache/resized/6108b4f94826e8cf7293737c0b98a3ec.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης κ.
cache/resized/fb9eee84b239afe943f210c6365efed2.jpg
Το Α’ Ψυχοσάββατο κάθε έτους τιμούμε τους συναδέλφους μας, που έδωσαν τη ζωή τους προασπίζοντας την
cache/resized/7929c2a80fa8e3f78956e3153a47f5aa.jpg
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΥΘ, με απαρτία των μελών του, συναντήθηκε με τον Γενικό Αστυνομικό

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...